hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Megvannak a rúdtáncbajnokság győztesei!

A Poledance Hungary 2014 a látványos produkciók mellett egy különösleges meglepetéssel is szolgált.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. szeptember 21.

hirdetés

A hétvégén tartották a Miss Poledance Hungary nevű, magyar rúdtánc bajnokság döntőjét. Ez egy nemzetközi versenysorozat része, mely a világ- és európa-bajnokságokon való szerepléshez biztosít lehetőségét. A versenysorozatot 2008 óta rendezik meg. Idén először egy férfi produkciót is láthatott a közönség.

A Magyar Rúdtánc Egyesület 2012. szeptemberében csatlakozott a European Pole Sport Union sportszövetséghez. A szervezet azzal a célja, hogy segítse a rúdtánc sportágként való elfogadását és beillesztését a többi a sportág közé. Szeretnék, ha minél szélesebb körben terjedne a rúdtánc, és az ágazat minél színvonlasabb szakmai hátteret kapna.

VIDEÓ: nézzétek meg az egyik győztes produkciót!

Miss Poledance Hungary 2014

I. helyezett: Kollár Betty

hirdetés

II. helyezett: Pelczéder Judit

III. helyezett: Szép Anita

Mr. Poledance Hungary 2014

I. helyezett: Holoda Péter

_DSC5654

_DSC5472

_DSC5479

A rúdtánc az előadóművészet egyik formája, a tánc és akrobatika kombinációja. Táncelemeket tartalmaz akrobatikus trükkökkel vegyítve egy függőleges rúd segítségével. A világ számos országában rendeznek amatőr és profi bajnokságokat a sportágban.

A rúdtánchoz jelentős fizikai erőre, rugalmasságra és állóképességre van szükség. A sportszintű rúdtáncban az előadó atletikus mozdulatokat hajt végre: felmászik a rúdra, pörgéseket végez, és erőelemeket mutat be. Az utóbbi esetben a felső test és a törzs jelentős fizikai ereje elengedhetetlen, ami folyamatos, kitartó edzést igényel.

_DSC5489

_DSC5500

_DSC5512

_DSC5614

_DSC5623

_MG_7437

_MG_7449

_MG_7456

_MG_7422

_DSC5648

Ha te is gratulálsz, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk