/rokaland/krakn-town-vagany-steampunk-gasztrokocsma-nyilt-budapesten/
hirdetés

RÓKALAND
A Rovatból
hirdetés

Krak'n Town: vagány steampunk gasztrokocsma nyílt Budapesten

Igazi különlegesség, nem véletlenül övezi máris hatalmas érdeklődés. Teszteltük!

Link másolása

hirdetés

A különleges hangulatú és látványvilágú helyek virágkorukat élik. Miközben bever az ember pár sört, és magába tol egy hambit, szereti a szemét is legeltetni, és minél egyedibb képet tesz ki az Instára, annál teljesebbnek érzi az élményt. A József körúti Krak'n Town hivatalosan még csak múlt héten nyitott, de nem véletlenül került azonnal a figyelem középpontjába. A steampunk stílus jegyeiben tündöklő gasztrokocsma igazi különlegesség.

Ha valakinek nincs meg (én sem tudtam volna még erről két napja összefüggő mondatokban beszélni), a steampunk egy manapság is divatos stílusirányzat, ami egy elképzelt múltat, jelent és jövőt mutat be.

Mintha az apokalipszis még az ipari forradalom előtt eljött volna, és a háborúk után az emberiség jócskán megtizedelt része maradt volna csak fenn, akik nem ismerik az elektromosságot, és az újrahasznosítás, valamint a gőz erejével alkotnának számunkra abszolút szürreális találmányokat.

A ruhák és díszletek egyes elemei a viktoriánus korra hajaznak, és ezek vannak aztán továbbgondolva, díszítve.krakntown_01krakntown_02krakntown_03

krakntown_04krakntown_05krakntown_06krakntown_07krakntown_08

A Krak'n Town-nak megvan a maga története. Mármint a maga kitalált története. 2316 van és királyság, meg titkosrendőrség, meg elnyomás, és a fejlődést éppúgy gátolni próbálják, mint a szabad alkoholfogyasztást. Léghajókkal közlekedünk és óriási polipok roppantják ketté alkalomadtán a Lánchidat. Szalonok pincéiben szövetkezünk a hatalom ellen és mérjük az illegális italokat. Milyen kézenfekvő egy ilyen történetet egy kocsma köré építeni, nem igaz?

hirdetés

És ez a sztory az idő haladtával majd egyre bővül és bonyolódik. A hely tulajdonosa, a személyzet és hozzájuk rendelt internetes oldalak is ezt az üzenetet közvetítik. Itt minden a szerepjáték köré épül nullahuszonnégyben. Tehát a főszakács az nem egy Zoli vagy Feri, hanem Mr. Coombs, aki eredetileg vegyész volt, és most a Krak'n Town konyhájában bujkál a hatalom elől. (Remélhetőleg a kedves vendégeket esze ágában sincs mérgezni.)krakntown_09krakntown_10krakntown_11krakntown_12krakntown_13krakntown_14krakntown_15krakntown_16

Azért én nem hagytam magam teljesen elvarázsolni és próbáltam a mai pesti valóságban maradni. Bár a tulajdonoson, Szűcs Péteren egyértelműen látszik, hogy steampunk őrült, nagyon is evilági személy. A Szabad az Á..., a Zappa Caffe és a Fiktív Pub is az ő nevéhez fűződik, és kevés választotta el attól, hogy nem ragadjon végül Berlinben, és csináljon inkább ott valami őrületet.

Beszélgettünk arról, hogy milyen bonyolult is volt egy ennyire különleges látványvilágot létrehozni. Hogy a legutolsó hajlított csőnek is története van, és hogy a galérián található kiállítástól, az ételeken és az italokon át minden gondos szervezés eredménye és gyakorlatilag az ő ízlését tükrözi.

Nem fogsz például olcsó vodkából koktélt inni, de többféle, minőségi sörből mindig lesz csapon, és üdítő gyanánt Gyömbírt hörpinthetsz. Az angol reggeli kolbászkáját külön ide kísérletezték ki, de a Haggis vagy a Skót tojás mögött is komoly munka van. A pince majd október elején nyit. Ott jópár rendezvény (meetup, stand-up, mindegy csak up legyen), angol és amerikai sportközvetítések, és iszogatósabb hangulat várható.krakntown_17krakntown_18krakntown_19krakntown_20

krakntown_21krakntown_22krakntown_23krakntown_24

Most még nagy a hájp. Nemhogy szombat estére, de egy átlag keddre is helyet kell foglalni. Természetes, hogy mindenki a saját szemével akarja látni ezt a sci-fibe oltott mesevilágot. A kérdés az, hogy a nemgozsdu, nemkirály, nemturistaútvonal környéken elhelyezkedő Krak'n törzshellyé tud-e válni. Lesz-e olyan, aki délután is beugrana egy kávéra, vagy miután megszokta a hangulatot is ide jön sörözni a haverokkal? Mert az árak a minőséghez igazítva természetesen elég magasan is vannak (700-ért iszol majd sört és 1690-et perkálsz egy szendvicsért). Igényes és kissé dilis közönségre van ide szükség. Jó lenne abban a tudatban élni, hogy Budapest simán eltart egy steampunk helyet. Mi szurkolunk nekik!

Ha tetszett a beszámolónk, katt a megosztás gombra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk