hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

BKK-üléshuzatból készített divatos ruhákat és kiegészítőket egy gimis csapat

Viccnek indult, de bejött nekik. Különleges ötletükkel az újrahasznosításra akarják felhívni a figyelmet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 23.

hirdetés

Poénnak indult, egy iskolai feladatból az ötlet, ami mára ismertté tette a fiatalokat. A budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium egyik óráján az volt a kötelező feladat, hogy találjanak ki maguknak egy céget, hozzák létre és üzemeltessék egy éven át.

Egy csapat az RBN Design nevű céget hozta létre, és ennek keretében a BKK ülésein lévő anyagból terveztek ruhadarabokat és kiegészítőket. A céljuk pedig az volt, hogy a tömegközlekedésre és ezzel a környezetvédelemre hívják fel a figyelmet.rbn1

Az első lépéseknél még egy iskolai mentor segítette őket a cégbejegyzésben és a számlázásban. A szövet beszerzéséhez a BKK adta meg az információkat, a varrást pedig egy gyöngyösi varrónő végezte el.

A termékeiket vásárokban árusítják, így például a WAMP-on is, de közösségi oldalukon is hirdetik, készültek reklámfotók és film is.

A négy méter üléshuzatból aztán 25 táskát, 35 pólót, 10 sapkát és 50 bérlettokot készítettek. Az érdeklődés akkora lett, hogy a korábban tervezett határidőnél előbb elfogynak, így már az újabbak gyártásán gondolkodnak.

hirdetés
rbn2rbn4rbn5

A táskát 2500-ért, a sapkát 2000-ért, a pólót 1500-ért, a bérlettartó tokot 500 forintért kínálják. A befektetés 30 ezer forint volt, és ha mindent sikerül eladniuk, akkor ennek nyolcszorosát kaphatják vissza. A nyereséget egyformán osztják majd ki a tagok között - írta a Forbes.rbn6rbn7


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk