hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

A 25 legjobb úti cél közé választotta a Hortobágyot a National Geographic

Erdély, Florida, Kanada és Anglia került egy lapra a csikósok vidékével.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 20.

hirdetés

A világ öt legjobb családi úti célja közé sorolta a Hortobágyot a National Geographic. A magyar tájegységen kívül ebben a kategóriában szerepel még a 2021-re ajánlott célpontok között Erdély, a floridai űrpart, az angol tengerparti túraösvény és a kanadai Brit Kolumbia.

A Hortobágyról szóló ajánlót Vitray Tamás írta, aki külön kiemeli, hogy a terület 340 madárfaj élőhelye, ezzel Közép-Európa egyik legjobb madárleső helye.

Természetesen szóba hozza a csikósokat, vagyis a "magyar cowboyokat", ajánlja a lovas kocsis túrákat, ahol útközben rackajuhokat és pulikat is láthatnak a kirándulók. Megemlíti, hogy itt található Európa legnagyobb megmaradt őshonos gyepterülete is.

A fenntartható kategóriában a legjobb úti célnak a koronavírus-járvány utáni időszakban a görög Alonissos szigetét, a dániai Koppenhágát, a Franciaországhoz tartozó, de Ausztrália mellett található Új-Kaledóniát, a németországi Freiburgot, Gabont, valamint Colorado fővárosát, Denvert tartja a lap.

hirdetés

Aki kalandra vágyik, a NatGeo szerint leginkább Dominika, a grúziai Szvanéti, az argentin Los Glaciares Nemzeti Park és az alaszkai Katmai Nemzeti Park felé vegye majd a karantén után az irányt.

Négy úti célt ajánlanak a természet szerelmeseinek. Ideális kikapcsolódást nyújthat ezek szerint a michigani Isle Royale Nemzeti Park, a kanadai Yellowknife, a brazil Cerrado szavanna és az ausztrál Lord Howe-szigetcsoport.

Kultúra és történelem kategóriában kihagyhatatlannak tartják jövőre Guam szigetét, a dél-koreai Kjongdzsu városát, az oklahomai Tulsát, a kínai Tonglut és egy új-mexikói autós túrát is.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk