/sikersztorik/becs-vilag-legelhetobb-varosa-lista/
hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Bécset választották a világ legélhetőbb városának

Az osztrák főváros most először végzett a lista élén.
hirdetés

Az Economist Intelligence Unit minden évben elkészít egy felmérést a világ legélhetőbb városairól. Az idei listát most tették közzé, és most először egy európai város, méghozzá nyugati szomszédunk fővárosa végzett az első helyen – adta hírül a BBC. Bécs az ausztráliai Melbourne-t taszította le az első helyről.

Összesen 140 város szerepelt a vizsgálatban, olyan szempontokat vettek figyelembe a rangsor felállításánál, mint a bűnözés mértéke, az egészségügyi és oktatási helyzet, vagy a politikai stabilitás.

Az élmezőnyben Bécs és Melbourne után a következő városok szerepelnek: Oszaka (Japán), Calgary (Kanada), Sydney (Ausztrália), Vancouver (Kanada), Tokió (Japán), Toronto (Kanada), Koppenhága (Dánia) és Adelaide (Ausztrália)

Az ellenpólus, vagyis a tíz legkevésbé élhető város pedig a következő: Damaszkusz (Szíria), Dhaka (Banglades), Lagos (Nigéria), Karachi (Pakisztán), Port Moresby (Pápua Új-Guinea), Harare (Zimbabwe), Tripoli (Líbia), Douala (Kamerun), Algiers (Algéria), valamint Dakar (Szenegál).


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk