hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Szász Attila filmje nyerte a fődíjat a Balkán Panoráma Filmfesztiválon

A Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente főszereplésével készült magyar alkotást korábban Várnában és Pármában is díjazták nemzetközi seregszemlék.
MTI - szmo.hu
2020. október 22.

hirdetés

Szász Attila Apró mesék című filmje hozta el a fődíjat a törökországi izmirben rendezett Balkán Panoráma Filmfesztiválról. A díjat szerda este ítélték oda a magyar filmnek. A Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente főszereplésével készült magyar alkotást korábban Várnában és Pármában is díjazták nemzetközi seregszemlék - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Az Apró mesék közvetlenül a 2. világháború után játszódik, és főszereplője egy szélhámos, aki megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből.

Amikor pedig főszereplőnknek emiatt menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben a férfi a háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

A 2019-ben bemutatott mozifilm Köbli Norbert forgatókönyvéből készült, operatőre Nagy András, zeneszerzője pedig Pacsay Attila és Parádi Gergely voltak. Az Apró mesék a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel.

Az Apró meséket számos fesztivál hívta meg programjába, Várnából a zsűri különdíját, Pármából a legjobb filmzenéért járó fődíjat és a legjobb film díját is elhozta. Szász Attila a díjnyertes Apró mesék mellett más sikeres filmet is készített már, többek között a Félvilág és az Örök tél című alkotásokat is ő jegyzi.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk