/sikersztorik/magyar-talalmany-akadalyozhatna-meg-a-biciklilopast/
hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Magyar találmány akadályozhatná meg a biciklilopást

A Velotrack kerékpárokba építhető rendszerrel az elkötött bringákat követni lehetne.
hirdetés

Hamarosan elindul a sorozatgyártása azoknak a speciális bringáknak, amelyek a magyar Velotrack nevű biztonsági rendszerrel lesznek levédve. Az új megoldás többek között képes megakadályozni a biciklilopást is.

A kerékpárba épített eszköz GPS vevővel, illetve mozgásérzékelővel gyűjti az adatokat. A tulajdonos többek között azonnal értesítést kaphat arról is, ha illetéktelen személyek próbálják megmozdítják a bicajt. Ezen felül az okostelefonos alkalmazással láthatjátok majd a megtett útjaitokat, de akár az ismerőseitek és családtagjaitok tartózkodási helyét is.b3

Fotó: pearwilliams.com

"A kerékpárba beépített nyomkövető eszköz GPS-koordinátákat és egyéb telemetriai adatokat küld a szerverparkba,

amelyet egy digitális térképeket tartalmazó webportál szolgál ki. Mindehhez kapcsolódik egy mobil applikáció is, amelyen keresztül a tulajdonos vagy ismerősei – vagy a jövőben a hatóságok – is valós időben nyomon követhetik, hogy a kétkerekű merre jár, lopás esetén könnyen azonosítható a bicikli holléte Ugyanakkor ez a funkció a hosszabb távot megtevő közösen túrázó barátoknak és családoknak is fontos lehet" – mondta el Antal Csaba, a Hargamon Kft. üzletfejlesztési igazgatója.

hirdetés
b2

A lopásmegelőző eszköz működése rendkívül egyszerű és felhasználóbarát. A tulajdonos virtuális logikai lakatot helyezhet el a leparkolt kerékpáron. Ha elmozdítják a kerékpárt, a beépített giroszkóp azonnal jelzést küld a mobilalkalmazásra. A felhasználók adatait gyűjtve és elemezve a virtuális lakat arról is értesíti a tulajdonost, hogy mennyire biztonságos egy-egy környék, a közösségi statisztikák alapján például az elmúlt időszak biciklilopásairól is információt nyújt.bi1

Fotó: pearwilliams.com

"Az elektromos rásegítéses megoldások Európa számos országában elterjedtek, és a kerékpárkínálat jelentős részének felszereltségéhez tartoznak. Hazánkban a kerékpárlopások sajnos viszonylag gyakorinak mondhatók, miközben a kerékpározás egyre népszerűbbé válik, így bízunk benne, hogy a Hargamon Kft. fejlesztése hamarosan rendkívül széles réteg igényeit lesz képes kielégíteni" – mondta el Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatója.

via Hír24

Ha érdekes volt a cikk, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk