hirdetés

SIKERSZTORIK

Íme Magyarország legtutibb irodái

Ha meglátod a nyertesek képeit, rögtön náluk akarsz majd dolgozni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. február 18.

hirdetés

Te hogy képzelsz el egy tipikus irodát? Fehér falak, számítógép előtt, kényelmetlen székekben görnyedő unott arcok, egy kávégép, és a kattogó óra, amitől várod, hogy a munkaidő végét mutassa végre?

Ha meglátod „Az év irodája” díj nyerteseit, azonnal kitörlöd ezt a képet a fejedből. A hatodik alkalommal kiírt versenyen az eddigieknél is többen pályáztak: a 7 kategóriában 84 pályázat érkezett be és ebből 11 díjat osztott ki a zsűri. A feltöltött pályázatok képeit nézegetve a döntés nem lehetett egyszerű, fantasztikusan kreatív megoldásokat látni, már ami az irodák belső kialakítását illeti.

Az irodába érkezőket a Professionhu filozófiája fogadja true JOB always worth the wait.Az 1. helyezett irodába érkezőket a Profession.hu filozófiája fogadja: "Az tökéletes munka megéri a várakozást"

Az értékelés a hagyományoknak megfelelően két részből állt: minden kategóriában a közönségszavazást követően a szakmai zsűri előre meghatározott és objektív szempontrendszer alapján értékelte a pályázatokat.

hirdetés

A rekordszámú pályázó közül végül a Profession.hu lett a befutó. Az állásportál új irodája a XII. kerületi Krisztina Palace irodaházban található. A Profession.hu irodája 900 négyzetméteres, természetes anyagok, téglafalak, faburkolatok, hófehér és pasztellszínek, zöld növények és sok-sok természetes fény összessége adja a hely barátságos hangulatát. A 2. helyezett a Skyscanner irodája lett, a 3. helyen pedig a Jófogás HQ végzett.

be4126c90391870f1e2d64631a66a63fProfession.hu

Az Év Irodája 2015 - I. helyezett

cd90fed9e61861fc139f69a30560ff21Skyscanner Budapest

Az Év Irodája 2015 - II. helyezett

4ba5fafb18c04050f7e79d4ab26b7c3aJófogás HQ

Az Év Irodája 2015 - III. helyezett

„Az Év Irodája Nagyvállalat kategóriát” a GE Global Operations, GE Healthcare nyerte el, „Az Év Design Irodája” a DekoRatio Branding & Design Studio lett, míg „Az Év Irodája Különdíjat” a Waberer’s vezérigazgatói irodák kapta.

f55cafd25b44461f48084c411453c222GE Global Operations, GE Healthcare

Az Év Irodája Nagyvállalat kategória 2015 - I. helyezett

3a01529be38e07dde5ad25406ceeff5eDekoRatio Branding & Design Studio

Az Év Design Irodája 2015 - I. helyezett

1dcfedae089d25e12f8a72fe2760f40cXXI. századi iroda a Kossuth téren

Az Év Irodája Különdíj 2015 - I. helyezett

Amint a fenti képekből is kiderül, nem kell, hogy a munkahely egy olyan hely legyen, ahova nem szeretünk bemenni. Lehet reggel mosollyal az arcon elindulni, és alig várni, hogy beérjünk, mert egy vidám, motiváló közegben lehetünk egész nap. És ez azért elég fontos, ha azt nézzük, hogy az emberek idejük nagy részét ezekben az irodákban töltik.

A győztesek

Az Év Irodája 2015

Profession.hu

Az Év Irodája Nagyvállalat kategória 2015

GE Global Operations, GE Healthcare

Az Év Design Irodája 2015

DekoRatio Branding & Design Studio

Az Év Irodája Különdíj 2015

XXI. századi iroda a Kossuth téren

Az Év Irodaháza Bérlői díj 2015

Váci Corner Offices

Az Év Új Ingatlanfejlesztése 2015

Váci Greens C épület

Az Év Tervezett Projektje 2015

Campus Redevelopment Project 1. Fázis

Az Év Legzöldebb Projektje 2015

Hun-Office Irodaház Debrecen

Az Év Üzemeltető Cége 2015

Future FM cégcsoport

Az Év Property Management cége Különdíj 2015: CBRE Kft.

Az Év Ingatlanpiaci Személyisége 2015: Török Árpád

A nyertes irodák képeit ITT tudjátok megnéznihirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SIKERSZTORIK

Ő Karikó Katalin magyar kollégája, Pardi Norbert, akinek szintén nagy szerepe volt a Pfizer-BioNTech vakcina kifejlesztésében

A Pennsylvania-i Egyetem biokémikus professzora a Klubrádióban mesélt arról, hogyan került kapcsolatba Karikó Katalinnal, és hogyan jutott el az Egyesült Államokba kutatóként. De a kutatása részleteiről is beszámolt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 08.

hirdetés

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának kapcsán Karikó Katalin nevét ismerhettük meg először magyar vonatkozásban. A Kisújszállásról származó biokémikus mellett azonban más magyar tudósok is részt vettek az mRNS-technológia fejlesztésében.

Karikó Katalin már a Szeretlek Magyarországnak adott interjújában is mesélt magyar kollégáiról, többek között Pardi Norbertről.

A Pennsylvania-i Egyetem biokémikus professzora most a Klubrádióban beszélt arról, hogyan került kapcsolatba Karikó Katalinnal, és hogyan jutott el az Egyesült Államokba kutatóként.

Pardi Norbert elmesélte, hogy a nagyapja és Karikó Katalin édesapja mindketten hentesek voltak, együtt dolgoztak Kisújszálláson, ők pedig már ekkor ismerték egymást. Aztán később Pardi Norbert még egyetemi hallgatóként kereste meg az akkor már Amerikában tevékenykedő biokémikust, hogy tanácsokat kérjen karrierjével kapcsolatban. Ezt követően minden alkalommal találkoztak, amikor Karikó hazalátogatott a mindkettejük otthonát jelentő Kisújszállásra. Amikor végzett a tanulmányaival, Katalin hívására ment Amerikába és csatlakozott hozzájuk. Közös kutatási eredményük pedig az egyik legígéretesebb koronavírus elleni vakcina alapja lett.

hirdetés

Pardi Norbert az RNS-technológiáról elmondta: kezdetben az volt a probléma, hogy a szervezetbe jutva az RNS, mint a legtöbb vírus esetében heves, jellemzően súlyos gyulladással járó immunválaszt vált ki. Ezt a problémát oldotta meg Karikó Katalin és Drew Weissmann, akik szabadalmukkal bebizonyították, hogy "ha az RNS bizonyos építőköveit kicseréljük, akkor ki tudjuk cselezni az immunrendszert".

"Amikor kiérkeztem az Egyesül Államokba 2011-ben, akkor már tudtuk azt, hogy milyen RNS-t szeretnénk használni terápiára (...), de nem tudtuk bevinni úgy például állatokba, állatmodellekbe, hogy az ne bomoljon le nagyon gyorsan. Tehát az RNS egy nagyon érzékeny molekula és azonnal lebontják a különböző lebontóenzimek. Évekig keresgettük, hogy mibe kellene rakni, hogyan kellene "csomagolni", és az én szerepem ez volt" - mesélte Pardi Norbert.

Végül 2014-ben rátaláltak azokra a speciális zsírmolekulákra, amelyekben az RNS több napig, jó esetben néhány hétig meg tudott maradni a kísérleti állat szervezetében.

"A legnagyobb dolog, amit hozzátettem talán ehhez az egészhez, az az, hogy 2017 tavaszán - tehát lassan 4 éve - a legeslegelső publikáció, amiben megmutattuk, hogy ez ténylegesen használható vakcinálásra ez a platform, azt mi követtük el. Ez a Nature című folyóiratban jelent meg, én vagyok az első szerző. És természetesen Katalin és Drew Weissmann is aktívan közreműködtek ebben"

- mesélte Pardi Norbert.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Az egészségügyi dolgozók nyerték el az Év Embere díjat 2020-ban

Tíz jelölt közül választhattak a nézők, talán nem meglepő, hogy így döntöttek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 03.

hirdetés

Az egészségügyi dolgozók nyerték el az RTL Híradó Év Embere díját 2020-ban - jelentették be a vasárnap esti adásban.

A csatornánál már hét éve minden decemberben megszavaztatják a nézőkkel, hogy szerintük a jelöltek közül ki érdemli meg leginkább ezt az elismerést. A szerkesztőség olyanokat jelöl a díjra, akik szerintük munkájukkal, eredményeikkel kiemelkedtek, példát mutattak az adott évben.

Idén a tíz jelölt közül kollektíven a magyar egészségügyi dolgozóknak ítélték meg a nézők az Év Embere címet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
A Rovatból
hirdetés

Egy magyar orvosprofesszort is lovaggá üt II. Erzsébet

Szakmány Tamás a súlyos betegek kórházi ellátását koordinálta a koronavírus-járvány alatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 02.

hirdetés

Közzétették azoknak a névsorát, akiket 2021 beköszönte előtt II. Erzsébet királynő a lovagrendek tagjaivá kívánt emelni, érdemeik elismeréseképpen. Örömmel nyugtázhatjuk, hogy a hosszú, a lapokban négy teljes oldalt betöltő listán magyar név is szerepel: Szakmány Tamás Walesben élő orvosprofesszor a Brit Birodalmi Rend tagja lett - írja az Infostart.

A lap szerint Szakmány Tamás Érden érettségizett a Vörösmarty Gimnáziumban, majd a pécsi Tudományegyetem orvosi karán lett az aneszteziológia doktora. 2004-ben tapasztalatszerzés miatt ment Angliába, Liverpoolban dolgozott és ott értesült arról, hogy Pécsett, az egyetemi klinikán leépítéseket terveznek, ezért a kintmaradás mellett döntött. Öt éve lett Wales-ben a Gwenti Kórház súlyos betegeket ellátó részlegének az orvosa, majd vezetője. Hamarosan a Cardiffi Egyetem is igényt tartott a szaktudására, meghívta professzorának.

A koronavírus-járvány kitörésekor rendkívül fontos szerepet kaptak az anesztezológus szakorvosok, Szakmány professzor a súlyos betegek kórházi ellátásának walesi koordinátora lett.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Alig akarta elhinni a magyar orvos, hogy Erzsébet királynő kitüntette őt a munkájáért

Szakmány Tamás a súlyos betegek ellátását koordinálta, emellett többek közt kutatómunkájával is segítette a járvány elleni harcot Walesben.
Fotó: MTI/AP/PA Pool/Victoria Jones - szmo.hu
2021. január 04.

hirdetés

Mint azt megírtuk, egy magyar orvosprofesszort is magas rangú kitüntetést kapott II. Erzsébet brit királynő érdemei elismeréseképpen:

a Walesben élő és dolgozó Szakmány Tamás a Brit Birodalmi Rend tagja lett.

A szakember Érden érettségizett, majd a pécsi Tudományegyetem orvosi karán lett az aneszteziológia doktora. 2004-ben tapasztalatszerzés miatt ment Angliába, Liverpoolban dolgozott. Miután értesült róla, hogy a pécsi egyetemi klinikán leépítéseket terveznek, úgy döntött, az Egyesült Királyságban marad. Öt éve lett Walesben a newporti Gwent Kórház súlyos betegeket ellátó részlegének orvosa, majd vezetője, emellett a Cardiffi Egyetem professzora is.

A BBC cikke szerint

Szakmány Tamás idén dupla annyi időt töltött a kórházban, mint békeidőkben.

Több mint 50 beteget ő maga gondozott. Amellett, hogy koordinálta a súlyos betegek ellátását, kutatásokat végzett a koronavírussal kapcsolatban, számos online szemináriumon és konferenciahíváson vett részt, hogy megossza az intenzív osztályon szerzett tapasztalatait.

hirdetés

Azt mondta, nagyon meglepődött, amikor egy e-mailben tájékoztatták arról, hogy királynői elismerésben részesül a brit egészségügyért tett szolgálataiért.

"Láttam, hogy jött egy email, de kétszer is meg kellett néznem, hogy ez tényleg igaz-e, nem egy átverés"

- mondta a magyar szakember.

Hozzátette, hogy ez elismerés minden klinikai orvoscsoport, kutatócsoport és a súlyos betegek osztályán dolgozók számára, akik minden megtesznek azért, hogy a rájuk nehezedő nyomás ellenére minden páciens megkapja a megfelelő ellátást.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: