hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Nemzetközi innovációs versenyt nyert a magyar gimnazisták közösségépítő társasjátéka

Báthory-Beck Nóra, fotók: metamorf - szmo.hu
2020. november 28.

hirdetés

Hol, hogyan gyártottátok le az első darabokat?

A teljes játékot mi terveztük, grafikával, kérdésekkel, dizájnnal együtt. Aztán kapcsolatba léptünk egy nyomdával és egy környezettudatos lenvászonból készült termékeket gyártó céggel. Ők a paklikhoz tartozó tasakokat gyártják nekünk.

Honnan volt rá kezdőtőkétek?

Komoly üzleti, pénzügyi tervet készítettünk, ez alapján a szüleink kölcsönként összeadták nekünk az induláshoz szükséges 120 ezer forintot.

Visszafizettétek már a kölcsönt?

Természetesen, sőt a projekt év lejártával szét is tudtuk osztani a profitunkat, ami akkor körülbelül 350 ezer forint volt.

Mennyibe kerül most a játék?

Egy pakli jelenleg 3590 forint. Nyilván, ha valaki mindhármat megrendeli, akkor olcsóbban is hozzájuthat. Úgy a paklik ára 10 500 forint.

Ha valaki most kedvet kapott a Metamorfhoz, akkor hol tudja megrendelni?

Jelenleg a Facebookon keresztül emailben egyeztetve, személyesen vagy postai csomagként lehet hozzájutni, de már az utolsó simításokat végezzük a honlapunkon és webshopon. Nagyon remélem, hogy még karácsony előtt kész lesz, és akkor egyszerűen ott meg lehet majd rendelni a játékot.

Ez a társas egyébként már teljesen kész van, vagy menet közben még változtattok rajta?

A játék tökéletesítése nem állt meg. Van egy felhasználói kérdőívünk, amit kiküldünk a vásárlóinknak, és a vélemények alapján változtatunk. Most éppen a Sárga Paklin dolgozunk, azért, hogy fiatalabb gyerekek is játszhassanak vele. Illetve az első covid-hullám során gyorsan digitalizáltuk a paklikat, és a hosszú távú tervek között szerepel a digitális változat kereskedelmi forgalomba helyezése is.

Ugye most harmadikos gimnazista vagy, felmerül a kérdés, hogy merre tovább? Mik a terveid?

Nagyon szeretnék emberekkel és elsősorban gyerekekkel foglalkozni. Tanító vagy gyerekpszichológus szeretnék lenni. Közben persze szeretnék majd külföldi tapasztalatokat is szerezni.

Hogyan látod a Metamorf jövőjét?

Ami engem végig motivált, hogy egy nagyon sokoldalúan felhasználható eszközt készítsünk. Tehát ami amellett, hogy élvezetes játék, segít embereket megismerni, jól jöhet bárkinek, aki emberekkel foglalkozik. Nálunk például az iskolapszichológus is használja most már az ülésein.

Úgy gondolom, hogy remekül fel tudna dobni egy iskolai etika, osztályfőnöki, vagy angol nyelvi órát.

Szóval az a nagy álmunk, hogy iskolai környezetben is használatos eszköz legyen, de hasznát vehetnék a kártyáknak gyerektáborok szervezői, illetve olyan alapítványok, szervezetek is, akik hátrányos helyzetű vagy sérült gyerekekkel és családjaikkal foglalkoznak.

SIA Hungary 2020 Finalist: METAMORF

nullhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk