/sikersztorik/az-egyesult-kiralysag-tavozo-nagykovete-iain-lindsay-kapta-a-budapest-kulturalis-es-turisztikai-nagykovete-dijat/
hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Az Egyesült Királyság távozó nagykövete, Iain Lindsay kapta a Budapest Kulturális és Turisztikai Nagykövete Díjat

A Budapest Turizmusáért Díjat a Zsidó Kulturális Fesztivál rendezvény kapta.
hirdetés

Párbeszéd, összefogás és megoldási javaslatok - ilyen céllal hívta össze a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) az idei Budapest Turizmus Konferenciát október 2-án.

Idén márciusban önálló szakmai szervezetté vált a Magyar Kongresszusi Iroda. Fő feladata, hogy Budapestet vonzóvá tegye a rendezvényszervezők számára, valamint közvetítsen a szervezők és a szolgáltatók között. Ennek a szervezetnek a munkájához csatlakozik Budapest is, amiről megállapodást írt alá a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, a Magyar Kongresszusi Iroda, valamint Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Fesztivál- és Turisztikai Központ. A Budapest Convention Bureau-hoz való csatlakozással a Főváros az üzleti turizmus hosszútávú fellendülését szeretné elősegíteni.

“Bár a gazdaságélénkítés állami feladat, Budapest mégis mentőcsomaggal segíti a helyi vállalkozásokat. A turisztikai vállalkozások ingatlanbérleti díját 70 százalékkal, a teraszok után fizetendő díjat 90 százalékkal csökkenti a Fővárosi Önkormányzat szeptember és március között. A taxisok pedig 70 százalékos engedményt kapnak a jövő évi drosztdíjból. A legfontosabb az, hogy ebben a nehéz helyzetben segítsük a helyi vállalkozásokat, hiszen csak együtt tudunk majd felállni a járvány okozta válságból” - fogalmazott Karácsony Gergely főpolgármester.

hirdetés

A főváros turisztikai cége a belföldi turizmus élénkítése érdekében Restart Budapest Card néven új kedvezménykártyát és benne kibővített, vonzó és megfizethető élménycsomagot kínál a belföldi turistáknak, így is segítve az ágazat szereplőit, szolgáltatóit.

Járványbiztos szabadidős programot is kínál Budapest a várost felfedezni és megismerni vágyók számára; ingyenes, egyre bővülő és telefonról is elérhető városi séta kínálattal veti bele magát az utcák forgatagába az Énbudapestem.hu új oldala, a Sétálj velünk! Budapest felfedezése ráadásul a jelen helyzetben is biztonságos; elindulhatunk egyedül, de a partnerünktől a szabad levegőn is tartani tudjuk a megfelelő távolságot. Az útvonalak mentén betérhetünk kedvenc helyeinkre, vagy épp újakat fedezhetünk fel, így is támogatva a budapesti szolgáltatói szektor működő vállalkozásait.

A konferencián átadták a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ díjait is:

Budapest Kulturális és Turisztikai Nagykövete Díj - 2020: Iain Lindsay OBE, az Egyesült Királyság egykorimagyarországi nagykövete

Budapest Turizmusáért Díj - 2020: Zsidó Kulturális Fesztivál rendezvény

Budapest Turizmusáért Díj - 2019: Mesterségek Ünnepe rendezvény

Az egykori nagykövet már nem tartózkodik Magyarországon, így videóüzenetben köszönte meg a díjat.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk