RÓKALAND

Íme a tökéletes töltött káposzta receptje

Legalábbis szerintünk ez az. Te is így készíted, vagy teljesen más receptre esküszöl?

Link másolása

Ahány ház, annyi szokás. Ez a töltött káposztára is igaz.

Van, aki paradicsomosan készíti, van, aki kapros-tejfölösen. A töltelék nem csak rizs lehet, hanem köles vagy akár kukorica is. A gombócok mellé pedig egyesek nagyobb húsokat vagy kolbászt is csempésznek a fazékba. És az sem mindegy, hogy mekkora az a gombóc, vagy hogy milyen alakban hajtogatja meg az ember...

Az étel eredete:

A töltött káposzta az oszmán-török konyháról indulva terjedt Európában. Közismert étel lett a Balkánon és Magyarországon. Már a 18. sz.-ban már széles körben kedvelt volt.

A töltött káposztának a déli nyelvjárásokban honos szárma és a már elavult erdélyi dalma elnevezése török (’betakart, töltelék’) eredetű. Mindkettő a balkáni nyelvekben is elterjedt.

A hazai tájak töltött káposztája igen különböző, a változatok a csak töltelékből álló, vízben főtt, lé és aprókáposzta nélkül tálalt ételtől a vágott aprókáposzta berántott – gyakran paradicsomos – főzelékében úszó burkolatlan kásás húsgombócig terjednek.

A húsos töltött káposzta a parasztkonyhán mindenütt ünnepi étel, téli vasárnapi ebédek és különleges alkalmak fogása. Lakodalmi étrendeken sokfelé a nagyobb húsdarabokkal főtt savanyú-káposzta-főzeléket váltja fel. A töltött káposzta kásája gyakran kukorica, árpa, köles volt.

Forrás: Magyar Néprajzi Lexikon

Az én nagymamám a kolbászhús töltelékét vette alapul, és akkora gombócokat készített, hogy egy darabbal megvoltunk másnap reggelig. Jó savanyú volt a leve, és füstölt hús is került bele. Nem volt egy gyomorbarát verzió, de azóta se ettem olyan finomat.

Az én gombócaim sokkal kisebbek, és nem is olyan erőteljes az ízük, mint a kolbásztöltelékesnek. Ráadásul sokkal több friss, édes káposztát használok bele, így kevésbé lesz savanyú.

Azt rátok bízom, hogy raktok-e a fazékba húst, húsos szalonnát vagy kolbászt (én nem szoktam). Jó ízt ad neki bármelyik, de ha kihagyjátok belőle, akkor is finom és tartalmas lesz az étel.

Ha pedig nem szeretitek a disznóhúst, használhattok darált marhát vagy akár pulykát is, sőt a vega verzióhoz remek lehet a füstölt tofu és gomba keveréke.

Töltött káposzta

Hozzávalók:

1 fej káposzta (lehet savanyú káposztalevél is)

500 g darált sertéshús

200 g rizs

500-600 g savanyúkáposzta

2 tojás

2 ek sűrített paradicsom (vagy pár kanál lecsó)

3 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

őrölt pirospaprika

kömény

babérlevél

bors

+ plusz ízesítő gyanánt húsos szalonna vagy kolbász

Ha sikerül savanyított káposzta leveleket vennetek, akkor könnyebb dolgotok lesz, mert azokat azonnal meg lehet tölteni. De egy kicsit savanyúbb is lesz a végeredmény, úgyhogy ha az édeskésebb ízeket kedvelitek, dolgozzatok friss káposztával.

Vágjátok ki alulról a torzsáját, úgy, hogy a fej egészben maradjon. Tegyétek egybe, egy nagy lábas vízbe a fejet, és kezdjétek el főzni. Egy kicsit rásegíthettek fakanállal, hogy a levelek szépen sorban elkezdjenek leválni a fejről, és ha már megpuhultak annyira, hogy hajtogatni lehet őket, egyesével vegyétek ki a vízből és tegyétek félre a töltéshez.

1 fej vöröshagymát, 1 fej fokhagymát, 2 tojást és 2 kanál sűrített paradicsomot turmixoljatok vagy botmixerezzetek összel. Fűszerezzétek be, és öntsétek hozzá a kemény rizst és a nyers, darált húst. Dolgozzátok össze az egészet, és töltsétek be vele a leveleket. Ha elég nagy a káposztátok és van sok leveletek, inkább kisebb adagokat tegyetek egy levélbe, és jól csomagoljátok be, hogy ki ne folyjon. Ha a levél túl nagy, formára is vághatjátok őket (a leeső darabokat se dobjátok ki, jó lesz majd a lábas aljába).

Egy nagy lábasba a következőképpen rétegezzétek az ételt: Alulra menjen egy kis zsír vagy olaj. Aztán rá a felkockázott vöröshagyma és fokhagyma (ezt előre meg is lehet pirítani, de nem fontos), majd az édes káposzta maradéka felszeletelve, majd savanyú káposzta, és egy sor gombóc. És ebből jöhet akár még egy sor, aminek a tetejét szintén érdemes káposztával betakarni. Minden réteget fűszerezzünk meg paprikával, sóval, borssal, köménnyel és mehet pár levél babér is közé. Ha használtok kolbászt vagy húst még pluszba, az is mehet a rétegek közé.

Jó szorosan pakoljuk tele a lábast, és csak annyi vízzel öntsük fel, amennyi ellepi. Közepes vagy kis lángon, lefedve főzzük kb. 2 órán keresztül, hogy csak éppen főjön, "pöszörögjön" az egész, de ne égjen le és ne ugráljon benne nagyon az étel.

Ha teljesen elfő közben a víz, pótoljuk, de csak annyira, hogy éppen ellepje. Mielőtt lezárjuk a gázt a 2 óra után, az egyik gombócot szedjük szét, és ellenőrizzük, hogy megfőtt-e a rizs. Egy rántással (zsíradékon pirított liszt) be is sűríthetjük a levét, de ez abszolút nem szükséges.

Mi ezt az adagot ketten faltuk fel, de eltartott 2-3 napig.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


RÓKALAND
A legendás kávéház, ahol esténként újra swing szól, és revütáncosok lépnek színpadra
A Matild Café & Cabaret vacsoraestje egyedülálló élmény Budapesten.
Vass Adrienn - szmo.hu
2022. november 19.


Link másolása

Budapesten tengernyi szórakozási lehetőség van, és az aktuális trendek nálunk is egyre gyorsabban begyűrűznek. Fine bisztrók, specialty kávézók, karaoke bárok és koncerthelyszínek is akadnak bőven, de néha azt érzi az ember, hogy a hagyományok egyre inkább kiszorulnak. Az a hangulat, amit a régi épületek árasztanak, már egyre kevesebb helyen élhető át, pedig egészen egyedivé teszik a várost.

Ezért mondanám határozottan hiánypótlónak a Matild Cabaret létrejöttét, hiszen a 20. század végén ez a hely Lidó Kaszinóként működött, és hasonló műsorokat kínáltak a közönségnek, mint most.

A nappali kávéházi hangulat teljesen megváltozik, ha leszáll az est. Az ablakokat diszkréten fedik el a bársonyfüggönyök, és csak meleg fények szűrődnek ki olykor, meg a muzsika, ami határozottan más, mint a környék szórakozóhelyeinek kínálata.

Egy fejedelmi múlt képviselője

A kávéház története az 1900-as évek elején kezdődött, amikor Mária Klotild főhercegné felkérte a kor két híres építészét, hogy tervezzenek egy épületpárost, hogy körbeöleljék az Erzsébet hídra vezető utat, illetve, hogy egy új pezsgő közösségi életet vigyen Budapest szívébe.

A két emeleten elterülő kávéház 1901-ben nyitotta meg kapuit és azonnal bekerült Budapest közkedvelt helyszínei közé, ahol a kor közéleti személyiségei, újságírói és művészei gyűltek össze. A kávéház a mindennapi élet szerves részéve vált, ami a ll. Világháború után először nyitott meg és árult kávét a romok közül. Eredetileg Belvárosi Kávéházként volt ismert, ma a Matild nevet kapta, hogy méltón képviselje az megalapítójának, a hercegnőnek az álmát.

Ez a környezet kellően inspirálta a kor kivételes személyiségeit, mint például Krúdy Gyulát, aki itt alkotta meg Szindbád kalandjait, illetve Rónay Egont, aki később híres gasztrokritikus lett.

Amikor a felújítás kezdetét vette és megtalálták a középen elhelyezkedő hidraulikus színpadot, nem volt kérdés, hogy renoválják azt, és folytatják a hagyományt.

Szeptember óta pedig minden csütörtök, péntek és szombat este, 8 és 10.30 között vacsoraesteket tartanak, éjszakai show-műsorokkal.

A táncos fellépők mellett különleges zenei élményben is részünk lehet: jelenleg Gájer Bálint, Radics Gigi és a Group’n’Swing előadásra foglalhatóak jegyek.

És a gasztronómiai élmény sem marad ki az estéből, hiszen a jegy tartalmazza a 3 fogásos vacsora árát, és a köszöntéskor asztalunkra kerülő proseccot.

A menü fix, de az előételek és a főételek közül is lehet választani. Van húsmentes verzió is, és ha valamilyen ételérzékenységben szenvedünk, arra is tudnak alternatívát kínálni.

Az italok nem tartoznak bele a belépőjegy árába, de borokból és koktélokból is szép választék van, így biztosan találunk kedvünkre valót.

friss kecskesajt, céklapüré, mandula , arany bébicékla

magyar marha carpaccio,  mustármagos krém , savanyított zöldségek , rozs crouton

serpenyőben sült kacsamell, árpa rizottó, rozmaring jus, savanyított bébikukorica

serpenyőben sült tengeri sügér (vagy tofu), karfiolpüré, párolt édeskömény, lazackaviár

red velvet, csokis - málnás profiterol, epres sajttorta

A vacsora ideje alatt egy percig sem unatkozik az ember, hiszen két és fél óra alatt a fogadó falatokat, és a három fogást amúgy is kihívás eltüntetni, de itt közben még folyamatosan leköti a figyelmünket a produkció is.

A táncoslányok már önmagukban is komplett show-t csinálnak, de koncerttel vegyítve tényleg nagyon extra élmény.

Mi direkt Gájer Bálint fellépését választottuk, aki a magyar Frank Sinatra és Michael Bublé egyben, és még annál is több. Hiszen saját számai is vannak, és vegyesen énekel angol és magyar nyelven, így a külföldi turistához éppúgy szól, mint a lokálpatriótához.

Ő tényleg az az előadó, aki minimum egy ilyen körítést érdemel. Hozzá és az előadáshoz illik ez a varázslat, a luxus és csillogás.

Szoktuk mondani, hogy jólesik kiszakadni egy-egy estére a valóságból, és egy mozi vagy vacsora erejéig nem a hétköznapi életünkben létezni. A Matild Cabaret ennél még többet kínál. Olyan élmény, mintha nem is ebben a korba költenénk el egy vacsorát. A fények, a zene, a műsor elég intenzív ahhoz, hogy át tudjuk adni magunkat neki, és kiszakítson minket a valóságból.

Az a pillanat, amikor elhangzik az utolsó szám, és kifordulnak a teremből a fellépők, elég rosszul is esik. Mi sajnos azonnal asztalt is bontottunk, pedig talán érdemes lett volna még felnézni a rooftop bárba, a The Duchessbe, hogy kicsit tovább tartson a varázslat.

További információkat és árakat ide kattintva találtok.

Matild Café & Cabaret

Cím: Váci utca 36.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
RÓKALAND
Így néz ki a magyar szamócaültetvény, ahol télen is szüretelnek
A Veresi Paradicsom után itt a Veresi Szamóca.

Link másolása

2018 végén nyitotta meg Magyarország legkorszerűbb, mesterséges pótmegvilágítással ellátott üvegházát a Veresi Paradicsom.

Ők az elsők Magyarországon, akik az év minden napján magas minőségű és magas beltartalmi értékű paradicsomot tudnak termeszteni, kontrollált körülmények között.

Az elmúlt időszakban azonban több olyan problémával is szembe kellett nézniük, ami változást hozott a cég életében.

A Covid-járvány után (amely már önmagában is megnehezítette működésüket), megjelent egy új, paradicsomot károsító vírus, a ToBRFV, amely miatt gyakorlatilag 6 hónap után elpusztulnak a növények a normális 12-13 hónaphoz képest. És harmadik nehezítő tényezőként jött még az energiaköltség jelentős mértékű növekedése.

Dönteni kellett, hogy vagy bezár a cég, vagy új utat választ. Ők az utóbbi mellett döntöttek.

 A téli szezonban egy jóval kevésbé energiaintenzív növény termesztésére esett a választás, amelynél a vírus, és ahhoz hasonló problémakörök sem állnak fenn. Így született meg a Veresi Szamóca.

Ehhez természetesen jelentős technológiai fejlesztésekre volt szükség. Fűtési- és víztisztító rendszer telepítésre és termesztéstechnológiai kutatásokra is sor került.

A vállalat 220 ezer palántát ültetett el, és a tervek szerint hetente 3-4 tonna szamócát termel majd.

Ez az első vállalkozás Németországtól keletre, aki a téli szamóca termesztés területén ilyen kapacitással rendelkezik.

A komplex innováció megvalósításában a Bay Zoltán Kutatóintézet, a MATE és a Carbotech Kft. is részt vett, és kormányzati támogatás is segítette a közös összefogást. A projekt 3 éves tervezett költsége majd 1,2 milliárd forint, amelyből a támogatás mértéke 731 millió forint.

A sajtó számára is nyilvános eseményen mi is benézhettünk a kulisszák mögé, és egyenesen a tőről kóstolhattuk meg a szamócákat.

A sorok közt járva kicsit úgy érzi magát az ember, minta egy laborban lenne, vagy egyenesen egy másik bolygón. De a gyümölcsök íze mégis olyan, mintha a nyári nap érlelte volna.

Persze a szamóca mellett ne feledkezzünk meg a továbbra is csodás paradicsomokról, amikből sajnos a következő szezonban kevesebbet termelnek majd, de természetesen azért maradnak a cég kínálatában télen is.

A dzsungellé alakult tövekre mi most csak üvegen keresztül vethettünk pár pillantást, de a kóstoló során kiderült, hogy még mindig eszméletlenül finom a termésük!

Miért olyan nagyszerű a Veresi Paradicsom?

Amikor szabadföldben folyik a termesztés, nem igazán lehet kontrollálni, hogy a vízzel milyen más anyagokat szív fel a zöldség. A talajvíz tartalmazhat olyan vegyi anyagokat, amelyek akár sok éve, évtizede kerültek a talajba.

A Veresi Paradicsomnál a paradicsomtöveket kókuszrostpárnába ültetik, ellenőrzik annak a víznek a minőségét, amivel a növényt öntözik, illetve azt is, amit kienged magából.

Ezt jelenti a kontrollált termesztés.

A kártevők ellen ragadozó poloskát és fürkészdarazsat vetnek be, a beporzást poszméhek végzik.

A távolról ideszállított, import paradicsomokhoz képest ezeknek a paradicsomoknak a beltartalmi értéke 300 százalékkal, vagy akár 600 százalékkal magasabb! Ennek az egyszerű oka az, hogy a bogyók a tövön érnek meg, nem a szállítás során.

Így télen is minőségi paradicsom kerülhet az asztalra!

A Veresi Szamóca nemsokára az üzletláncok polcain, és a cég saját webshopjában is elérhető lesz.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

RÓKALAND
Így készül a Mizo új, igazi csokival bevont rudija
A 300 millió forintos beruházás minőségi ugrást eredményezett.
Vass Adrienn - szmo.hu
2022. október 30.


Link másolása

Miből is áll a Túró Rudi? Hát csokiból meg túróból, nem? Nem egészen...

A boltok polcain szereplő termékek 95 százaléka bevonómasszával készül.

És bár a bevonómassza könnyebben kezelhető, formázható, és jól ízesítve finom is, a kakaótartalma jóval a csokoládénál előírt alatt van.

Ezért vehetjük meg jobb áron, és sajnos ezért egészségtelenebb választás is.

A kakaó élettani hatása

– több mint 300-féle különböző értékes vegyületet tartalmaz

– ásványi anyagok és vitaminok tárháza, gazdagon megtalálható benne a foszfor, a magnézium, a réz és a kálium, valamint az A, B1, B2, B6, B12, D- és E-vitamin

– erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, a benne lévő flavonoidoknak és polifenoloknak köszönhetően

– hatásos alapanyag a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében

– teobromin- és alacsony koffeintartalmának köszönhetően élénkítő hatású, serkenti a mentális aktivitást

– hatásos megerőltető szellemi tevékenység, vagy éppen a vizsgaidőszak alkalmával

– 20 százaléka élelmi rost, ami segítheti az emésztést

Forrás: Házipatika

Érdekes, hogy bár az olcsó csokimikulást például már jó ideje kerüli is a tudatos fogyasztó, a túró rudik gyártását tekintve az utóbbi 50 évben nem történt jelentős fejlesztés.

Aztán a Mizo gondolt egy nagyot, és vállalta azt a rizikót, hogy megváltoztatja a jól bevált receptet, és komoly fejlesztéseket eszközölt, hogy valódi csokoládéval dolgozhasson a megújult üzemben.

Íz teszt

Hogy a valóságban mennyire érvényesül ez a valódi tej- és étcsokoládé? Meglepő, de az élmény tényleg teljesen más.

A Mizo túrós tölteléke alapból elég lágy, és ha emellé csak kakaós étbevonómassza társul, kissé talán túl krémes lesz az eredmény.

De ez a roppanós csokoládé erőteljes kontraszt a lágy töltelék mellett. Jót tesz az egész édesség textúrájának, és az íze is sokkal erőteljesebb.

Az igazi csokoládé tehát minden szempontból előrelépés.

Nézzünk be az üzembe!

Nézzük hát meg, hogy hogyan készül az új rudi, hiszen nem kevés fejlesztésen esett át az üzem.

A Sole-Mizo Zrt. marcali tejüzemében 2 éves fejlesztés és teljes egészében önerőből megvalósult, mintegy 300 millió forintos beruházás nyomán jöttek létre a feltételek ahhoz, hogy a rudi valódi étcsokoládé borítást kaphasson.

A cégnek egy új temperáló és keverő berendezésre, valamint dekristályosítóra volt szüksége. Ezek biztosítják azt, hogy a készterméket a csokoládé egyenletesen, árnyalatoktól, kristályosodástól mentesen, a legkiválóbb minőségben borítsa be.

Így lesz a Mizo Túró Rudi bevonata végül 53% kakaótartalmú csokoládé.

A gyár területén raktározási, hűtési, csomagolási kapacitások bővítése is történt, valamint tartályok és csőszerelvények képezték még a beruházás részét az új technológiai igényekhez igazodva.

A fejlesztéseknek köszönhetően az üzem immár 1500 tonna étcsokis késztermék előállítására képes.

A túró és a csokoládé ízbeli illeszkedésének állandó felügyelete, a folyamatos minőséget biztosítani képes technológia üzemeltetése, és a csokoládé jellegzetességeiből adódó kihívások olyan szakértelmet igényelnek, amit hosszú évtizedek gyártási tapasztalata alapoz meg.

Végezetül pedig jöjjön pár pillanat a gyárból, ahogyan a rudik elnyerik végleges formájukat:

Érdekesség, hogy mielőtt a csokoládébevonat a rúdra kerül, már kap egy vékony talpat, ami összetartja a lágy, túrós réteget.

Ti próbáltátok már a Mizo újdonságát?

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

RÓKALAND
Egy legendás budapesti hotel titkai múltidéző vacsorával
A hosszúlépés.járunk? városi sétaszervező új, ünnepi vacsorával kiegészült programján jártunk az Hotel Astoriában.

Link másolása

A Danubius Hotel Astoria több mint egy évszázada tanúja a pesti nyüzsgésnek, a Danubius Hotels pedig 50 éves fennállását ünnepli idén. A születésnap apropóján a szállodalánc a hosszúlépés.járunk? csapatával most egy igazán egyedi programot rakott össze.

A hosszúlépés.járunk? 2013 óta működő kulturális vállalkozás. Tematikus sétáik alkalmával rengeteg érdekes információt osztanak meg a városról, és különleges helyekre is betekintést nyerhetünk általuk. A Hotel Astoriában most a hotelbejárás élményét kiegészítették egy vacsorával is.

A 180 perces program alatt bejárhatjuk a különböző folyosókat, lakosztályokat, különtermeket, és izgalmas történeteket hallhatunk a hotel elmúlt száz évéből. Majd a séta végén egy ötfogásos menüsorral zárhatjuk az estét, aminek elemei szintén a szálloda múltjához kapcsolódnak.

Egy kis szelet a szálloda múltjából:

Az Astoria Szálló 1996 óta a Danubius Hotelshez tartozik és ez a szálloda a főváros egyik legrégebbi, eredeti formáját őrző, ikonikus szállodája. Valójában három épületrészből áll, amit két építész tervezett. A Kossuth Lajos utca felőli homlokzaton láthatóan elválik az épület, eltérnek az ablakközök oszlopdíszei, az ablakok fölötti díszítmények és a franciaerkélyek is. A szálloda a nevét a híres New York-i Astor St. Regis hotel után kapta, amely az Astor család első szállója volt. A budapesti szálló névadója Gellér Mihály, a szálloda üzemeltetője és első igazgatója, aki korábban pont Astor St. Regis vezetője volt.

Fotó: Fortepan

1914. március 14-én, a háború előestéjén nyitotta meg kapuit az Astoria az Amerikából hazatért Gellér Mihállyal. A hotel az egyik legnépszerűbb szálló volt a kezdetektől, szinte egymásnak adták a kilincset a fővárosba érkező jómódú vendégek. Gyakran "Ahsztória" néven emlegették, mert annyira nehéz volt bejutni. Megnyitása után része volt a történelem legnagyobb eseményeinek, Károlyi Mihály otthona is volt, egy ideig pedig a Gestapo főhadiszállásaként üzemelt, de az oroszok és az amerikaiak is elfoglalták. Kádár idején például a titkosszolgálat álcázott lehallgató és képrögzítő berendezéseket helyezett el a hotel szobáiban, hogy megfigyelhessék a külföldi állampolgárokat. Ezeket az eszközöket természetesen azóta már rég eltávolították, az elmúlt években pedig több nagy felújításon is átesett a szálloda, legutóbb a Magyar utcai oldalon lévő szobákat újították fel a 21. századi utazók igényeinek megfelelően.

És ennél még jóval több információt tudhatunk meg a hotelről, és az itt zajló eseményekről, a rengeteg híres emberről, aki valamilyen szállal kötődött hozzá, vagy a filmekről, amiket itt forgattak.

Például a séta neve is egy közkedvelt magyar filmből származó idézet: „Nem hisztéria! Astoria!” - A miniszter félrelép (1997).

De itt forgatták 2014-es Swing című romantikus vígjáték egyes részleteit, vagy a 2022-ben elsöprő sikert arató HBO-s sorozat, A besúgó egy ikonikus jelenetét is.

Aki soha nem vacsorázott vagy szállt még meg itt, annak már önmagában a szálloda látványa is maradandó élmény lesz. Hiszen egyszerre végtelenül elegáns és bájos az egész.

Egyre kevesebb olyan épület van Budapesten, aminek a belső kialakítása, hangulata is őrzi a múlt emlékeit. Itt a recepciótól az 505-ös lakosztályig minden részlet beszippant, és könnyedén vehetjük fel az időutazás fonalát.

És érdekes momentum az is, amikor a felújított szárnyban, modern szobákba léphetünk be. Mintha két külön világ létezne egy szállodán belül.

A vacsora pedig maximálisan kiegészíti és megkoronázza a körbejárást.

Amellett, hogy a menüt is régi étlapok és emlékek alapján kreálták meg, előkerülnek a régi étkészlet elemei, és a díszes különteremben, fehér abrosz mellett folytathatjuk a beszélgetést.

A szállodai séta és a teljes menüsor együtt 20 990 Ft/fő. Ez egy ilyen komplex élményért abszolút reális ár.

Vannak fix időpontok, amikre a hosszúlépés.járunk? oldalán lehet jelentkezni. De ha nem akartok együtt sétálni másokkal, hanem barátokkal, családdal, kollégákkal mennétek, akkor magánprogramként is megrendelhető.

A menü egy pezsgővel kezdődik, és a következő finomságokkal folytatódik:

• Snidlinges joghurt krém lazackaviárral, réteslap kosárban

• Aszpikos fogas remoulade mártással, füstöltpaprikás pirítóssal

• Erőleves fürjtojással, zöldségekkel töltött apáca fityulával

• Marhapofa wellington pirított burgonyával, savanyított zöldségekkel

• Astoria desszert válogatás: lúdláb torta aranyozott pattogó cukorral, képviselőfánk, meggymárka korong

Ha megtetszett a program, igyekezzetek a foglalással, mert a jegyek valóban gyorsan fogynak!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk