hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Esküvő határok nélkül – akár több százan osztozhatnak a boldog pár örömében a koronavírus alatt is

A Livewedding ötlete eredetileg nem a járvány miatt született, most mégis azok veszik legnagyobb hasznát, akik kényszerből nem tudnak a násznéppel együtt ünnepelni.
Báthory-Beck Nóra, Fotók: Livewedding - szmo.hu
2020. november 20.

hirdetés

A Livewedding lényege, hogy élőben, profi minőségben közvetítenek esküvőket. Így azok a rokonok, barátok, akik nem lehetnek jelen a korlátozások, a külföldi lakhelyük, vagy a veszélyeztetettségük miatt, otthonról nézhetik a házasságkötést, vagy akár a lakodalmat is. A szolgáltatás kitalálójával és tulajdonosával, Vizi Attilával beszélgettünk.

A koronavírus miatt találtad ki a Liveweddinget?

Az az érdekes, hogy nem. Még jóval a járvány kitörése előtt megszületett az ötlet. Eredetileg a külföldön élő rokonok miatt találtuk ki, illetve olyan pároknak szántuk, akik például egy egzotikus szigeten akarnak esküdni, ahová a család és a barátok nem tudnak elutazni velük. Viszont a vállalkozás igazi sikerét valóban a járvány hozta meg. Miután a korlátozások miatt csak meghatározott számú vendég vehet részt a házasságkötéseken, sokan lemaradnának a nagy napról. Nem is beszélve azokról a családtagokról, barátokról, akik nem tudnak külföldről ide utazni.

Hogy néz ki a gyakorlatban a munkátok?

Ahhoz, hogy jó minőségű, profi munkát végezzünk, sok felkészülés szükséges. Pontosan kell tudnunk, mi történik majd a helyszínen, azért, hogy a kamerákkal minden fontos momentumot rögzíteni tudjunk. Volt olyan ortodox zsidó esküvőnk, amire egy teljes napig memorizáltuk a vallási előírásokat, hiszen ezek nagyon eltérnek az itthoni, hagyományos ceremóniáktól.

hirdetés

A nagy nap előtt létrehozunk egy eseményt valamelyik közösségi oldalon, amit a pár preferál, és tájékoztatjuk a meghívottakat e-mailben, hogy mikor és milyen felületen követhetik majd az esküvőt. Ez általában egy privát Youtube-csatorna, Zoom-os vagy Teams-es felület. A nagy napon a meghívottak azonnal reagálhatnak, gratulálhatnak a házasoknak, amivel kiváltjuk az üdvözlőkártyákat és táviratokat is.

Mennyien követhetik az eseményt egyszerre?

A határ a csillagos ég. Ennél az ortodox esküvőnél például, ami egyébként egy hajón volt a Dunán néhány tucat vendéggel, pillanatok alatt felkúszott a nézők száma 1000-re.

Ausztráliából, Izraelből és Amerikából is több százan követték az eseményeket.

Milyen technikával dolgoztok? Jól tudom, hogy a teljes csapatnak komoly tévés múltja van?

A cégünk, amelynek a Livewedding csak az egyik lába, de leginkább nagyvállalatoknak gyártunk videós tartalmakat, már eleve rendelkezik ezekkel a komoly eszközökkel. Így egy nagy FS7-es kábelnélküli kamerával és két Alfa7-tel tudunk az esküvőkre menni. Ráadásul a képkeverési technika az elmúlt egy évben annyit változott, hogy egy olyan eszközhöz, amely korábban milliós tétel volt, mára a Blackmagic cég innovációja folytán néhány százezer forintért hozzá lehet jutni. Ez négy kamera képének és hangjának a keverésére alkalmas.

Ezzel gyakorlatilag olyan minőségű munkát tudunk végezni, mint egy sport- vagy koncertközvetítés.

És igen, én magam több mint 20 évig dolgoztam különböző tévéknél operatőrként, majd vezető operatőrként. A csapat többi tagjának is több éves tévés, filmes múltja van, mindannyian kiváló szakemberek.

Így viszont felmerül a kérdés, hogy ilyen profi technikával és ennyi emberrel hogy lehet ezt megoldani 149 ezer forintból? Ha jól láttam a honlapon, ennyibe kerül az alapcsomagotok.

Igen, egyelőre ez egy bevezető ár, addig, amíg nem lesz annyi megrendelésünk, hogy ez az új vállalkozás önállóan is megálljon a lábán. Most már kiadtuk a szolgáltatást rendezvény- és esküvőszervezőknek is, és elkezdték nagyon szeretni a házasulandók a Liveweddinget.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk