/sikersztorik/elton-joh-is-a-magyar-szemuvegkeretet-hordta/
hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Elton John is a magyar szemüvegkeretet hordta

A bakelitlemezek alapanyagából készített, magyar gyártású szemüvegkeret meghódította a világot.
Link másolása

hirdetés

A sikertörténet körülbelül 1998-ban kezdődött, amikor Zack Milskey úgy döntött elkészíti az első saját szemüvegkeretét, mivel az akkori kínálat nem felelt meg az igényeinek. A kreatív srác, akit mindig is érdekeltek a kézműves dolgok, megtalálta édesapja bakelit gyűjteményét a családi garázsban, és arra gondolt, hogy ő bizony megpróbálja abból előállítani a hiánypótló darabot!

Így indult a Tipton Eyeworks márka története, ami azóta már annyira menő szemüvegeket és napszemüvegeket készít, hogy a világsztárok is igényt tartanak rá. De ne szaladjunk előre, egyik pillanatról a másikra azért nem működött a dolog.

Zack Milskey

Zack Milskey

hirdetés
Mi is az a PandArte blog?

Bánhidi Dóra több mint három éve a fejébe vette, hogy minden olyan dolgot megismertet a világgal, ami kreatív ötletből született.

dora

"Blogomon rengeteg hazai tervezőről, innovatív ötletről, helyről és designról írok, mert ezzel szeretném inspirálni az embereket arra, hogy megtalálják önmaguk 'ajándékát', vagyis azt, hogy ők miben a legkreatívabbak" - írja Dóra.

Mi pedig arra vállalkoztunk, hogy időről-időre bemutatunk valakit vagy valamit Dóra sikertörténeteiből

szemuveg2

Bár a történet Amerikában startolt, nem sokkal később Zack Magyarországra települt, pontosan 2001-ben. Ezután lépett kapcsolatba az esztergomi szemüveggyárral, és kezdődhetett el a sorozatgyártás. Sajnos azonban az esztergomi gyár egy évvel később, 2002-ben csődbe ment, mivel akkorra már hazánk is Kínából importálta az olcsóbb műanyag kereteket. Ezekben az időkben Zack szinte egész Európát körbeutazta a kereteivel és "házalt" különböző optikáknál. Ezen partnerek az elkövetkezendő években fő vásárlóivá nőtték ki magukat.

Az igazi fordulat 2004-ben következett, amikor Zack és testvére, Zoltán (a cég másik tulajdonosa) rájöttek, hogy a legnagyobb lehetőség abban rejlik, ha saját maguk irányítják a gyártást. Rengeteg teendőjük volt, hiszen speciális gépek kellettek ehhez a folyamathoz, de kitartásuk meghozta a sikert, hiszen ugyanebben az évben megalapították a mára már világszerte híressé vált Tipton Eyeworks céget. A gyártást ezután Pécsre helyezték.

szemuveg3

szemuveg4

szemuveg5

Innentől nem volt megállás. Egyik kitűzött céljuk volt, hogy Európa szerte elérhetővé váljanak az optikákban. Egyre több és több országban lettek jelen, a következő években pl. Franciaország, Hollandia, Ausztria, Spanyolország.

A világszerte több országban is megtalálható értékesítési menedzserek egyre több és több megrendelést hoztak a Tiptonnak. Így a csapat is bővülni kezdett. 2009-re Zack és testvére, Zoltán mellett, plusz 3 állandó alkalmazott dolgozott nap mint nap azon, hogy a céget sikere vigyék. Ekkorra már két kollekcióval dolgoztak a Cinematique-al és Vinylize vonallal.

szemuveg6

szemuveg7

szemuveg8

szemuveg9

szemuveg11

szemuveg10

A Vinylize különlegessége, hogy bakelit lemez felhasználásával készül. Természetesen minden darab egyedi és különleges kézi technikával készül. Jól kitapinthatóak minden darabon a lemez barázdái.

A cinematique kollekciót sajnos, mára már nem gyártják de kizárólag a budapesti bemutatóteremben még jó néhány darab megtalálható. (1056 Bp, Belgrád rkp 26; nyitva h-p:11-18h). A keretek egyediségét az adja, hogy a rozsdamentes acél szárakba régi 16 ill. 36 milliméteres filmkockákat helyeztek. A keretelő pedig cellulose acetate, ami egy különleges eljárással készült műanyag, így lehetősége van a vásárlónak, hogy egy sötétebb, fekete bakelites keret mellett színpompásabb darabokat is választhasson.

szemuveg12

szemuveg13

szemuveg14

szemuveg15

Napjainkra a cég óriási hírnévnek örvend és világszerte kb. 250 optikában megtalálható. Rengeteg híresség vásárolt már ilyen szemüvegeket az évek során: Michael Madsen, FloRida, Elthon John (egy egész kollekciót megvásárolt), Quentin Tarantino, a 30 second to mars, vagy Dani Alves brail focista. Szerencsére hazánkban is egyre többen és többen keresik fel a márkát, már büszke Tipton tulajdonos többek közt Herczeg Zoltán, Till Attila,és a Punnany Massif tagjai is.

Ha tetszettek a bakelit szemüvegek, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk