hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Magyar drónokkal küzdenének a kolumbiai drogbárók ellen

Ezekkel derítik fel a kokacserjéket és jelölik meg az ültetvények pontos helyét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 12.

hirdetés

A kolumbiai hadsereg magyar megoldással venné fel a harcot a drográrókkal szemben.

Mint arról több magyar lap is beszámolt,

informatikusokból, mérnökökből és mesterséges intelligencia szakértőkből álló csapat olyan drónokat fejleszt ki, amelyek segítségével a hatóság nemcsak a kokacserjét, hanem a drogültetvények helyét is pontosan bemérheti.

A magyar cégre, az OTT-ONE-ra tavalyelőtt figyelt fel a kolumbiai hadsereg. Először egy egyedi, speciális azonosításra fejlesztett eszközt rendeltek meg tőlük, amit Májer Bálint cégvezető és Kósa Gábor, speciális fejlesztési projektekért felelős vezetője egy hónap múlva már át is adott. A kolumbiai hadseregetet lenyűgözte a magyarok gyorsasága és innovatív gondolkodása.

Ezután az ottani Védelmi Minisztérium képviselői azt kérték, keressenek megoldást a gyalogosan bejárhatatlan, Magyarország területét több mint ötször meghaladó, hegyekkel tarkított dzsungel automatikus légi felderítésére, pontosabban a kokacserje felismerésére.

hirdetés

"Erre a feladatra másfél éve fejlesztünk egy – a drónokra és repülőgépekre szerelhető speciális szover,- és kamera rendszert, amit olyan egyedi titkosítással láttunk el, hogy – ha lelövik a repülőt – az illetéktelenek nem tudják megfejteni, meghamisítani az adatokat. Elismerem, elképesztő mennyiségű pénzt költünk a fejlesztésekre, viszont a várható haszon is óriási"

- mondták a Borsnak.

A kolumbiai tesztüzem várhatóan januárban kezdődik, de a cégre már a világ több országából is felfigyeltek. A rendszer ugyanis alkalmas többféle növény felderítésére is, mint például az afganisztáni – az ópium alapanyagául szolgáló – mákültetvények automatikus légi felismerésére.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk