/sikersztorik/kapus-krisztian-20-diploma-rekord/?pg=2
hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Rekorder a 20 diplomás magyar férfi: legutóbb horgászvizsgát tett, de sminkelni is tud

hirdetés

– Egy idő után már nem olvastam őket. Mindenkinek tapasztalata és képessége szerint sikerül kommentet írnia.

– Most milyen iskolák padját koptatod?

– Jelenleg két egyetemi képzésen tanulok. Szegeden iskolai mentálhigiénés szakra iratkoztam be, valamint Pécsett az ifjúságkutatás és klinikai idegtudományokat tanulom, kutatom. Doktorátusomat a fiatalok internetfüggősége témakörében írom. Ezt a témát boncolgatja a napokban óriási port kavart Social dilemma című film, amelynek megnézését én is javaslom minden szülő és minden kamasz számára. Az internetfüggőség egy fenyegető kórképe a mai társadalomnak. A dokumentumfilm végén hallhatjuk, korunk legnagyobb informatikai zsenijei tiltják a saját gyerekeiknek a közösségi média használatát.

Ez azért egy hétköznapi ember számára túlzó tilalom és mára már úgy érzem, kivitelezhetetlen. Viszont tudni kell, hogy ha egy mai fiatalt értelmes dolgokkal le tudsz kötni, képes arra, hogy órákra, de akár napokra is megfeledkezzen a kütyüjéről. Én egy kis csapattal táboroztatok úgy diákokat a puszta közepében, hogy sokaknak gyakorlatilag a tábor hete alatt eszükbe nem jutott simogatni a mobiljukat.

– Az informatikustól a katolikus teológusig, a könyvtárostól a művelődésszervezőig sokféle diploma sorakozik a vitrinedben. Mi az a képzés, tanulmány, bizonyítvány, ami leginkább meglepő lehet?

– Nevetni fogsz, nemrég tettem le egy horgászvizsgát.

Szó szerint féltem a vizsgától, előző éjjel halakról álmodtam. Tanulom továbbá a jelnyelvet, valamint az egyik képzés alatt még sminkelni is megtanultam. Sokan mosolyogtak ezen, de számomra ez a tudás is nagyon értékes. Elmondhatom magamról, hogy bizony, tudok sminkelni.

– Idegen nyelvekkel hogy állsz?

– Nekem óriási szerelem a magyar nyelv. Nincs nála szebb, kifejezőbb a világon. Amikor egy érzést legalább harmincféle, szebbnél szebb szóval tudsz leírni, árnyalni. Három nyelvvizsgám van, oroszból felsőfokú, angolból és németből középfokú. Latint hét évig, franciát egy évig tanultam.

– A huszadik után tehát irány a huszonegyedik diploma és közben a doktori cím. Nincs megállás?

– Nincs megállás, hiszen annyi fontos, izgalmas információ vesz minket körbe. Ez a missziója az én életemnek: megszerezni a tudást és aztán átadni azt a fiataloknak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk