/sikersztorik/a-szamos-sutemenye-lett-iden-budapest-desszertje/
hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

A Szamos süteménye lett idén Budapest desszertje

A verseny történetében másodszorra nyert a Szamos Marcipán cukrászmestere.
MTI - szmo.hu
2020. szeptember 15.

hirdetés

A Szamos Marcipán körtés karamell mousse-a lett idén Budapest desszertje, amelyet először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhat meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség most harmadik alkalommal írta ki a Budapest desszertje versenyt, amelynek lényege, hogy egy olyan édességet találjanak, amely a széles közönség tetszését elnyerve gazdagítani tudja a cukrászdák kínálatát - mondta kedden a rendezvény sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a szövetség elnöke, az Édes Napok társtulajdonosa.

Emellett a verseny kiemelt célja, hogy a magyar cukrászati hagyományok az érdeklődés fókuszába kerüljenek és a hazai desszertek elfoglalják méltó helyüket az éttermek és cukrászdák kínálatában. Rebrus hozzátette: idén is magas színvonalú versenyművek érkeztek a felhívásra.

A zsűrizéskor a legfontosabb szempont az volt, hogy a nyertes termék az esztétikumon túl finom és viszonylag könnyen elkészíthető legyen, a cukrászmesterek mellett háziasszonyok is előállíthassák.

Mint mondta, az alapanyagok tekintetében a piacról beszerezhető, szezonális termékeket részesítették előnyben. Az első desszertverseny a szőlő köré épült, idén a körtét állították a megmérettetés középpontjába.

hirdetés

A verseny győztese egyhangú pontozással a Szamos Marcipán desszertje lett, a cukrászat a verseny történetében másodszorra nyerte el az elismerést.

Rebrus elmondta azt is, hogy a nyertes desszertből az elmúlt évek tapasztalata szerint az Édes Napok rendezvénye alatt több mint 3 ezer darabot értékesítenek.

Kelényi Ádám, a Szamos Marcipán Kft. gazdasági igazgatója elmondta, hogy az édesség a versenykiírásnak megfelelően többféle textúra kombinációja.

A desszert Sacher-piskóta alapon vanília mousse, amelyben hideg körtepüré található, tetejére pedig karamell került.

Egy teljesen új ízvilágot szerettek volna létrehozni, ami még nem szerepelt a cukrászdáik kínálatában - mesélte az igazgató.

A termék megalkotója ismét Nagy Péter, a Szamos Marcipán cukrászmestere.

Az Édes Napokon az idei győztes desszert mellett megkóstolható lesz a 2018-as, 2019-es év nyertes terméke is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk