hirdetés

SIKERSZTORIK

Európa legjobbjai közé jutott a magyar startup

A SmartVineyard egy hazai fejlesztésű szőlővédelmi technológia, amely bekerült az Intel Business Challenge európai döntőjébe.

Link másolása

hirdetés

Több száz jelentkező közül választották az Intel Business Challenge legjobb 24 projektje közé a magyar fejlesztésű SmartVineyard – Szőlőőr technológiát, mely nem csak hazánkban, hanem a világon is egyedülálló. A SmartVineyard készülékek olyan precíziós szenzorokkal vannak ellátva, melyek a szőlőbetegségek kialakulásában szerepet játszó időjárási paramétereket hivatottak mérni.

A készülékek mobil adatkapcsolat segítségével továbbítják a valósidejű mérési eredményeket a szerverek felé, ahol a rendszer tudományos eredményekre alapozott algoritmusok segítségével kiszámolja, hogy az egyes szőlőbetegségek elszaporodására milyen mértékben kell számítani az adott területen. A gazdálkodók pedig egy online felületen (laptopon vagy okostelefonon) figyelemmel tudják kísérni az időjárási paraméterek változásai mellett a fertőzések intenzitását is.smartv3

A versenyről

Az évről évre megrendezésre kerülő Intel Business Challenge Europe az egyik legrangosabb startup verseny, az elnyerhető pénzösszeget, a résztvevők számát és a sikeresen megvalósult projektek arányát tekintve is. A kezdeményezés célja a fiatal vállalkozások innovációs tevékenységének elősegítése elsősorban a természettudományos és a műszaki szakterületeken.

A benyújtott pályázati anyagok (pitch videó, üzleti terv, prezentáció, stb.) közül szakmai zsűri választja ki a legjobb 24 csapatot, akik idén az Intel által szervezett, háromnapos vilniusi döntőben mérhetik össze tudásukat szeptember elején. A jelentős pénznyeremény (50 000 USD) mellett a legjobb öt projekt automatikusan bejut az egyesült államokbeli Intel Global Challenge döntőjébe.

A Szilícium-völgyben lebonyolított végső megmérettetésen a tét óriási, hiszen a csapatok egy héten át szakmai rendezvényeken vehetnek részt, ahol nemzetközi üzleti szakemberektől kaphatnak támogatást és természetesen lehetőségük van ötleteiket „eladni”, megpróbálva elnyerni a befektetők bizalmát.

hirdetés

Angol nyelvű ismertető videó a SmartVineyardról:

Az elmúlt időszak nem csak az Intel Business Challenge döntőjébe kerülés miatt volt sikeres a SmartVineyard csapata számára. Az idei évben külön elismerést kaptak a Magyar Innovációs Nagydíjon, májusban Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől átvehették a Hónap Vállalkozása Díjat, és bejutottak a Cambridge-i Egyetem által szervezett CUTEC startup verseny legjobb 10 projektje közé is. A cégnek egy év alatt sikerült megdupláznia mind bevételeit, mind alkalmazottainak számát.

A remek csapatnak, valamint a technológia újszerűségének köszönhetően a Szőlőőr felhasználók száma rövid időn belül megháromszorozódott. Az ügyfelek között megtalálhatók a legnívósabb hazai borászatok (Heimann Családi Birtok, Gere Tamás és Zsolt Pincészet, Bock Pincészet, Dula Szőlőbirtok, Kovács Nimród Borászat, Pannonhalmi Apátság Pincészet, Tokaj Hétszőlő Szőlőbirtok, stb.), neves szőlészek, kisebb borászatok, hegyközségek, valamint külföldi borászati iskolák is.

Ha örülsz a sikernek, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: