RÓKALAND

Kiváló ajándéktipp: Magyar szakácskönyvek karácsonyra

Mindegyik kiadvány idei, és remek ajándék lehet belőle.
Vass Adrienn - szmo.hu
2021. december 21.


Link másolása

Karácsony környékén jelenik meg a legtöbb szakácskönyv a piacon, így értelemszerűen érdemes belőlük ilyenkor mazsolázni.

Mostani cikkünkben csak magyar szerzőktől válogattunk frissen megjelent műveket, de meglepő módon egyik sem a klasszikus, magyaros recepteket foglalja össze.

Mindegyik kemény kötésű, elegáns darab, így kifejezetten ajándéknak való.

A könyveknél az eredeti árat tüntettük fel, de sok helyen kaphatóak már ünnepi akció keretében, kisebb árengedménnyel.

Náray Tamás: Viva Espana – Kedvenc spanyol süteményreceptjeim

6990 Ft

Hihetetlen, hogy Náray Tamás még a recepteskönyv-írásban is képes kiemelkedőt alkotni. Ez a könyv egyszerre ámulattal forgatható műalkotás, és hasznos társ a konyhában.

Tamás egy előző kiadványban már kedvenc francia süteményeit megmutatta (Utolsó reggeli Párizsban), így most a spanyolokon volt a sor. A történet pedig a Tojáshabos citromtortával kezdődik, amihez egy hosszabb bevezető is dukál.

Az összes recept mellé elképesztően szép képek társulnak, és külön plusz pont jár azért, hogy bizonyos receptekhez folyamatábrákat is kapunk, így könnyebb lekövetni a lépéseket.

Rúzsa Magdi, Vida József: Zümmögés a konyhában 2 - ...és végy még egy kanál mézet!

5990 Ft

Nem tudom, hogy egy híres ember neve mennyit lendít egy receptes könyv eladásán, de ha Rúzsa Magdi miatt nagyobb figyelmet kapnak a méhek, attól én csak boldog vagyok.

A Zümmögés a konyhában sorozat második része is Rúzsa Magdi, énekesnő és Vida József, bankár közösen összegyűjtött mézes receptjeit tartalmazza. Az 52 recept mellett, négy hazai méhész rendkívüli történeteit is megismerhetjük. 

Az egész könyv nagyon szeretni való, és a témája a bolygónk jövője miatt is fontos! Ha pedig megszerettük ezt a kiadványt, az első részt is beszerezhetjük magunknak.

Kocsis Lilla, Nagy Zoltán: Keverd, rázd, öntsd! - Klasszikus koktélok mindenkinek

6990 Ft

Ha csak egy könyvet választhatnék magamnak, ez lenne az! Már kinőttem a "minden héten buli" korszakomból, de a minőségi, különleges alkoholokat imádom, és imádom a belőlük készült koktélokat is. Otthon azonban ritkán állok neki kísérletezni. Lehet, hogy azért, mert még hiányoznak az alapok?

A szerzők, Kocsis Lilla és Nagy Zoltán 2008 szeptemberében nyitották meg a Boutiq’Bar-t. Az immáron tizenhárom éves bár nemcsak a budapesti, hanem a nemzetközi koktélporond elismert szereplője is. Klasszikus italokról szóló első könyvük betekintést ad azokba az alapokba, melyek jelentősen meghatározták a bár korai éveit, illetve ma is népszerűek, valamint összegyűjti a világ legnépszerűbb koktéljainak receptjeit.

A könyv könnyen és jól használható. A pontos receptleírások mellett egyértelműen jelölik benne, hogy milyen erős lesz az ital, és hogy milyen ízeket kedvelő embernek való.

Én szilveszterkor biztosan ebből keverek majd!

Andrejszky Zoltán: Halimádók konyhája

5990 Ft

Nem vagyok nagy halfogyasztó, és ezt szégyellem is. Amikor tenger mellé megyünk, mindig elragad a hangulat, és egyfolytában a tenger gyümölcsét falom, de a saját konyhámban kevés alkalommal kerül az asztalra bármi ilyesmi. Az édesvízi példányokkal meg végképp hadilábon állok.

A Fishing&Hunting TV-csatorna egyik legnépszerűbb sorozata a Halimádók konyhája című műsor. Az ebben bemutatott recepteket tematikusan gyűjtötték most egy könyvbe, és a recepteken túl megtudhatunk belőle pár dolgot a halakról és a horgászatról is.

Szerintem ez a könyv nekem is való, mert újat tanulhatok belőle, de egy horgászcsaládban meg egyenesen főzős bibliaként funkcionál majd.

Beh Mariann: Levendula

6990 Ft

Akik szeretnek illóolajokkal foglalkozni, tudják, hogy a levendula "az olajok svájci bicskája". Illata rendkívül jó hatással van ránk, de az ízével is könnyedén meg lehet barátkozni. Én például abszolút levendulás limonádé függő vagyok.

De nem mindegy, hogy mibe keverjük bele, és az sem mindegy, hogy melyik fajtát.

Beh Mariann könyve tartalmazza a hasznos alapokat, meg 30 finom recepteket, és bemutatja a magyar levendulapiac szereplőit is.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk