hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Ez a négy magyar egyetem került be a világ legjobbjai közé

A Semmelweis Egyetem érte el a legjobb helyezést, de Magyarország másik három orvosi egyeteme is felkerült a legfrissebb rangsorra.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2018. február 28.

hirdetés

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds, amely tudományterületenként rangsorolja a világ vezető egyetemeit. Az élet- és gyógyszertudományok területének rangsorára mind a négy magyarországi orvosi egyetem bekerült:

a Semmelweis Egyetemet a 254., a Debreceni Egyetemet a 397. helyre sorolták, a Szegedi Tudományegyetem a 401-450., a Pécsi Tudományegyetem pedig a 451-500. helyre került.

"A londoniak rangsora módszertanilag három pilléren nyugszik: a tudományos hírnév felmérésén, a munkáltatói elégedettség felmérésén és az adott szakterületen megjelent publikációk idézettségére jellemző két mutatón (citációk, Hirsch-index). Előbbi két tényezőt az egyetemek által megadott kontaktok válaszai alapján számolják, míg a hivatkozásokat a Scopus adatbázisból kinyerve kalkulálja a rangsorkészítő" - írja közleményében a Pécsi Tudományegyetem.

Forrás: Eduline


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk