/rokaland/india-a-lovin-es-borozas-a-varban-gasztrofesztivalok-a-varosban/
hirdetés

RÓKALAND
A Rovatból
hirdetés

India a lovin és borozás a várban – teszteltük a hétvége két gasztrofesztiválját

A Budapest Borfesztiválra és a Food Truck Showra is ellátogattunk. Elmondjuk, miért kövesd a példánkat!
hirdetés

Csütörtökön a várban boroztam a 27. Budapest Borfesztiválon, pénteken pedig a Kincsem Parkban toltam durva indiai ételeket a Food Truck Show keretében. Egyformán szeretem őket, de a két világ egészen más.

Szinte biztos vagyok benne, hogy kevés olyan ember van, aki mindegyikre vágyik... vagy akinek ne jönne be valamelyik.

Food Truck Show

Idén óriási meglepetést okozott a Food Truck Show. Most éreztem a legjobban magam, és most éreztem a rendezvényt is a legkiforrottabbnak.

Pénteken az agárverseny, a lóverseny, a kő-papír-olló bajnokság és az indiai tematikájú food truck-os finomságok kóstolása kötött le minket, és nem próbáltunk ki mindent!

Itt a kicsik és a nagyok és jól érezhetik magukat. Van mit enni, van mit inni, és annyira szépen rendezett az egész park, hogy csak ücsörögni és futamokat bámulni is klassz kikapcsolódás.

hirdetés

Azért ezeket az indiai ihletésű étkeket nem hagynám ki a helyetekben! Kóstoló adagokat lehet vásárolni, így akár több órás program is kerekedhet az eszegetésből.

Barátságos a belépő, és akár már 300 forintért is lehet fogadni. Jah, és van rendes burger meg kolbi is, nem csak ázsiai. Gyí!

Hasznos infók:

Lóverseny, agárverseny, sárkányhajtogatás és eregetés, bábszínház, készségfejlesztő gyerekprogramok, utcazene, Street Art Show Budapest Pest megyei döntő, elefántles, indiai street food ízverseny.

A rendezvény ideje alatt egy 50 fős busz közlekedik majd a Deák tér és a Kincsem Park között. A járat minden óra egészkor indul a Deák téri CBA elől, és minden óra félkor a Kincsem Park főbejáratától. A transzfer igénybevétele díjmentes.

Szombat 11:00-23:00

Vasárnap 11:00-21:00

18 éven aluliaknak a belépés díjtalan!

A belépő: 1000 ft, amely magában foglalja a gyerek- és zenei programokat, koncerteket, az ország legnagyobb körhintáját, filmvetítést. Minden látogatót megajándékozunk egy emblémázott repohárral a környezetvédelem nevében! Belépőjegy váltása kizárólag a lóversenyfutamok végéig szükséges (szombat 12:00-19:00 vasárnap 12:00-19:00).

https://kincsempark.hu

Budapest Borfesztivál

A Budapest Borfesztivál a Budavári Palotával és temérdek boros kiállítóval, a minőségi alkoholra szomjazók mekkája. De ezt nem szabad félreérteni.

Csütörtökön az Ital Magyarország standjánál kezdtünk, és azonnal az a téma jöt elő, hogy: "Vajon kinek szól ez az egész fesztivál?" Külföldieknek? Gurmanoknak? Vagy bárkinek, aki szeret bort inni?

Nyilván nyitottnak kell lenni a borra, nyilván érdeklődni kell a téma iránt, de ez nem csak a kiváltságosok sportja. A jó bor az, ami neked ízlik. S miközben egyre többet kóstolsz, és egyre több fajtát és termelőt ismersz meg, folyamatosan nyílik ki előtted ez a világ.

A borfesztivál szólhat egy ilyen ismerkedésről is, ahol felfedezheted, hogy téged egy egri, száraz vörös vagy egy tokaji, édes fehér varázsol-e el. Vagy mindkettő... esetleg egy harmadik... netán egy François President Brut pezsgő...

(Engem leginkább az utóbbi!)

Hasznos infók:

Idén fókuszban a Balatoni borrégió!

A Balaton MOST program célja, hogy bemutassa, mennyire dinamikusan fejlődik legnagyobb tavunk környéke, és hogy mindenkit meggyőzzön arról, hogy a Balatonra egész évben érdemes odafigyelni.

szeptember 8., szombat: 12:00 - 24:00

szeptember 9., vasárnap: 12:00 - 22:00

Teljes árú jegy a helyszínen:

- napijegy (hagyományos fesztiválpohárral): 3400 Ft

A jegyár tartalmazza:

- belépésre jogosító karszalag

- helyszíni programok

- logózott kristály kóstolópohár

- pohártartó szütyő

- ingyenes belépés a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításaira

A jegyár nem tartalmaz egyéb étel- vagy italfogyasztást a standoknál.

Bővebb infókat IDE KATTINTVA olvashatsz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk