/sikersztorik/igy-festenek-a-klasszikus-muvek-modern-vagany-boritoval/
hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Így festenek a klasszikus művek modern, vagány borítóval

Szabó Levente újragondolta régi kötetek a dizájnját - a végeredmény fantasztikus.

Link másolása

hirdetés
A Stilblog bloggerei design-megszállottként szinte minden szabadidejüket blogok, magazinok, tematikus kiadványok böngészésével töltik. Foglalkoztatja őket a design társadalmi szerepe, a fenntarthatóság és a design kapcsolata, az emocionális irányzatok és az értékmegőrző törekvések.

Figyelmük az elmúlt évek során egyre inkább a hazai tervezők és munkáik felé irányult, igyekeznek hát minél több hazai vonatkozású tartalomról, eseményről és értékről beszámolni.

"Meggyőződésünk, hogy jól működő, hasznos és elérhető tárgyak által tudunk csak hitelesen beszélni designról, általánosságban." - írják a blogon."

Szabó Levente szabadúszó grafikus legszívesebben illusztrációk tervezésével foglalkozik, ebben tud leginkább kiteljesedni, amit mi sem bizonyít tökéletesebben, mint a Helikon Kiadónak tervezett sorozat zsebkönyveinek borítótervei, melyek az elmúlt években megjelent könyvek legszebbjei közé tartoznak.klasszikusok1

A Helikon Kiadó elég komolyan vette a zsebkönyv műfaj megújítását, melynek keretében egészen olcsón kínálják az egyetemes művelődéstörténet legfontosabb és legnépszerűbb műveit, most az amúgy 999 Ft-os kiadványok 749 Ft-ért kaphatók a Helikon webshopjában.klasszikusok2klasszikusok3

És a kiadó nem csupán a remek árral szándékozott meghozni a kedvet az olvasáshoz és a könyvvásárláshoz, a Zsebkönyv sorozat borítóinak megtervezésével ugyanis egy egészen vagány szellemiségű kreatív illusztrátort, Szabó Leventét bízták meg, ami utólag valószínűleg remek döntésnek bizonyult, mert szakmai körökben (is) hatalmas siker lett a munka.

hirdetés

Bár az eladásokról nincs információnk, egészen biztos vagyok benne, hogy ilyen szép kiadványt bárki örömmel vesz kézbe és olvas büszkén bárhol, bármikor! A Helikon Zsebkönyvek sorozata már most negyvennél több kötetet számlál és úton van 11 új kiadás is. Hurrá!

"

Az volt a feladatom, hogy egy erős vizuális karaktert hozzak létre, mely alkalmas arra, hogy különböző regények széles spektrumát átfogja Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes történeteitől kezdve a Zen költészet alkotásain át Sigmund Freud munkájáig, minden mű számára egyedi, de az egységes arculatba illő borító tervezésével.

A tervezés elég komoly, ugyanakkor nagyon élvezetes tapasztalat volt, szerencsére teljes kreatív szabadságot kaptam a kiadótól az első lépésektől fogva. A követelményt és egyben a korlátokat is a költséghatékonyság határozta meg, ami segítséget jelentett számomra megtalálni azt az egységes megjelenést, amire szükség volt: a sorozat nevét és a könyvek árát minden kötet borítóján fel kellett tüntetni, emellett a költséghatékonyság miatt a nyomtatásban 2 szín használatára volt csupán lehetőség (illetve a fekete-fehér mellett egy harmadikra) – meséli Levente.

A visszafogott paletta és a természetes papír alkalmazásának köszönhetően olyan hatást kelt a könyvek borítója, mintha kézi szitázott felületet fognánk, annak minden személyes bájával, természetességével és anyagszerűségével, ami ahelyett, hogy az olcsóság hatását keltené, különleges esztétikai minőséggel ruházza fel a sorozat könyveit, nagyszerű könyv-tárgyat, igazi gyűjteni való kincset hozva létre.klasszikusok6

Itt kell megjegyezni, hogy Szabó Levente tehetségét, az anyagok mély ismeretét és remek ízlését dícséri mindez, azon túl, hogy bitangjó illusztrációkat tervez. Ez a komplex és körültekintő megközelítés lenne az etalon a hazai kortárs könyvkiadásban.

Ha tetszenek a klasszikusok új borítói, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk