hirdetés

RÓKALAND

Sose ettem még ilyen különleges vacsorát itthon! - már a Costes is házhoz szállítja a menüjét

Ha rajongsz a gasztronómiáért akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Michelin-csillagos vacsorát varázsolhatsz az otthonodba!
Szöveg: Vass Adrienn Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2020. április 28.

hirdetés

Amikor hírt kaptam róla, hogy elérhetővé válik a Costesnél a házhoz szállítás, gondolkodás nélkül meg is rendeltem egy csomagot. Aztán csak később próbáltam keresni az okokat, hogy miért is fontos ez, hogy miért történelmi pillanat egy gasztronómiát kedvelő ember életében ez a lehetőség:

Miért pont a Costestől rendelj?

A Costes fogalom. Magyar legenda. Nekik köszönhetjük az első Michelin-csillagot, és annyi remek séf dolgozott náluk, hogy felsorolni is nehéz lenne. Az a szint, amit ők tartanak, a gasztronómia többi szereplőjére is hatással van.

(Pár héttel ezelőtt, még így ünnepelték ezt:Ilyen, amikor együtt főz a Costes és Onyx séfje - 10 éve kapta az első Michelin-csillagot a Costes)

Mikor lesz ilyen lehetőség még egyszer az életben?

hirdetés

Talán soha. Alap esetben egy Michelin-csillagos étterem nem szállít házhoz. Hiszen egy ilyen helyen a vacsora több mint étkezés: színház. Az ételeken kívül a berendezés, a tálalás és a pincér mind a darab szereplői, és együtt teremtik meg azt a hangulatot, amit te megfizetsz, és amiért a számla végösszege nyilván jóval magasabb is lesz mint a sarki burgeresé.

Sokan félnek attól, hogy beüljenek egy ilyen helyre (megjegyzem alaptalanul), nekik aztán tényleg két felkiáltójellel ajánlom ezt a lehetőséget, hiszen az otthon elkészített menühöz nem kell nyakkendő, de még fehér abrosz sem.

Mikor érdemes egy ilyen menüt berendelni?

Ha olyan kíváncsi vagy, mint én voltam, nagyjából bármikor, de nyilván nem rossz taktika megadni a módját. Szánjátok rá az időt, terítsetek meg szépen, és élvezzétek a pár perces konyhai ügyeskedéssel elővarázsolható luxus menüt a konyhátokban.

Ha valakinek névnapja, születésnapja van, vagy esetleg egy évforduló közeleg, ez egy olyan program lehet, ami elfeledteti a karantén kínjait. És halkan megsúgom, hogy az anyák napja vasárnap lesz...

A mi csomagunk, ami két előételt, két főételt és két desszertet is tartalmazott, így nézett ki feldolgozás előtt:

A házhoz szállított vacsorák nagy többsége készen érkezik egy dobozban. Melegen... vagy inkább langyosan... Ha újramelegíted, már nem az igaz, úgyhogy általában a futáron és a te gyorsaságodon múlik, hogy milyen minőségű ételt eszel. Nem lesz a legünnepibb pillanat, még akkor sem, ha az alapanyagok megfelelőek voltak.

Lapozz a menüért:
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk