hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Strandpapucsba rejtett sörnyitót is láttunk

A nyár legpraktikusabb találmánya lehetne ez a szerkezet, ha a Carlsberg gyártósorra küldené.
Lazáry Fanni, Fotók: Pozsonyi Roland - szmo.hu
2014. június 14.

hirdetés

ART & BEER – ez a címe annak a nem mindennapi kiállításnak, amit pénteken nyitottak meg a patinás Palomában. A Krea Kortárs Művészeti Iskola grafikus hallgatói azt a feladatot kapták a dán sörgyártó cégtől, hogy tervezzenek olyan eszközöket, amikkel a most zajló foci vébén szívesen szurkolnának a nézők.

Bár nem láttunk parókákat és kereplőket, de visszaköszöntek a klasszikus darabok is mint a söralátét, a hűtőmágnes, a különböző ivásra ösztönző játékok, de még a matricás tetkó is. (Bár ez utóbbi az egyik favoritunk volt, tény, hogy voltak ennél kreatívabb megoldások is.)

Az I. helyezést Stiliha Gabriella beszélő sörnyitója nyerte el. Ő tervezte a már említett speciális sörnyitót is, amit konkrétan a flip-flop papucs szivacsos talpába beapplikálva képzelt el. Hányszor rohangáltál a tűző napon sörnyitót keresve? Mindez most megszűnhetne, ha kereskedelmi forgalomban is árulnák ezt a zseniális szerkezetet.

nyeres munka Stihila Gabriella nyertes pályamunkája, a beszélő sörnyitó (fotó: Boldizsár Edit)_RPF7127 fokep_RPF7141

_RPF7147_RPF7148

A Stark Orsolya tervezte fociroulette annyira tetszett a Carlsbergnek, hogy különdíjjal jutalmazta, illetve 50 példányban le is gyártatta azt. A játék tulajdonképpen egy (a hagyományos roulette-ből ismert) szőnyegből áll, amin a söröskupakokra írt mezők egy-egy focimeccsekből ismert helyzetet jelenítenek meg: szabadrúgás, tizenegyes, stb. A játékosoknak, vagyis a tévében zajló focimeccset nézőknek pedig ezeket a helyzeteket kell megtippelniük. S mit kap a győztes? Sört, sok-sok sört. (Vagy rágcsát, édességet, ki, mit szeretne…)

hirdetés

A másik különdíjas, Szosznyák Nikolett is remek ötlettel rukkolt elő. Egy olyan tévét tervezett, ami azonfelül, hogy focilabda alakú, olyan anyagból készült, amit aztán a feldühödött szurkolók nyugodtan rugdalhatnak. Nem lesz semmi baja, de a drukkerekben sem marad méreg, egy-egy rossz bírói ítélet után. Szeretnétek egy ilyet, ugye? A roulette-tel ellentétben a tévé legyártása még várat magára, de talán már nem sokáig. Jó lenne valamit korlátlanul püfölni máskor is, nem csak a vébé alatt…_RPF7123_RPF7155_RPF7112_RPF7097

Szerettük még Kásler Csilla ötleteit is, aki egy papírból készült fotelt álmodott meg (amint látjátok a képen, elég masszív a szerkezete), de tervezett egy sörhajót is, amit focivébétől függetlenül is el tudnánk képzelni egy balatoni, napozós-strandozós hétvégénken.

Varga Kata üzenő korsója egy többágyas koliszobában nem csak praktikussága, hanem mutatóssága miatt is kitűnne a sok mosatlan közül. Zsilovics Nikolett matrjoska labdáját pedig mindenféle háztartásban el tudnánk képzelni, hiszen az egymásba illeszthető tálkák kevés helyet foglalnak a szekrényben, de ízlésesen meg lehet velük teríteni a nappali asztalán. Nem csak egy focimeccsen.

ART&BEER kiállítás a Palomában

Cím: Budapest, V. kerület, Kossuth Lajos utca 14-16., félemelet

Megtekinthető: július 5-ig

Ha nektek is tetszenek a design tárgyak és szeretitek a focit, a Carlsberg facebook oldalán a VB ideje alatt folyamatosan játszhattok, sőt még a különdíjas focirulettet is megnyerhetitek. KATT IDE!

Nyomj egy lájkot, ha neked is tetszenek az egyedi focis ötletek!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk