/sikersztorik/az-exquizite-szimpla-polokat-varazsol-vagany-festmenyekke/
hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Az eXquizite szimpla pólókat varázsol vagány festményekké

A magyar csapat kézzel festi az egyedi darabokat. A filmekből merítenek inspirációt.

Link másolása

hirdetés

Bizonyára sokan vettetek már olyan pólókat, mely az egyéniségeteket hivatott kifejezni, mert olyan képi világot ábrázolt, vagy olyan hangulatot tükrözött, mellyel kettő másodperc alatt azonosulni tudtatok. Ma, Magyarországon az ilyen jellegű pólók nagyrészt nem kézzel készülnek, hanem kvázi tömegcuccok, de van egy pár fős brigád, akik időt és energiát nem kímélve a saját kis kezükkel festenek pólókat, de olyanokat, hogy szem nem marad szárazon és az állunk is leszakad. Hogy még többet megtudjatok a dologról, az eXquizite festő mesterét, Gyulai Attilát faggattuk.x2

-Mióta foglalkozol festészettel?

- Gyerekkorom óta festek, de 2005-ben volt az első komolyabb kiállításom. Őszintén szólva nekem mindenem a festészet, vagy a kezem jár, vagy az agyam - vagy a szám -, de nekem ez olyan, mint az oxigén.

- Miért pont a pólófestészet?

- Azért választottam ezt a rendhagyó képzőművészeti irányzatot, mert úgy gondoltam -és a mai napig úgy gondolom -, hogy ezzel új műfajt teremtek, ugyanakkor nem akarok meg nem értett kortárs művész lenni, ezért az aktuális, 2016-os piacról gyűjtök visszajelzést. Mellesleg textilipari technikus vagyok és művelődésszervező, így aztán teljes a káosz. Szóval azért a póló, mert rendes festményt elég nehéz eladni, a ruhákra meg mindig van kereslet és szerintem tök jól lehet ötvözni a kettőt.

hirdetés
x3

- Milyen kollekciói voltak eddig az eXquizitnek?

- Alapvetően a magyar közízlést vesszük figyelembe, de persze az intuícióimra is hallgatok.

Az első kollekció a 011-nek készült, ők egy alkotócsoport, aztán jött az “Enciklopédia Groteszk”, ami olyan volt, mint egy nagy lexikon, aztán jött a “Cartoons RELOADED” , a balkáni rajzfilmhősöket az amcsi hősök analógiájára formáltuk át, például Vízipók lett a Pókember, Pityke őrmester meg Dredd bíró, ezt imádták az emberek, ezután jött a “Magyarok a moziban”, mely a mi ízlésünk által leválogatott filmeket takarta, ez 6-10 póló volt.

Dübörgött-és dübörög még- a “Cults”, a filmvásznak hősei és minden más, ami eszünkbe jut, néha tematika nélkül, csak úgy a szívcsakrából kifelé.x4

- Mit kell tudni a mostani kollekciótokról?

- Eklektikus és színes, ki akartuk gyúrni a csak ránk jellemző saját stílust, ahol a mi formanyelvünk és színvilágunk mutatkozik meg.

- Elsősorban milyen motívumok dominálnak?

- A mindenkori trendeket veszem figyelembe, kollázs, montázs, menő színek, ilyesmi. Előtérbe került a kubizmus és a szuprematizmus válfaja, de alapvetően saját magam erősségeit gyúrtam össze.x5x1

- Milyen a közönség visszajelzése?

- Ó, ők imádják mindegyik pólónkat, alapvetően a technika újszerűsége nyűgözi le őket, hiszen kézzel van festve minden egyes darab, és nem értik ez hogyan lehetséges. Hát úgy, hogy több mint 1800 pólón vagyunk túl, ebből mindegyik darab egyedi, tudásunk legjavát tesszük bele és ki is lehet őket mosni.

- Mik a további tervek?

- Nyitás külföld felé. Egy olyan árfekvésű cucc, ami nem biztos, hogy a magyar piac adottságait követi, tudásban, tudatosságban akarunk nyitni, a tavaszi és őszi kollekciót kisebb és nagyobb butikok vásárolják majd meg reményeink szerint.

Persze itthon is akarunk terjeszkedni, divatot teremteni, hiszen ez jelzi az igényességedet és a hovatartozásodat. Gondolkodunk kiegészítőkben, táskák, karkötők, cipők, kabátok, ingek, a farmer is izgatja a fantáziánkat, úgyhogy mindenkit várunk sok szeretettel a közösségi oldalunkon!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk