Szegedet ellepték a kockafánkok, 80 félét kóstolhatunk belőlük
A fánknak ezernyi arca van: lehet kerek vagy forgács alakú, lyukas vagy mázas, töltött vagy töltetlen. Készülhet égetett tésztából, élesztővel vagy anélkül. Egy biztos: a sok színben pompázó kockafánkok Budapesten egyet jelentenek a The Box Donut névvel. És már nem csak Budapesten. Két hét telt el az első szegedi üzlet megnyitása óta, ideje volt hát ellátogatni hozzájuk. A The Box nagy utat tett meg négy évvel ezelőtti indulása óta; a Nyugati téri első fánkozó után a Keleti, majd a Bazilika következett, sőt a brand Kanadát és Katart is célba vette. Emellett a franchise partnereknek köszönhetően a kocka alakú fánkköltemények több vidéki nagyvárosba, így Szegedre is eljutottak.
A dizájn leginkább a letisztult, minimalista és modern szavakkal jellemezhető; a belső teret pedig a kék, a fehér és a szürke szín hármasa uralja. A helyszínválasztás elsőre meglepő, ugyanis az elegáns fánkműhelyt nem a belvárosban, hanem a Mars téren kell keresnünk. Úgy tűnik, hogy egyre több új, igényes hely nyílik ezen a kevésbé felkapott környéken. Bár az asztaloknál és az ablakok előtti magasított székeken egyaránt helyet foglalhatunk, alapvetően egy take-away típusú helyről van szó. A fánkokat – egy kedves jókívánság kártya kíséretében – kettes vagy hatos dobozokba pakolják, és már viheted is haza vagy a munkahelyedre őket. A The Box elnevezés is ezekre a menő fánkos dobozokra utal.
Az aktuális kínálatban mintegy 25-féle fánk szerepelt, de összesen közel 80-féle fánkkal dolgoznak, így mindenki megtalálhatja a saját ízvilágának és pillanatnyi hangulatának megfelelőt. A fánkok egy főváros melletti sütödéből érkeznek, a mesterséges színezékektől és tartósítószerektől mentes krémek és feltétek viszont helyben készülnek a kiszolgálótér mögött kialakított üzemben. A fánkokat mogyoróolajban sütik ki, ami egyrészt egészségesebb, másrészt a tésztának is finomabb, karakteresebb ízt ad. A tészta könnyű, friss, roppanós és egyáltalán nem olajos. A bevonatokhoz 100% kakaóvajat tartalmazó belga Callebaut csokit használnak.