hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Egy 90 éves japán nagymama a legidősebb Youtube-gamer

1981-ben vette az első konzolját. Azóta sem unt rá a számítógépes játékokra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 23.

hirdetés

Már 285 ezer feliratkozója van a Youtube-on Hamako Mori csatornájának. A 90 éves japán nő gameplay videókat készít, vagyis azt lehet nézni a felvételeken, ahogy végigjátszik egy-egy számítógépes játékot. Az idős néni ezzel már a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a legidősebb Youtube-gamer, írja a CNN.

Az árulkodó nevű "Gamer Grandma", vagyis Gamer Nagyi nevű csatorna 2015-ben indult, havonta legfeljebb 4 új videót tölt fel Hamako Mori. A nagyi kedvenc játéka a Grand Theft Auto-széria, de nemcsak gameplay videókat készít, hanem különböző konzolok kicsomagolásával (unboxing) is foglalkozik.

"Egy ilyen hosszú élet után úgy érzem, hogy a játszás jó döntés volt. Igazán élvezem az életemet, úgy is mondhatnám, hogy minden rózsás"

- mondta a világrekordról szóló videóban.

Az egyik legnépszerűbb videója lassan közelít a 4 millió megtekintéshez. A felvétel elején a 90. szülinapja alkalmából készült tortán fújja el a gyertyákat, majd iszonyatos kaszabolásba kezd az Elder Scrolls V Skyrim című fantasy játékban:

hirdetés

Bár a nagymama Youtube-csatornája csak 5 éves, ennél sokkal régebben kezdte a számítógépes játékok gyűjtését. Az első konzolja egy Cassette Vision volt, amit 1981. július 30-án dobtak piacra Japánban.

"Nagyon szórakoztatónak tűnt. Úgy gondoltam, nem lenne igazságos, ha csak a gyerekek játszhatnának vele"

- emlékezett vissza a kezdetekre Hamako Mori.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk