Az év étterme az Onyx
Idén januárban hetedszer adták az Év Étterme címet, melyet most az Onyx érdemelt ki. Az étterem korábban elnyerte már a Michelin-csillagot és a két Gault Millau sapkát is. A zsűri szerint a csapat műhelymunkája és újításai, a korszerűsített magyar és nemzetközi fogások emelik Magyarország legjobb éttermévé.
A 2004-ben indított versenyben az év étterme cím kiválasztásához az első fordulóban a gasztronómiában jártas újságírók, ínyencek, gasztrobloggerek választják ki a 100 legjobb hazai helyet, majd a Dining Guide szakmai zsűrije választja ki közülük a Top 10 éttermet.
A Dining Guide szerint Magyarország top10 étterme 2011-ben: Costes, Babel Delicate, Chateau Visz, Onyx, Fausto’s, Nobu, Bock Bisztró, Csalogány 26, Mák, 67, (a két vidéki étterem: a viszi Chateau Visz, és a székesfehérvári 67).
Az idei díjat a tavalyi győztes étterem, a Chateau Visz korábbi séfje (a jelenleg a Hertelendy kastély konyháját irányító) Stefan Gebhardt adta át.
A zsűri idén először két másik díjat is kiosztott: a Budapest Kedvenc Étterme Díját a Mák, a Vidék Kedvence címet pedig a Kistücsök érdemelte ki.
Az Onyx Budapest szívében a Vörösmarty téren nyitotta meg kapuit 2007 áprilisában. A konyhát Szulló Szabina executive chef és Széll Tamás sous-chef irányítja.
A konyhában dolgozó csapat közel 10 éve dolgozik együtt, ennek is köszönhető, hogy az étterem ilyen hamar ismert és elismert lett Magyarországon. Az 55 férőhelyes étterem étlapján csak a legkiválóbb alapanyagokból, a legjobb technológiákkal készült ételek találhatóak.
Sok energiát fektetnek a regionális alapanyagok kutatására, és a friss és kiváló hazai alapanyagokból új technológiával készülnek a megújuló magyar konyha fogásai, de étlapjukon a nemzetközi ételeket is szerepelnek.
Borlapjukon több mint 200 különböző bor közül lehet választani. A világ egyik legmodernebb vákuumrendszerű bortárolójának köszönhetően pohárral is kínálnak 16 féle bort.
Az Onyx csapatának tagjai elkötelezték magukat a minőség és a haladás mellett. Hosszú évek óta komoly műhelymunka folyik, ahol a tanulóképzés mellett a dolgozók továbbképzése is folyamatos.
Az étterem számos hazai és nemzetközi díjat, elismerést szerzett már.
Ha szereted a jó éttermeket, nyomj egy lájkot! :)