/sikersztorik/karriervalto-noknek-segit-az-uj-online-magazin/
hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Karrierváltó nőknek segít az új online magazin

Női váltó néven karrier- és életútváltó oldalt alapított Békéssy Olga egykori híradós, kommunikációs szakember.
hirdetés

Jogászból lett szabadúszó szövegíró, egykori tévés szerkesztőből lett szórakozóhely tulajdonos, riporterből lett kisrepülő-pilóta, és bloggerként rendszeresen publikáló bankos anyuka is a tagja a Női váltó című, karrierváltásról szóló online női magazin stábjának.

Békéssy Olga alapító-főszerkesztő maga is karrierváltó: az RTL Klub hírigazgatóságánál szerkesztő-riporterként eltöltött 18 év után jött el a csatornától, mert két fia születése után már nem tudta a munkáját összeegyeztetni a családdal. Kommunikációs céget alapított. Vállalkozó anyaként pedig egyre több hasonló történettel találkozott.

Forrás: Női Váltó Fb-oldala, a képen a szerkesztőség tagjai

„Amikor az ember otthon van a kisbabájával, igaz, fizikailag fáradt, de hozzám hasonlóan nagyon sok anyuka azon gondolkodik, hogyan tovább? Hogyan lehet megoldani a gyerekek mellől azt, hogy az ember napi 8-10 órában dolgozzon, és főleg Budapesten időben odaérjen a gyerekekért a bölcsibe, óvodába? Ki viszi el őket edzésre, fejlesztésre, bármire? Nagyon sok családban a gyermekek születése vízválasztó: az anyuka otthonról is végezhető állást keres, vagy ha megoldható, vállalkozni kezd.

Ebben segít a családos és az egyedülálló nőknek a Női váltó.

hirdetés

Célunk egy olyan közösség létrehozása, ahol inspiráló példákkal, segítő cikkekkel, videókkal, később eseményekkel segítjük a nőket a karrierváltásban, és akár a vállalkozás elindításában.

Később online tanfolyamokat is indítunk, amellyel otthonról, akár gyerekek mellől is lehet dolgozni” – mondta Békéssy Olga, a Női váltó alapítója.

VIDEÓ: Miről szól a Női váltó?

A karrierváltás égető kérdés főleg a gyermekes nők körében: a KSH adatai szerint az 5 év alatti gyermeket nevelő nők 30%-a, a 3-gyermekesek 10%-a dolgozik. Egyharmaduk tér vissza korábbi munkahelyére, több mint 50%-uk tartósan inaktív. Egy 2017-es felmérés szerint a kisgyerekes családok 70 százaléka olyan munkahelyen dolgozik, amely nem családbarát módon működik.

Ezen szeretne változatni a Női váltó: olyan megoldásokat mutatni, amellyel nőhet a kisgyermekes anyák foglalkoztatottsága.

„Nem titkolt célunk az, hogy az oldalon található Ajánlom magamat rovatban minél több női vállalkozó mutatkozzon be, és aki később valamilyen szolgáltatást keres, a mi oldalunkról kezdje azt! Szeretnénk ezzel is segíteni abban, hogy egymás szolgáltatását használva erősítsük a női vállalkozásokat – mondta Békéssy Olga alapító.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk