/sikersztorik/a-csakberenyi-kilroy-team-nyerte-a-magyarorszag-etele-szakacsversenyt-felcsuton/
hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

A csákberényi Kilroy Team nyerte a Magyarország étele szakácsversenyt Felcsúton

A verseny során kötelező volt használni piros, fehér és zöld színű alapanyagot: a piros színt a piros paprika (friss vagy fűszerpaprika), a fehér színt a túró, a zöld színt pedig bármilyen zöld színű zöldség vagy fűszernövény jelképezhette.
hirdetés

A csákberényi Kilroy Group Kft. csapata a Kilroy Team: Ortó Gyula és Dobos Tibor nyerte a szombaton harmadik alkalommal megrendezett, Magyarország étele szakácsversenyt Felcsúton.

A séfcsapat Somogy-ország ízei (Fogasfilé parajlevéllel burkolva, haltej májköntösben, füstölt mangalicaszalonna fátyolban, kapros sajtkrémmel töltött túrógombóc, barna vajban pirított reszelt morzsában, tejfölhab, zöldségkosár, marinírozott kelbimbószirom, kápia paprika "csiga" édesköménnyel, piros sült paprika krém) fantázianevű ételkölteményével hódította el a címet.

A 12 döntős csapatból második helyen végzett Simon András és Fodor Szabolcs (Hunguest Hotels Zrt. Galyatető), míg a harmadik Paskó Csaba és Bódity Krisztián (Vajdaság) lett.

Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a díjátadón arról beszélt, hogy a séfek végre nemcsak saját éttermükben bizonyíthattak, hanem a legkiválóbbak egymással is összemérhették tudásukat, sokan a határon túlról érkezve. Az idei, Nemzeti összetartozás évében rendezett vetélkedésen a séfek megmutatták, hogy a magyar gasztrokultúrának van jövője - tette hozzá.

hirdetés

A zsűri elnöke Varga Károly, a kecskeméti 48 étterem konyhafőnöke méltatta, hogy kollégái "hazahozták" azokat az ízeket, azokat az ételeket, amelyeket a génjeikben hordoznak.




hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk