/sikersztorik/szell-tamase-a-legjobb-plakatert-es-a-legjobb-hustalert-jaro-dij-a-bocuse-doron/
hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Széll Tamás két díjat is kapott a Bocuse d’Oron

A nemzetközi szakácsverseny lyoni világdöntőjén a magyar csapat megkapta a legjobb plakátért és a legjobb hústálért járó díjat is. A negyedik helyen végeztek.

Link másolása

hirdetés

Épphogy lemaradtak a dobogóról a magyarok: a Széll Tamás vezette csapat a házigazda franciákat is megelőzve az előkelő negyedik helyen végezett, 1565 ponttal. A dobogóhoz mindössze 16 pont hiányzott.

A zsűri mind a tálalást és a ízeket, mind a versenykonyhában végzett munka tisztaságát, fenntarthatóságát és higiéniáját értékelte, ezek alapján adott pontszámokat, és állította fel a helyezések sorrendjét. De nem csak az első három helyezettet díjazták, hanem a legjobb commisnak, a legjobb plakátért, kisfilmért, vegán tányérért és hústálért is járt különdíj.

Széll Tamás és a magyar csapat megkapta a legjobb hústálért járó díjat, valamint a legjobb plakát díjat is bezsebelte.szelltamas

Fotók: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

A versenyt a pontok alapján az Egyesült Államok nyerte, második helyzett Norvégia lett, míg harmadik helyen Izland végzett. Széll Tamásék lettek a negyedikek.

hirdetés

A séf magához képest hatalmasat javított: Széll Tamás először 2013-ban vett részt a versenyen, akkor a tizedik helyet tudhatta magáénak.

"
Történelmet írtunk ezzel a helyezéssel

- mondta Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse D'Or Akadémia elnöke.

Ez a fotó az eredményhirdetés előtti utolsó órákban készült a magyar séfről:szelltomivilagevo

Fotó: Világevő Facebook

A lyoni Bocuse d’Or világdöntőn két nap alatt 24 csapat mérte össze a tudását. Széll Tamás az eslő versenynapon, január 24-én készítette el vegántányérját és a hústálat.

A magyar csapatnak sikerült mindent a tervek szerint végrehajtania, ennek megfelelően bizakodva várták a szerdai eredményhirdetést - mondta a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.

Az idei versenyen különösen fontos elvárás volt a nemzeti karakter megjelenítése a tál és a tányér témájában.

Széll Tamás és csapata ezt a magyar gasztronómiai kultúra egyik tradicionális eleme, a savanyítás használatával, illetve a magyar erdő hangulatának és alapanyagainak beemelésével érte el.

A Gyökerek és levelek alatt elnevezésű vegán témába többek között tokaji bor, tokaji ecet, tökmag, savanyított erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba és paprika, míg a Magyar téli erdő fantázianevű húskompozícióba tokaji furmint és aszú, mangalicasonka és -szalonna, kacsamáj és savanyított gyökérzöldségek kerültek.

A magyar csapat tányérjai:vegan1hus1

A magyar csapatot minden eddiginél népesebb, több mint 300 fős szurkolói csapat kísérte el Lyonba.

Fotók: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Ha örülsz a hírnek, oszd meg a cikket!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk