hirdetés

SIKERSZTORIK

Egy magyar-német startup elnyerte a Bill & Melinda Gates Alapítvány támogatását

A startup célja a matematika oktatásának forradalmasítása. A diákok egy applikáció és különböző internet-of-things eszközök segítségével egy fantáziavilágban zajló kalandjáték részeseivé válnak.

Link másolása

hirdetés

A Mastory nevű magyar-német startup, melynek célja a matematika oktatásának forradalmasítása, egyetlen európai szervezetként nyerte el a Bill & Melinda Gates Alapítvány "Balance the Equation: A Grand Challenge for Algebra 1" kiemelkedő fontosságú támogatását.

A felhívással a Gates Alapítvány olyan innovációkat keresett, amelyek képesek lehetnek megújítani a hagyományos iskolai matematikaoktatást. A cél a kilencedik osztályban oktatott “algebra I” tantárgy elsajátításának támogatása, amely az egyetemi felvétel, így a jövőbeni sikerek szempontjából sorsdöntőnek számít. A pályázat különös figyelmet szentel annak, hogy az innovációból elsősorban a fekete, dél-amerikai származású, illetve nem angol anyanyelvű diákok profitálhassanak, akiket történelmileg súlyos egyenlőtlenségek értek az oktatási rendszerben.

A Mastory élő kalandjáték módszere innovatív megoldást kínál a kihívások leküzdésére.

A Mastory célja, hogy a matematikát minden tanuló számára elérhetővé és élvezhetővé tegye. A diákok egy applikáció és különböző internet-of-things eszközök segítségével egy fantáziavilágban zajló kalandjáték részeseivé válnak. A diákok újabb és újabb kihívásokkal szembesülnek, amelyek megoldásához társaik segítségére, illetve saját matematikai tudásuk alkalmazására van szükség.

Így nemcsak az elvont matematikai készségeik, de a szociális képességeik és az önbizalmuk is fejlődik. A tanárok pedig a diákok szintjéhez igazíthatják a játék nehézségét és nyomon követhetik az egyéni és kollektív fejlődésüket.

A Mastory alapítói hisznek abban, hogy módszerük megoldást nyújthat a különböző típusú és hátterű diákok számára és az oktatásban zajló digitalizációs és gemifikációs trendek teret kínálhatnak az egyenlőtlen esélyek kiegyenlítésére. “Hisszük, hogy az egyenlő esélyek megteremtése az oktatás demokratizálásával kezdődik, melyből az egész társadalom profitálhat” - mondja Vitális Márta, a Mastory értelmi szerzője és alapítója.

A Mastory a gemifikációs platformjával és a feladatok testreszabhatóságával példaként szolgálhat a fekete és dél-amerikai közösség diákjainak megszólításában, amely a tanárok számára megkönnyíti a különböző igényű diákok egyidejű foglalkoztatását. De azon diákok számára is ígéretes a módszer, akik el sem tudják képzelni, hogy a matematika valamilyen formában fontos lehet számukra.

hirdetés
A pályázatnak köszönhetően Mastory most kísérleti programokat indít olyan amerikai középiskolákban, amelyekbe túlnyomórészt fekete és dél-amerikai származású diákok járnak.

Közben a világ egyik vezető behaviorista és társadalomtudományi kutatóintézete, az American Institutes for Research együttműködésével készül a módszer tudományos vizsgálatára, amelyet a Grand Challenge második fázisára ütemeztek. A csapatot a Világélelmezési Program (WFP) innovációs szakértői részlege is támogatja a projekt megvalósításában.

A Mastory 2020 végén alakult és egy kalandjáték formájú IoT megoldás az iskolai és otthoni matematikaoktatás segítésére. Digitális fantáziavilágával egy élményközpontú és érzelemgazdag tanulási környezetet teremt. Jelenleg a német Berliner Startup Stipendium, ill. az Európai Szociális Alap is támogatja a kezdeményezést.

További információk a mastory.io angol, illetve német nyelvű oldalon vagy a media@mastory.io email címen.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: