hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

A fiatal magyar tervező, aki két hónapon belül kétszer is bekerült a Vogue-ba

A 25 éves Cserkuthy Hanna részt vehet a világhírű Rome Fashion Week-en, és az ELLE Fashion Show-on is ott lesz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 11.

hirdetés

Cserkúthy Hanna divattervező még csak 25 éves, de elmondhatja magáról, hogy két hónapon belül másodszor került be egy általa tervezett kreáció a divatvilág Bibliájának számító brit Vogue-ba. Ráadásul a fiatal magyar tervező április elején részt vehet a Róma Fashion Week-en, április végén pedig a magyar közönségnek mutatja be elsőként az ELLE Fashion Show keretében a jövő évi őszi-téli kollekcióját.

Cserkúthy Hanna másfél éve hozta létre saját márkáját, a Whispering Windet, amit tavaly októberben az Instagramon szúrt ki a brit Vogue és kereste meg a tervezőt, hogy szeretnék, ha szerepelne a januári lapban az egyik ruhája.Vogue_Cover_march_megjelenes_WhisperingWind_HannaCserkuthyVogue_march_megjelenes_WhisperingWind_HannaCserkuthy

Ilyen álomszerűen indult a nemzetközi karrier és ezt a jellegét azóta is megőrizte Hanna diadalmenete. A British VOGUE márciusi számában újabb ruhája fog szerepelni, az előző alkalomhoz hasonlóan a Designer Profile rovatban, ami még be nem futott, tehetséges fiatal tervezők ruháit mutatja be. A kollekciót, melybe a most bemutatott darab is tartozik, Debreczeni Zita fotózta.

Hanna hamarosan újabb lépést tesz a nemzetközi divatvilág meghódítása felé. Nemrég lehetőséget kapott, hogy szerepelhessen

hirdetés

az áprilisi ROMA Fashion Week-en. Az olasz-orosz szervezésű divathéten a gyerekkora óta a tengeri élővilágért rajongó Hanna a 2017-es tavaszi-nyári kollekcióját mutatja be, amit a legyezőkorallok kecses vonalai inspiráltak. hanna_whisperingwind_2016-10-26_0295.jpg másolata (Copy)hanna_whisperingwind_2016-10-26_0402_original_size_srgb_72dpi.jpg másolata (Copy)hanna_whisperingwind_2016-10-26_0457.jpg másolata (Copy)

Kézzel festett anyagok és kézi díszítés jellemzi a ruhákat, anyaghasználatát tekintve az elasztikus pamut-szatén és a selyem dominál a fehér-barack-tearózsaszín ruhákon.

A Roma Fashion Week-et óriási lehetőségnek tartja a fiatal tervező. „Az olasz divat és életérzés nagyon közel áll hozzám és azt gondolom, hogy a ruháimra lenne kereslet Olaszországban. Azt remélem, hogy a római divathét hoz új lehetőségeket és tudok nyitni az olasz piac felé” – mondta Hanna.

A magyar divatrajongók körében is egyre ismertebb a Whispering Wind. Hannának az utóbbi időben egyre több megkeresése van, az elmúlt hetekben többek között Tatár Csilla ruháján dolgozott intenzíven, amit az MTVA műsorvezetője A Dal című tehetségkutató műsor döntőjében viselt.hanna_whisperingwind_2016-10-26_0510.jpg másolata (Copy)

Hanna 2017 A/W őszi-téli kollekcióját elsőként Magyarországon, az áprilisi Elle Fashion Show-n mutatja be a magyar közönségnek, aminek a tervező nagyon örül. "A fashion-show idei témája a jövő és ezáltal mint fiatal, feltörekvő tervező esélyt kaptam a megjelenésre, amiért nagyon hálás vagyok, mert óriási lehetőségnek tartom, hogy részt vehetek az egyik legnevesebb magyar divatbemutatón, mert ezáltal itthon még szélesebb közönség ismerheti meg a ruháimat, ami nagyon fontos számomra. A közeljövőben szeretnék budapesti pop-up store-okban is megjelenni és azt remélem, hogy ebben segíthet ez a lehetősé.”

A Whispering Wind márkát a határozott, letisztult és nőies stílus, a kényelem és a könnyű variálhatóság jellemzi. Hanna szívesen használ lágy bőrt, finom csipkét, könnyű tüllt és a selyem is sok ruhájának alkotóeleme. A pécsi lány az ELTE germanisztika szakát hagyta ott – a családja rosszalló véleménye és minden észérv ellenére –, hogy álmát megvalósítva divattervező legyen.

A Forrai Magániskola divat- és stílustervező szakán tanult, ez idő alatt több helyen dolgozott, ám a legbüszkébb a Dalaarnánál töltött négy hónapra. Saját márkáját egyedül építi testvére, Cserkúthy András segítségével, aki menedzserként egyengeti Hanna vállalkozását és főleg a márkaépítésben támogatja testvérét.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk