hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Hat éve ő volt Miss Anglia, most kutatóként segíti a koronavírus-vakcinák fejlesztését

Carina Tyrrell már nem szépségversenyeken vesz részt, hanem a tudományos munka lett az élete.
Címkép: Northfoto - @freshacademy/SWNS - szmo.hu
2020. december 19.

hirdetés

Egy korábbi angol szépségkirálynő is részt vesz a koronavírus elleni vakcinák kutatómunkájában, miután felhagyott a szépségversenyzéssel, hogy a tudományos munkának szentelhesse életét.

Carina Tyrrell 2014-ben nyerte el a Miss Anglia címet, a Miss World világversenyen pedig negyedik lett. A szépségversenyek mellett azonban volt egy még nagyobb szenvedélye: az orvostudomány.

A most 31 éves nő a Cambridge-i Egyetemen végzett orvosként, majd mesterdiplomát is szerzett. Tavaly kezdett el az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) dolgozni, kutatóként a világban zajló járványokat vizsgálta. Milyen hihetetlen, hogy pont a következő év elején robbant ki egy világjárvány, amely még több feladatot jelentett számára.

Január óta Oxfordban tevékenykedik a kutatócsapatával, akikkel a koronavírus-vakcinák fejlesztését segítették.

A Pfizer-BioNTech, a Moderna, és az AstraZeneca-Oxfordi Egyetem oltásával is foglalkozott, munkatársaival együtt több száz tanulmányt elemeztek magáról az oltóanyagról és a klinikai tesztelés eredményeiről, hogy kiderítsék, melyik a legalkalmasabb és legbiztonságosabb a tömeges oltásra.

Bár az élete immár szinte teljes mértékben a tudomány körül forog, azért a szépségversenyzést sem hagyta teljesen maga mögött. Jelenleg is támogatja a Miss Anglia és a Miss World szépségversenyek résztvevőit, sőt az angol megmérettetésen zsűrizik is.

hirdetés
"De nem gondoltam volna, hogy hat évvel a korona elnyerése után egy vakcinakutatással foglalkozó csapat tagja leszek egy világjárvány közepén. Fantasztikus, hogy a kemény munka kifizetődött"

- mondta Dr. Tyrell.

De nem ő az egyetlen, aki korábbi szépségkirálynőként a járvány elleni küzdelemben segít.

Forrás: The Sun


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk