Pezsgős reggeli a Duna-parton - a Felix Kitchen & Barban jártunk
Mint a budapesti vendéglátóhelyek többsége, a Felix Kitchen & Bar is igyekezett megújulni a nagyjából egyéves bezártság után, és a jó idő kedvezett is nekik, hiszen a teraszuk konkrétan a lélegzetelállító kategóriába tartozik.
Egyik oldalon a Várkert Bazár gyönyörű épülete, másik oldalon egy pazar dunai kilátás. Minden időszakban öröm ide be, azaz kiülni.
Ráadásul a Brunch is újjáéledt most náluk, így hétvégén egy késői, kényelmesen elnyújtott pezsgős reggelire is érdemes becsatlakozni hozzájuk.
A Brunch szombaton és vasárnap 10:30-16:00-ig érhető el, így tényleg nem kell sietni a felkeléssel sem.
A kifejezetten erre az időszakra készített étlapon rengeteg finomság található, de mi kifejezetten a reggeli fogásokra koncentráltunk most.
Az Eggs Benedict a sonkás, az Eggs Royale a lazacos verzió. De a tojás és a hollandi mártás mindegyiken hibátlanul folyik!
Merészebbek nyers hal, kaviár és osztriga közül is válogathatnak. Ez a pezsgős reggeli hangulatát azért elég szépen tudja fokozni.
Ha tehetitek, ezt az élményt mindenképpen próbáljátok ki még addig, amíg ilyen szép időnk van!
A Felixbe új Executive Chef is érkezett: Jeremy Cayron személyében.
Chef Jeremy több mint 20 éves gasztronómiai tapasztalattal és tudással a háta mögött érkezett újra Budapestre, hogy a FELIX Kitchen & Bar konyháját egészen új szintekre emelje. Hosszú pályafutása alatt megfordult a világ vezető éttermei mellett több hotelben is, korábban hazánkban is dolgozott már a Sofitel Hotel, Paris Budapest éttermében.
Chef Jeremy St.Tropez mellől származik, Dél-Franciaország gazdag kulináris kultúrája is már garancia a nevére. Gyerekként nagymamája konyhájában leste el a francia konyha alapjait. A minőséget számára az igazán friss szezonális összetevők és az a tökéletes ízkombinációk jelentik.
Itt egy igazán kedves videó, amiből őt, és budapesti mindennapjait is jobban megismerhetjük:
Ha a reggeliről lecsúsznátok, július közepe óta megújult menüvel is várnak benneteket.
A legjobb hazai termelők és nemzetközi beszállítók alapanyagait használva született meg az “Inspiration and Memories” elnevezésű menü, amihez Jeremynek a francia konyha mellett utazásai is ihletet adtak, Ázsiától Európáig.