/sikersztorik/rangos-dijak-a-ragyogoan-megujult-zeneakademianak/
hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Rangos díjak a ragyogóan megújult Zeneakadémiának

A főépület az ingatlanfejlesztők nívódíját nyerte el, az egyedi műsorfüzetek pedig a Kreatív Craft Awardot.
Link másolása

hirdetés

Rangos díjakat söpörhetett be a Zeneakadémia. A főépület az ingatlanfejlesztők nívódíját nyerte el, a műfajban egyedinek számító műsorfüzetek pedig több mint 70 pályázat közt győztek.

Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjat a Nemzetközi Ingatlanszövetség Magyar Tagozata a Magyar Ingatlan Szövetséggel közösen hirdette meg.

A díjjal értékelték az új, Wesselényi utcai épület létrehozását, a Liszt Ferenc téri főépület előtti tér rendezését, de elsősorban a főépület felújítását ismerték el vele -

mondta Lakatos Gergely, a Zeneakadémia főmérnöke.

A rekonstrukciót 2010-ben kezdték. A dionüszoszi és apollóni motívumokat megidéző díszítéseiről, és egyedülálló akusztikájáról ismert Nagyterem mellett a Kisterem is újjászületett. Az utóbbi, az eredeti tervek szerint kialakított zenekari árokkal és modern színpadtechnikával újra speciális helyszíne lesz a kamaraopera-előadásoknak és az ensemble-koncerteknek. A program nemcsak a patinás főépületet érintette: a Zeneakadémia 2011-ben korszerű, Ligeti Györgyről elnevezett új oktatási létesítménnyel bővült a Wesselényi utcában.

hirdetés

foto_darabos gyorgy3.JPG_1032x689

Fotó: Darabos György

Schiller Kata képei a felújításról:

foto_schiller kata  2012 08 08 010.JPG_1035x689

foto_schiller kata  2013 05 10 073.JPG_1036x689

foto_schiller kata 0001.JPG_1036x689

foto_schiller kata 0006.JPG_1036x689

foto_schiller kata 2012 10 19 005.JPG_1036x689

Darabos György képei a megújult főépületről:

darabos_gyorgy_HIGH_ZAK2013okt  359_1033x689

darabos_gyorgy_HIGH_ZAK2013okt  517_1200x657

Marjai Judit fotója:

CM-Zeneakademia-foto-Marjai-Judit_1034x689

A zsűri értékelte a felújítás komplex jellegét is. Lakatos Gergely szerint ez főleg abban áll, hogy a főépület hármas - oktatási, kulturális és turisztikai - funkciót lát el, és ezek a napi beosztásban bizony konkurálhatnak egymással, amit kezelni kellett. Az új, Wesselényi utcai épületbe telepítették át az oktatási funkció egy részét, valamint az adminisztratív munka gyakorlatilag egészét. A magyar pályázat célja előkészíteni és elősegíteni azt, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a Nemzetközi Ingatlanszövetség FIABCI Prix d'Excellence nemzetközi nívódíj pályázatán, amelyre örökségvédelmi kategóriában a Zeneakadémia is pályázik.

Nem csak a Zeneakadémia épületét, a műsorfüzeteit is első díjjal ismerték el idén decemberben. A környezetbarát papírra nyomtatott egyestés koncertismertető sorozat a Kreatív szaklap által meghirdetett Kreatív Craft Awardot nyerte meg. A reklám- és kommunikációs ipar legkiválóbb megoldásait elismerő versenyen több mint hetven pályázat között diadalmaskodott a kiadvány 2014 decemberében.

A nemzetközi koncertéletben teljesen egyedinek számító zsebkönyvszerű formátum, a kortárs könyvgrafika világelitjéhez tartozóillusztrációk, és a közönséget nemcsak az aznapi műsorba, hanem az élőzene misztériumába beavató esszék már tavaly is több kommunikációs és design-elismerést söpörtek be.

A 2014-es Arany Penge versenyről kategóriagyőztesként Bronz Penge-díjat hozott el az egyestés koncertismertető-sorozat, a 2013-as Media Design versenyen pedig második helyezést kaptak a Zeneakadémia műsorfüzetei.

egyestes_995x689

A Kreatív által díjazott egyestés műsorfüzetek

Ilyen lett a Zeneakadémia új arculata:

ut-darabos

Fotó: Darabos György

A zsűri ezúttal kifejezetten a borítórajzokat díjazta, melyeket a Zeneakadémia kommunikációs igazgatósága felkérésére Kovács Lehel készít. A szabadúszó illusztrátor grafikusként is dolgozott, jellegzetes stílusáról a következő önjellemzést adja: "feltűnő, színes és vidám, s a kézzel rajzolt vonalakat előszeretettel kombinálom digitálisan kevert színekkel". Illusztrációi a legnevesebb napi- és hetilapokban, valamint magazinokban jelennek meg a The New York Times-től a Die Welten át a Rolling Stone magazinig.

"Büszkék vagyunk rá, hogy nemcsak a művészek és a közönség szerette meg egyedi előadásismertetőinket, hanem a kreatív szakma is újabb és újabb rangos díjjal ismeri el" - mondta Szabó Stein Imre kommunikációs igazgató, a sokszoros díjnyertes arculat megálmodója.

Ha tetszik a megújult Zeneakadémia, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk