hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

A magyar vezércsel: Rudolf Anna is férfiak között érte el legnagyobb sikereit

Egyszer azzal is megvádolták, hogy az ajakápolója segítségével csal egy sakkversenyen.
Fotó: Northfoto/Jose Huwaidi/SWNS.COM - szmo.hu
2020. november 17.

hirdetés

Igazi csodagyerek volt a sakkban a miskolci Rudolf Anna, akivel épp ugyanaz történt meg a való életben, mint az egyik új sikersorozat főhősével, írja a Metro.

A vezércsel főhőse egy kitalált sakkozó, Elizabeth Harmon, aki árvaházban nőtt fel, majd drogfüggő lett, végül pedig a férfiak mezőnyében lett sakkbajnok a hatvanas évek Amerikájában.

A Netflixen október 23. óta látható minisorozatot a kritikusok mellett a magyar nézők is imádják: hetek óta a streaming-szolgáltató nézettségi toplistájának élmezőnyében tanyázik.

Beth Harmon történetéhez kísértetiesen hasonlít a 32 éves magyar sakktehetség története. Rudolf Anna szerint az online sakk sokat köszönhet a hónapok óta tartó világjárványnak.

hirdetés

A játék iránt érdeklődők tábora megsokszorozódott, csak az ő személyes követőinek a száma az év eleji nagyjából 200 után mostanra már jócskán átlépte az 50 ezret.

Rudolf Anna egy ideje már kizárólag az online sakkcsatornájából él, és a néhány hete elsöprő sikerrel bemutatott sorozat után Beth Harmon Invitational néven meghívásos sakktornát alapított.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk