SIKERSZTORIK
A Rovatból

Idén az evészavar témaköre került fókuszba a BioTechUSA Lifestyle Day női inspirációs versenyén

A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő versenyen három kategóriában választottak győzteseket, illetve a közönség is megszavazhatta a kedvenceit.

Link másolása

A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő BioTechUSA Lifestyle Day női inspirációs versenyen idén is három kategóriában választottak győzteseket, illetve a közönség is megszavazhatta a kedvenceit. Ez nem egy hagyományos szépségverseny és nem is egy fitneszverseny: itt nem elég, hogy valakinek szép az arca vagy csinos az alakja, ugyanennyire fontos, hogy az illető hogyan jutott el oda, ahol most tart és ezzel hogyan inspirál másokat.

A verseny kulcsfontosságú része a személyes történetek megosztása, melynek során megható, küzdelmes emberi sorsok, egyéni drámák rajzolódtak ki a zsűri előtt. A Lifestyle Day minden évben egy fontos egészségügyi problémára hívja fel a figyelmet, melyet a BioTechUSA nemcsak adománnyal, de kiterjedt edukációs és figyelemfelhívó kampánnyal is támogat. Idén az evészavar témaköre került a fókuszba. A cégcsoport a legrégebben működő hazai felnőtt evészavar-központot, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet Pszichoszomatikus Szakrendelőjét támogatta. A kampányban szakértőként működött közre Dr. Babusa Bernadett klinikai szakpszichológus, adjunktus.

Egy verseny, ahol nem ismerik a lehetetlent

Augusztus 27-én, szombaton 28 hölgy foglalta el a Várkert Bazár színpadát, hogy sportruházatban és bikiniben felvonulva mutassák meg magukat a Lifestyle Day négytagú zsűrijének. A BioTechUSA női inspirációs versenyének indulói a legfittebb lány, a legfittebb anyuka és a legfittebb fitneszversenyző címekért indultak. A műsort Gelencsér Tímea szépségkirálynő, modell és dr. Vörös Zoárd, a Sportaholic fitnesz csatorna YouTubere vezették.

Az indulók között különböző hátterű lányok és anyukák voltak, sokan küzdöttek korábban jelentős túlsúllyal, az evészavarok különböző, kevésbé súlyos vagy éppen súlyos formáival. Volt, aki egy nagyon ritka genetikai rendellenességgel született vagy epilepsziával küzd, valaki az édesanyját vagy az édesapját veszítette el hirtelen, más pedig érzelmileg elhanyagoló kapcsolatból lépett ki.

Az eltérő háttér ellenére mindannyiukban közös az, hogy nem adták fel és felálltak a padlóról, az egészséges életmódban, a tudatos táplálkozásban, a sportban találtak kiutat, és ma már példaképként ők motiválnak másokat.

2022 legjobbjai

A BioTechUSA Fittest Girl 2022 cím győztese a 24 éves, bándi Sudár Bianka, aki évekig úgy gondolta, hogy az a szép, ha minél vékonyabb valaki, aminek hatására azt érezte, hogy csontsoványnak kell lennie. Az étkezése nagyon egyoldalú volt, amely felborította a hormonháztartását, ezért elhatározta, hogy életmódot vált és sikerült megtalálnia az egyensúlyt a helyes étkezésben is. Belevágott a súlyzós edzésekbe, és már nem vékony akar lenni, hanem egészséges és erős, ezzel példát mutatva sorstársainak.

A BioTechUSA Fittest Mom 2022 címet a 39 éves, budapesti Horváth Andrea nyerte el, aki történetével, alakjával, fittségével nemcsak a zsűrit, de a közönséget is levette a lábáról, így a legfittebb anyukának járó elismerést duplán nyerte el a kategóriájában és a közönségdíjat is hazavihette. Sokáig küzdött evészavarral, de édesanyaként megtalálta önmagát és az egészéges élethez vezető utat. Személyi edzőként örömmel tölti el, hogy segíthet azoknak, akik hozzá fordulnak. Nagyon megérintette az evészavar témaköre, szívesen állna egy ilyen nemes ügy élére. Büszke arra, hogy óriási energiával éli az életét. Két munkahelyen is dolgozik, egyedül neveli kisfiát, de ennek ellenére mindent megtesz, hogy egészségtudatosan éljen.

A legfittebb versenyző elismerést, azaz a BioTechUSA Fittest Competitor 2022 címet pedig a 20 éves, Komáromból érkező Mocsári Dóra érdemelte ki, akitől nem áll távol a szépségversenyek világa, de a fitneszversenyzésbe nem olyan régen csöppent bele. Azért is jelentkezett a versenyre, hogy visszaigazolást nyerjen: jó úton jár céljai eléréseben. Számára a fitnesz ma már több mint egy hobbi, úgy érzi megtalálta benne önmagát és kiteljesedett az élete.

A zsűri mellett a közönség is kiválaszthatta kedvenceit mindhárom kategóriában, a hölgyekre összesen több mint 8 000 szavazat érkezett. A legtöbb voksot – az anyuka kategóriában duplán díjazott Horváth Andrea mellett – a lányok kategóriájában a súlyos autóbalesetből felgyógyult Martin Anett, a versenyzők között pedig Dávid Petra kapta, aki 100 kg-os túlsúlyos lányból lett 50 kg-os fitneszversenyző.

Ismert közéleti személyiségek a zsűriben

A négytagú zsűrit Deres Ádám, edző, pedagógus és sportoló, Kiss Virág fitnesznagykövet, az ország egyik legismertebb fotóművésze, Nánási Pál és Kovács-Nyári Diána színésznő, a BioTechUSA jótékony nagykövete képviselte.

„Törekszem arra, hogy az ismertségemet olyan célokra használjam fel, amivel nőként és anyaként jó példát mutathatok másoknak. Ezért is mondtam azonnal igent, amikor a BioTechUSA felkért, hogy jótékony nagykövetként a vállalat társadalmi felelősségvállalási programjának arca és hangja legyek. A BioTechUSA Lifestyle Day egy igazi girl power esemény, sosem találkoztam még korábban olyan egyedi koncepcióval, ahol egyszerre értékelik a pozitív kisugárzást, a megjelenést, a fizikumot, a történetet és a példamutatást. Magam is átmentem egy komoly életmódváltáson, így pontosan tudom, hogy a változáshoz milyen nagy utat kell bejárni és mennyire kitartónak kell lenni. Ezért nekem ezek a személyes történetek még közelebb állnak a szívemhez” – indokolta meg Kovács-Nyári Diána, hogy miért is csatlakozott zsűriként az inspirációs versenyhez.

 

A siker mindenkié: fókuszban az evészavar

„A korábbi kezdeményezéseinkhez hasonlóan idén is az volt a célunk, hogy a fogyasztóinkat helyezzük előtérbe és valódi, inspiráló sorsokat mutassunk meg. Kifejezett célunk, hogy megadhatjuk a kezdő lökést mindazoknak, akik még nem mertek belevágni az életmódváltásba, illetve motiváljuk azokat, akik már elindultak a változás útján. Márkanagyköveteink felkérésénél fontos szempont, hogy hiteles és motiváló személyek legyenek, akik mind hosszú utat jártak be és elsősorban kitartásuknak köszönhetik sikereiket. Mindig is szerettük a BioTechUSA-t úgy megmutatni, mint az a márka, amely a sportos és aktív életmóddal rendelkező emberek méltó társa minden helyzetben, amely egyéni céloktól függetlenül segít önmagunk legjobb verziójává válni. Ez a törekvés és vízió az, amely segített abban, hogy összeszedjük több mint 20 év szakmai tapasztalatát és elindítsuk online életmód programramunkat, a BioTechUSA Lifestyle programot. Ezért is lett a márka szlogenje, a The Feeling of Success.” – mondta el az eseményen Tóth Szabolcs Attila, a BioTechUSA marketingvezetője.

A Lifestyle Day minden évben egy fontos egészségügyi problémára hívja fel a figyelmet, melyet a vállalat nemcsak adománnyal, de kiterjedt edukációs és figyelemfelhívó kampánnyal is támogat. Idén az evészavar került fókuszba, mely egy súlyos, ugyanakkor kezelhető mentális betegség, amely kortól, nemtől, testalkattól függetlenül bárkit érinthet, gyakran akár hosszú évekig rejtetten. "A nemzetközi fitnesz iparág meghatározó szereplőjeként kiemelt feladatunknak tekintjük az egészséges testkép kialakításával, az önelfogadással és a kiegyensúlyozott életmóddal kapcsolatos társadalmi párbeszéd kezdeményezését és irányítását. Aktivitásaink és rendezvényeink során rengeteg olyan személyes történettel találkozunk, ahol az illető életében jelen volt az evészavar, vagy éppen az alkata, külseje miatt érte hátrányos megkülönböztetés és számára a tudatos táplálkozás, a sport segített lelkileg és mentálisan megerősödni, a gyógyulás útjára lépni. Mivel hatalmas követőtáborunkkal százezreket érünk el, ezért felelősségünknek érezzük jó példával elöljárni és büszkék vagyunk rá, hogy adományunkból egy hazai szinten egyedülálló terápiás felület valósulhat meg. Bízunk benne, hogy a Semmelweis Egyetemmel közös munka eredményeképpen tömegek számára segíthetünk az evészavar megelőzésében, leküzdésében és a felépülésben.” – indokolta a verseny témaválasztását Dr. Pintér Dániel Gergő, a BioTechUSA vállalati kommunikációs és CSR vezetője.

Önsegítő kézikönyv és VR-technológia a terápiás kezelések támogatására

A kampányban szakértőként közreműködött Dr. Babusa Bernadett klinikai szakpszichológus, a Semmelweis Egyetem adjunktusa is, a cégcsoport pedig a legrégebben működő hazai felnőtt evészavar-központot, az Egyetem Magatartástudományi Intézet Pszichoszomatikus Szakrendelőjét támogatta. A BioTechUSA 5 millió forint készpénzadományt ajánlott fel, melyhez a fogyasztók bevonásával webshopos adományozás is társult. Így összesen 5 466 388 Ft gyűlt össze. Az intézmény az adományból egy önsegítő kézikönyvet tesz majd online, interaktív formában hozzáférhetővé az érintettek és családtagjaik számára, emellett pedig virtuális valóság szemüvegeket fognak vásárolni egy speciálisan az evészavaros betegek számára kifejlesztett szoftverrel együtt a terápiás kezelések támogatására.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SIKERSZTORIK
Anett egy éve még újra járni tanult autóbalesete után, most női inspirációs versenyen indult
Anett története erőt adhat mindenkinek, akinek némi plusz motiváció kell az életmódváltáshoz, sporthoz, pozitív gondolkodáshoz. Így gondolta ezt a BioTechUSA női inspirációs versenyénének közönségzsűrije is.
Szponzorált tartalom - szmo.hu
2022. szeptember 01.


Link másolása

Adott egy sportos, fiatal lány, akinek mindig is lételeme volt a mozgás, sokáig versenyszerűen kézilabdázott. És aztán egyszer csak történik vele valami az életében, ami sok mindent megváltoztat – de a sporttal való kapcsolatát még szorosabbra fűzi.

Martin Anett 24 éves, friss diplomás gyógytornász. Egy évvel ezelőtt súlyos autóbalesetet szenvedett, két hétig kómában feküdt, hosszú ideig kórházi ápolásra szorult. Testén hegek és sebek nyomai, beépített csavarok emlékeztetik arra, hogy hajszálon múlott az élete.

„Első gondolatom az volt, mikor megláttam a hegeket, hogy soha többé nem megyek strandra, nem veszek fel fürdőruhát, nem fogok ismerkedni. De rájöttem, hogy ha teljes életet akarok élni, akkor el kell fogadnom így magam.”

Anett úgy gondolja, hogy vannak dolgok, amiken nem lehet változtatni, de amin pedig lehet, azon kell is. Így viszonyult ahhoz a kérdéshez is, hogy a teste jelentősen megváltozott, a kórházban töltött idő alatt legyengült, 48 kilósra fogyott. Fokozatosan összeszedte magát, rendszeresen látogatta az edzőtermet, és tudatosan vágott neki az izomépítésnek. Pár hónappal később mindennek már látványos eredménye lett.

Anett története pont azt igazolja, hogy fel lehet magunkat küzdeni a mélypontról, akaraterővel, megfelelő motivációval újra lehet építeni mindent. A sztorija másokat is inspirál, sok üzenetet kapott már eddig is, amelyben példaértékűnek nevezték hozzáállását. Ezért is érezte úgy, hogy helye lehet a BioTechUSA női inspirációs versenyének, a BioTechUSA Lifestyle Day-nek mezőnyében – itt ugyanis nem csak a külsőségek számítanak, hanem az is, hogy kinek mi a története, mennyire hat motiválóan másokra.

NÉZD MEG KISFILMÜNKET ANETTRŐL, ÉS LESD MEG ŐT A BIOTECHUSA INSPIRÁCIÓS VERSENYÉN!

Ha ez egy hagyományos szépségverseny lenne, akkor biztos nem indult volna el rajta. Itt viszont sokat számít a motiváció, hogy ki honnan indult, és úgy milyen eredményt ért el.

„Nem is az a célom, hogy első legyek, inkább az, hogy önmagamat legyőzzem. Nekem már így is kívül esik a komfortzónámon a színpadi szereplés, ez is egy feladat, hogy ezt megoldjam”

– mondta Anett a verseny döntője előtt.

A BioTechUSA női inspirációs versenyét idén már hatodik alkalommal rendezték meg, három kategóriában – Anett a Fittest Girl kategóriában volt érintett, de keresték a legfittebb anyukákat és fitnesz versenyzőket is. Az idei verseny központi témája az evészavar volt: erre szerették volna felhívni a figyelmet, párbeszédet kezdeményezni és edukálni. A cég 5 millió forintos adományt ajánlott fel a legrégebben működő hazai felnőtt evészavar-központnak, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet Pszichoszomatikus Szakrendelőjének. Ez az összeg kiegészült továbbá a vásárlók felajánlásaival, közel félmillió forinttal.

A versenyző hölgyek között is több olyan akadt, akinek a történetében szerepelt valamilyen evészavarral kapcsolatos probléma – Anettet ezek a sztorik is mélyen megérintették, bár ő maga sosem küzdött evészavarral. A vetélytársaival gyorsan összebarátkozott, de még így is izgatottan lépett színpadra – egyszer sportruházatban, egyszer pedig fürdőruhában. A Kiss Virág fitnesz világbajnok, Kovács-Nyári Diána színésznő és BioTechUSA jótékonysági nagykövet, Deres Ádám edző, sportoló és Nánási Pál fotóművész alkotta zsűri nem volt könnyű helyzetben, mikor ki kellett választaniuk a kategóriánkénti győztest. De nem is csak az ő döntésük számított: előzetesen a közönség is szavazhatott a verseny online felületén.

Anett igencsak meglepődött, amikor az eredményhirdetésnél szólították: ő nyerte el az egyik közönségdíjat. „Nem posztoltam a közösségi médiában semmit sem a szavazásról, nem gyűjtöttem ilyen módon támogatókat. Örülök, hogy a történetem ilyen sokakra inspirálóan hatott, ez erőt ad nekem ahhoz, hogy tovább folytassam az utam.”

„A foglalkozásom gyógytornász, vagyis másoknak segítek, de úgy érzem, ez már igazi küldetés számomra, mert a saját élettapasztalatommal is segíthetek másoknak.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SIKERSZTORIK
Gabriellának ugyanolyan jól megy az angliai mozdonyvezetés, mint a texasi Ironman-verseny teljesítése
Waller Gabriella szereti a kihívásokat. Nem számít, hogy egy vonatot kell elvinnie valahová Nagy-Britanniában, vagy tűző napon kell 180 kilométert bicikliznie, 3,8 kilométert úsznia és 42 kilométert futnia.
Belicza Bea - szmo.hu
2022. szeptember 27.


Link másolása

Az év legtartósabb ködjére mindig emlékezni fog Waller Gabriella. Az Angliában élő, Rácalmásról származó nő azt remélte, szép napos idő lesz önálló mozdonyvezetésének első napján, de igazi mélyvízbe ugrott, az orráig sem látott, ahogy korábbi cikkünkben mesélte.

Ma már több mint fél éve vezet, azóta már fullasztó kánikulában is dolgozott. Angliában jóval alacsonyabb a nyári hőmérséklet, érzésre azonban ugyanolyan megterhelő, mint más európai országokban. Idén nyáron még a szigeten is 40 fokot mértek, literszámra itta a vizet Gabi is. Vonatvezetés közben azonban nem kell izzadnia.

„Azt mondta a szakszervezet, ha nem működik a légkondicionáló a fülkémben, akkor az én döntésem, hogy dolgozom-e. Törlik az ilyen járatot, ha nem vállalom a vezetést a fullasztó melegben, hűtés nélkül.”

Túl van az első baleseten is, elütött egy fácánt.

„A szélvédő összetört, de szegény madár még tovább repült. Sajnos valószínű, hogy az ütközés miatti fejsérülést nem élte túl, távolabb elpusztulhatott.

Három megálló volt a végállomásig, törött ablakkal is biztonságosan elvittem a vonatot a célba, de azonnal kérhettem volna, hogy vegyék ki a forgalomból.”

A baleset este történt, különben az őzeket, madarakat dudálással meg lehet óvni. Elmesélte, hogy rengeteg borzat lát holtan vezetés közben.

„Ők sajnos olyan buták, hogy folyton a sínek alatt akarnak átbújni, de a sínekben áram van. Nagyon szomorú megégve látni őket. Érdekes, hogy a rókák soha nem járnak így, ők átugorják a síneket.”

Sztrájk idején is dolgozott már. „A mi cégünknél a vonatvezetőkön kívül mindenki beszünteti a munkát, a kalauz, a takarító és a pénztáros is. Ilyenkor az a gond, hogy teljesen felborul a rend, csak pár vonat jár, és az ellenőrök helyett valamelyik menedzser áll be, aki amúgy irodában dolgozik.”

“Mivel nekik nincsen annyi tapasztalatuk, így sok hibát vétenek. Nem tudják, melyik peron milyen hosszú, hol kell kinyitni az ajtót. Az előző sztrájk alatt sok probléma volt ebből“

Gabi mindig attól félt, hogy az átmeneti kalauz nehogy ott is kinyisson egy ajtót, ahol nincs peron, és valaki leessen.

Végül a munkabeszüntetés napját is probléma nélkül zárta.

Gabi fél év tapasztalata alapján úgy döntött, egy nehézséget megpróbál enyhíteni. A váltott műszakokban nagyon el lehet fáradni.

„Előfordul, hogy 7 napot dolgozunk egymás után és később jön 5 nap szünet, de az egy hét egyfolytában, nagyon korán kezdve vagy nagyon későn végezve, megterheli a szervezetet.”

Egy kollégájával megegyeztek, hogy Gabi lesz az állandó reggeles, és munkatársa az állandó estés. A reggelekben azt szereti, hogy műszak után ő dönt, hogyan osztja be a napot, de ha csak délután 5-kor kezd, akkor az egész napját azzal tölti, hogy várja a munka kezdetét. Szerinte a szervezete is hálás lesz ezért a váltásért.

„Nincs olyan, hogy egyik héten hajnali kettőkor kelek, másik héten, akkor érek haza.”

A kezdőket folyamatosan figyelik, hogy érzik magukat, hogyan birkóznak meg a feladataikkal.

„Meglepett, hogy azt is megkérdezték, sikerült-e eleget aludnom és ettem-e egész nap. Számítógép számolja ki a fáradtsági indexünket.”

„Azt mondják, ez azért fontos, mert a kezdőknek minden sokkal megterhelőbb, ők még folyamatosan koncentrálnak. Az első két hónapban én is az ablakra tapadt orral, a szék szélén ülve dolgoztam. Négy hétig minden műszak után fájt a fejem a nagy készenléttől.”

Az önálló vonatvezetés óta kétszer kísérte el a főnök, hogy megnézze, minden rendben van-e. Eleinte pár perc késést elnéznek, de később az időt is tartani kell. Nézik, hogy pontosan a peronon áll-e meg a mozdonyvezető. Egy fekete dobozzal is elemzik a munkájukat. Ő jól teljesített ezeken az ellenőrzéseken is.

„A fékezés nem volt mindenütt tökéletes, de nem estek orra az utasok, volt egy-két eset, ahol nem volt elég gördülékeny a megállás. Ez nyilván megszokás kérdése, és a különböző vonatok is picit máshogy működnek, azt is ki kell tapasztalni.”

Ellenőrizték a gyorshajtást, és azt is, hogy a piros lámpához közeledve időben lassítanak-e. Vannak szimulátoros gyakorlataik is.

„Augusztus elején azt gyakoroltuk, hogyan viselkedik a vonat ősszel, amikor hullanak a levelek. Kisiklani ugyan nem tudunk, de a megállást erősen befolyásolja. Korábban és még finomabban kell fékezni.”

Gabinak a legrosszabb élménye a vezetésben, hogy legalább tízszer meghúzták a vészféket.

„Hétvégén rengeteg részeg ember van a vonatokon, velük van a gond. Ilyenkor öt másodpercem van megnyomni egy gombot, hogy ne álljon meg a vonat.”

„Elvileg beszélnünk kell azzal, aki meghúzta a féket, de tíz alkalomból csupán kétszer sikerült. Amikor odamegy az ellenőr, mindenki azt mondja, hogy nem ő volt. Nekem ugye az a dolgom, hogy olyan helyen álljunk meg, ami biztonságos, és ha valami baj van, oda tudjon jönni a mentő, tűzoltó vagy rendőrség. Alagútban például csak a legvégső esetben állhatunk meg.”

Imádja, hogy rövid nadrágban dolgozhat, és még egy nagy kedvence van az új munkájában.

„Szeretem, amikor a gyerekek integetnek a peronról. A múltkor a tesóm is kihozta másfél és három éves gyerekét egy hídra és onnan üdvözöltek. Pár hete egy férfi a kislányával mondta, hogy azért jöttek csak az állomásra, mert a múltkor visszaintegettem nekik.”

A sportot sem hanyagolja a munka mellett.

Sikerült a hatalmas próba Texasban áprilisban. „3,8 kilométer úszás után 180 kilométer biciklizés és 42 kilométer futás volt a feladat.”

„17 óra a teljesítési határidő, nekem megvolt 16 óra alatt, úgyhogy még volt egy órám tartalékban.”

Azt mesélte, az volt igazán nehéz, hogy semmi árnyék nem volt, tűző napon kellett teljesíteni az embert próbáló távot. Az Ironman után Londonban futott 10 kilométert, aztán szintén ott volt egy triatlan-verseny: másfél kilométeres úszás a Temzében, 80 kilométeres biciklizés és ugyancsak tíz kilométer futás.

Novemberben New Yorkba megy maratont futni, áprilisban újra Texas, majd ősszel egy újabb Ironman jön.

A fiatalon megözvegyült Gabinak minden idejét elviszi most a munka és a sport, de reméli, az új munkarenddel marad idő a szerelemre is. Az igen korai kezdések miatt úgy érzi, nem érdemes a vasúton kívül keresni partnert, a legjobb talán az lenne, ha a munkahelyén találna társat, aki hasonló szabályok szerint dolgozik, mint ő. Reméli, egyszer majd a saját gyerekei is büszkén integetnek majd mozdonyvezető anyjuknak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SIKERSZTORIK
A Rovatból
Egy magyar különlegesség lett a világ legjobb töltött csokoládéja
Odavolt a nemzetközi zsűri a ZAX kézműves csokoládéműhely passiógyümölcsös bonbonjáért, de a többi benevezett édességük is díjakat kapott.

Link másolása

Három csillagot kapott a gasztronómia Oscarként számon tartott londoni Great Taste Awards 2022-es versenyén a komáromi ZAX kézműves csokoládéműhely passiógyümölcsös bonbonja, ezzel világelső a töltött csokik kategóriájában.

A Michelin-csillagos éttermek által is használt alapanyagokból készülő magyar csokoládé hajszálvékony, roppanós, kézzel festett burokba kerül, az ízek egyensúlya pedig páratlan kulináris élvezetet nyújt. Varga Zsuzsa csokoládémester nem köt kompromisszumokat, így a vásárlók ugyanazt a kiváló bonbont fogyaszthatják, mint a nemzetközi zsűri.

Még csak három éve működik, de így is sorra zsebeli be a rangosabbnál rangosabb elismeréseket a komáromi ZAX kézműves csokoládé műhely. A magyar manufaktúra idén négy termékkel indult a legmagasabb presztízsű világversenyen, a Great Taste Awardson, ahol minden érintett kategóriában díjat érdemeltek ki.

A joggal a gasztronómia Oscarjának nevezett megmérettetésre idén számtalan országból összesen 14.200 mintát küldtek be a versenyzők, amiket több tucat független gasztronómus értékelt. A szakértői zsűri nemcsak kóstol, hanem javaslatokat is fűz a benevezett receptekhez, melyeket a zsűritagok több körben tesztelnek is.

Az idei kiírás eredményeit az augusztusi londoni ceremónián hirdették ki, a ZAX kézműves csokoládé műhely pedig minden várakozást felülmúlva tarolt a versenyen.

A magyar manufaktúra passiógyümölcsös bonbonja az Európai Unió országai közül egyedüliként zsebelt be három csillagot, és ezzel világelső lett a töltött csokoládék kategóriájában.

A tavalyi Academy of Chocolate Awards versenyen ezüstérmet kiérdemlő terméknek már a megjelenése is egyedülálló, hiszen olyan, mintha egy ékszert fogyasztanánk el. Varga Zsuzsa csokoládémester a bonbon készítésekor ügyelt arra, hogy az étcsokoládé íze kiváló egyensúlyba kerüljön a passiógyümölcs frissességével és savasságával, ami olyannyira jól sikerült, hogy a zsűrit is levette a lábáról.

„Kiválóan prezentált, gyönyörű csokoládé, melynek fényes márványozása egyszerűen lenyűgöző. Nagyon tetszett a csokoládé talp mintázásával kapcsolatos részletgazdagság. Imádtuk a passiógyümölcs ízt, a csokoládéalapok tökéletesen illeszkedtek a gyümölcsös karamellhez. Tökéletes párosítás!”

– fogalmazott értékelésében a zsűri.

A bonbon kiválóságát bizonyítja az is, hogy ez a termék a legnépszerűbb a ZAX kézműves csokoládéműhely kínálatában. Varga Zsuzsa csokoládémester ráadásul nem köt kompromisszumokat, minden egyes bonbont ugyanolyan precizitással készít, ami garantálja, hogy pontosan ugyanazt a terméket kapja minden egyes vásárló, mint amit a londoni zsűri is kóstolhatott. Sőt, a díjnyertes csokoládékülönlegességet már külön kollekcióban, elegáns dobozban is meg lehet vásárolni a manufaktúra honlapján.

A magyar manufaktúra egyébként valóságos csillaghullás árasztotta el, hiszen

másik három nevezett terméküket is díjazták a gasztronómiai Oscaron. Meggy-csokoládé ganache bonbonjuk és nugátos táblacsokoládéjuk egyaránt két-két csillagot érdemelt ki, Zsutella fantázianévre hallgató csokoládékrémjük pedig egy csillagot kapott.

A komáromi ZAX kézműves csokoládé műhely jövőre is szeretné megmérettetni magát a nemzetközi porondon annak érdekében, hogy visszacsatolást kapjanak, miben tudnának még fejlődni. Elöljáróban annyit elárultak, hogy a következő időszakban a táblás csokoládék fejlesztésére koncentrál majd Varga Zsuzsa, aki újdonsággal is készül hamarosan az édesszájúak számára.

Bővebb információk ITT


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SIKERSZTORIK
A Rovatból
Szülinapra egy tündéri kis elefántborjút kapott a Nyíregyházi Állatpark
Fotókat és videót is mutattak Kwanza, a 21 éves afrikai elefánt nőstény borjáról.

Link másolása

Különleges születésnapi ajándékot kapott a Nyíregyházi Állatpark. Mint írják:

"Ennél nagyobb születésnapi ajándékot nem is kaphattunk volna. Kwanza, a 21 éves afrikai elefánt nőstényünk, ma hajnalban életet adott egy tündéri életerős kis elefántborjúnak."

Afrikai elefánt Magyarországon eddig csak Nyíregyházán született, a most világra jött elefántbika már a negyedik utód.

VIDEÓ: Az elefánt-családról

A cuki kis borjúról képeket is megosztottak:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk