hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Magyar fejlesztésű társasjáték tarol a Kickstarteren

Egy kém bőrébe bújva egy ellenséges ország nagykövetségére kell betörnötök a hamisítatlan hidegháborús izgalmakat ígérő játékban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. augusztus 06.

hirdetés

Ízig-vérig hidegháborús játékot alkotott három magyar tervező. A játékban minden megvan, amit egy jó sikerült James Bond-filmből várhattok, ezúttal azonban ti bújhattok majd a kémek bőrébe. A [redacted] nevű társasjáték piacra dobásához a kezdőtőkét a Kickstarter nevű oldalon remélték összegyűjteni a játék készítői - és nem is csalódtak.

A projekt augusztus 5-én, kedden indult a Kickstarteren, és már első nap több adomány gyűlt össze, mint a szükséges 9000 dollár - fedezte fel a 444.hu. Szerda reggel pedig már 23 ezer dollárnál tart a játék, ami 445 támogatótól jött össze - ami annak fényében még nagyobb eredmény, hogy az adománygyűjtő kampány még 15 napig tart.

A játék rövid bemutatója képekkel (angol nyelven):

jatek

hirdetés

Nem véletlenül látnak benne fantáziát a támogatók: képek és a leírás alapján is egy kimondottan izgalmas, jól összerakott sztorival rendelkező, és tetszetős társasjáték a [redacted], ami tökéletesen visszaadja a hidegháborús idők hangulatát. A feladat, hogy a játékos egy meg nem nevezett ország nagykövetségére titkos ügynökként behatoljon, és onnan titkos dokumentumokat lopjon el. A követségen éppen egy fogadás zajlik, miközben a "kémek" helyiségről helyiségre osonva keresik a megszerzendő iratokat.

A feszültséget fokozza, hogy nem csak az adott követség kémelhárítói dolgoznak egyidejűleg az akcióval, hanem nekünk is vannak szövetségeseink, akiket azonban szintén nem ismerünk. A játék készítői - Vincze Mihály, Turczi Dávid és Nimmerfroh Katalin - szerint a [redacted] a feszültségre, a gyanakvásra és a mélységre épít, főleg, hogy nem lehet tudni, ki kivel van.

BuMIQjHIQAEWmYK

Kép: LudiCreations / Twitter

A játék tehát nagyon izgalmasnak, a projekt pedig sikeresnek ígérkezik - reméljük, lesz majd belőle magyar nyelvű verzió is.

Ha örülsz a magyar sikernek, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk