hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Még csak öt éves, de már öt világrekordot tart a legfiatalabb brit bokszoló

Caden James csak egy éve kezdett el bokszolni, de máris jóval idősebbekkel képes szembeszállni a ringben.
Fotó: Northfoto - SWNS - szmo.hu
2020. november 25.

hirdetés

Nagy-Britannia legifjabb bokszolója csupán öt éves, de máris ezrek követik, és olyan sztárokat tudhat a rajongói között, mint David Haye vagy Dillian Whyte.

A "Tornádó" becenevű Caden James problémás háttérből származik, és egy ideig állami gondozott volt. Mostanra viszont már boldogan él apukájával, Stuarttal, aki szerint a boksz növeli kisfia önbizalmát - írja a Birmingham Mail.

A fiú hetente háromszor sportol edzőteremben, de két ilyen alkalom közt otthon is üti a bokszzsákot. Már több márka, például egy ruhaüzlet is szponzorálja.

"Még csak egy éve nyomja, de már teljesen kibontakozott. Akkor kezdődött, amikor vettem neki egy kis boxzsákot. Azóta annyit fejlődött, hogy már nála idősebb, erősebb és gyorsabb gyerekekkel bokszol"

- meséli a büszke apuka.

hirdetés

Caden kapcsolata három éve szakadt meg az édesanyjával, azóta él apjánál. Ennyi idő azonban elegendő volt arra, hogy ötszörös világrekorderré váljon:

a saját korcsoportjában többek közt ő képes a legtöbb felülést végezni egy perc alatt.

De nem csak a sportokban jeleskedik, az iskolában is megállja a helyét.

"Ehhez a sporthoz fegyelem és társas készségek is szükségesek - nem minden a harcról szól. Pozitívnak kell lenni" - mondja Caden edzője, Robin Reid. A korábbi hivatásos boxoló és bronzérmes olimpikon azonnal meglátta a lehetőséget a mindössze 19 kilós fiúban.

"Caden még sokra viheti. Amennyit én láttam belőle, még bármeddig eljuthat ebben a sportban" - szögezte le Reid.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk