/rokaland/ilyen-volt-testkozelbol-a-magyar-gyozelem-a-bocuse-doron/
NULL
hirdetés

RÓKALAND

Ilyen volt testközelből a magyar győzelem a Bocuse d Oron

Munkatársunk a helyszínen izgulta végig a nemzetközi versenyt, amelyet a magyar mester, Széll Tamás nyert meg. Elmeséli, mi zajlott a kulisszák mögött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. május 12.

hirdetés

A közönség soraiban állok, és a telefonom kameráját a kijelzőre szegezem. Jerome Bocuse komótosan felölti a szemüvegét, majd a pattanásig feszült idegeket feloldja egyetlen szóval: HUNGARY!

emilchalhoub-9240_1500x1001

emilchalhoub-9330_1500x1001

Állok meredten és videózok tovább. Nem hiszem el azt, ami történik. Széll Tamás eufóriában úszó arca az első, ami kizökkent. Megnyertük! Tényleg megnyertük a Bocuse d'Ort!

hirdetés

Vass Adrienn írása

VIDEÓ: az eredményhirdetés

Az izgalom nagyjából a magyar döntő óta bennem volt. Majd áprilisban a METRO Gasztroakadémián jártam, és az egyik fő alapanyaggal, a kecsegével főzhettem, na meg Pohner Ádámmal, aki a magyar elődöntőben második helyezést ért el. (Bővebben erről ITT olvashattok.)

Aztán már csak azon kaptam magam, hogy az izlandi halétellel elindul az első kóstolás és élből leesett az állam. Nem mellesleg, másnap ez a hal meg is kapta a különdíjat.

A közönség őrjöng, a két műsorvezető, Mautner Zsófia és Jókuti András tovább hergel, az újságírók meg egymást tapossák, hogy minél élesebb képet lőhessenek az elkészült ételekről. A szervezőknek nagyon szépen sikerült eltalálni a hangulatot. A magyar csapat csak a második nap főz, de már az első napon mindenki azt érzi, hogy nagy dolognak a részese.

marksomay-5102_1500x1001

marksomay-5741_1500x1001

A norvég halnál is „túl jól” néz ki, aztán lassan érkeznek a húsos tálak. Örülünk annak, ha valaki kész lesz, ha az étel elindul, ha a zsűri kóstol.

- Hányszor lehet megtapsolni egy halas tálat?

- Hát, ha a te nemzetedé, gyanítom több tucatszor.

Kemény verseny lesz a szakma szerint is, ma még csak ennyit hallani. Miután lefut mind a 20 étel az okosabbak azonnal haza is navigálnak, mert kell az energia a holnapi szurkoláshoz, de én még futok egy kört a szomszédos Sirha kiállításon.

marksomay-6132_1500x1001

marksomay-6152_1500x1001

marksomay-6155_1500x1001

A Sirha név egyet jelent az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar, illetve a csomagolóipar üzleti fórumával. 14 országból több, mint 300 cég jelenik meg ilyenkor az ’A’ pavilonban, és a Bocuse közönségét nagyjából ezek a dolgok is érintik, úgyhogy a tömeg odaát is garantált.

Baristaverseny zajlik, látványfőzéseket tartanak, de a legkisebb asztalra kihelyezett, füstölt fürjtojásnál is le lehet ragadni egy negyedórára.

Besötétedik, mire névjegykártyákkal és finomságokkal megpakolva hazaesek, de úgyis mindegy, mert sokat aludni másnapig már érzelmi okokból sem lehet.

A METRO szerencsére most sem feledkezett meg rólam, így délelőtt már egy backstage-túra keretében dorbézolok a színfalak mögött. Klassz volt látni a sürgés-forgást, meg a szobát, ahonnan az élő adást közvetítik, de természetesen a magyar boxnál ragadtunk le hosszabb időre. Kovács Lázár éppen a húsos étel fő alapanyagát, a gímszarvasborjú combját méricskéli, Segal Viktor meg szokásos közvetlenséggel elegyedett szóba velünk.

- Nem zavaró ez az óriási zaj?

- Ugyan, az újságírók sokkal zavaróbbak.

Ő természetes csak viccelt, de ha jobban belegondolunk, teljesen igaza van. A főzés tetemes része alatt a VIP vendégek és a média képviselői mind ott kotnyeleskednek a boxok körül. Próbálj meg úgy koncentrálni, hogy folyamatosan vaku villog az arcodba...

emilchalhoub-7867_1500x1001

marksomay-5943_1500x1001

Viktor az esélylatolgatásba is beszáll velünk. Szerinte a halételünk tényleg fantasztikus – ő kóstolta, úgyhogy biztos jobban tudja - és a csapat nagyon egyben van. Szabó Kevin aranyat érő commis. A második nap titkos alapanyaga a turbolya lett, aminek bizony örülni kell, mert nem túl karakteres, ugyanakkor nagyon kellemes és jól használható fűszer. Egyet értettünk, hogy nagy csoda lenne, ha a magyar csapat nem jutna be a legjobb tizenegybe, de a dobogót még nem mertük hangosan mondani.

Később még Nyíri Szását is sikerült elcsípni pár szóra, vele azért már a harmadik helyről is álmodoztunk kicsit, meg dicsértük a magyar szakmát, hogy az egészséges versenyszellem mellett ilyen jól tudnak most együtt dolgozni egy nagy, közös cél érdekében.

emilchalhoub-7398_1500x1001

marksomay-6125_1500x1001

A tálalás közeledte felé egyre több vélemény csapott össze. Egyes gondolatmenetek után én azért komolyan megemeltem a szemöldökömet.

Széll Tamás a magyar verseny után úgy nyilatkozott, hogy ő már akkor a mostani megmérettetésre készült. Ez többek szerint nagyképűség!

Valóban? Na álljunk meg egy szóra!

Tamás évek óta ezekre a megmérettetésekre készül. Az európai döntőre és Lyonra, amit 2013-ban már meg is járt egyszer. És nem azért tekint azonnal ennyire a jövőbe, mert lenézi a magyar szakmát, hanem mert magabiztosság nélkül ez kivitelezhetetlen, és mert mindig is ez volt a legnagyobb cél. A többi versenyzőnek is Lyon a cél. A négy és fél hónap, amivel erre a napra készült, a valóságban sokkal több, és valószínűleg le sem írható, el sem magyarázható pontosan, hogy milyen kemény munka. Az pedig, hogy a verseny közben ilyen higgadtan, ilyen összeszedetten viselkedett, nagy rutint és koncentrációt igényelt.

20160510_131918

20160511_142811

A másik vélemény, amivel mikor találkoztam nem is nagyon akartam hinni a fülemnek, a „bunda” szó körül forgott. Mintha egy ilyen nemzetközi versenyt és a zsűrit meg lehetne vásárolni. A dánokat, a finneket, a németeket vagy spanyolokat vettük meg a zsűriből? Azokat az embereket, akiknek életük a gasztronómia és a saját versenyzőik ugyanúgy szerepeltek a mezőnyben? A konyhai zsűri csalt nekünk vagy a kóstoló zsűri? Aki ilyen dolgokba próbál belekötni, az sem a szakmát, sem a versenyt nem ismeri.

Szerencsére azért sokkal többen izgultak a helyszínen és otthonról is tiszta szívvel. A második nap hangulata, ha lehet, még az elsőjét is felülmúlta. A lelátó folyamatosan tele volt, és a szurkolók alapzaja szinte egy percre sem szűnt meg.

Ráadásul a nemzetek között sem volt nagy egymásnak feszülés. A norvégok még előző este azt nyilatkozták, hogy rögtön maguk után a magyarokat várják a dobogóra. Tény, hogy akkor még mi sem nagyon hittük, hogy megelőzhetjük őket.

VIDEÓ: a magyar csapat bevonulása

Svédek, finnek, franciák, dánok? Minden verziót lehetett hallani. De a sorrendet előre megtippelni már csak azért is nehéz ilyen helyzetben, mert a pletykákon, a felkészülésre szánt pénzen és a látványon kívül egy fő szempont hiányzik: az íz! Kóstolni csak a zsűri kóstol, és ott dől el minden.

VIDEÓ: a nemzetközi zsűri a hús-, és haltányérokat is megkóstolják

Az eredményhirdetés előtti pillanatokban már teljes zavar volt mindenki fejében. Fáradtság, feszültség, félelem. Mintha egy futballmeccsen lett volna az ember, ahol döntetlen az állás. Aztán egyszerre érkeztek meg a mosolyok és a könnyek. És a himnusz, egy Oscar-díj után, újra a magyaroknak szólt.

marksomay-7070_1500x1001

marksomay-7152_1500x1001

Gasztroolimpia ez, és pontosan olyan büszkék lehetünk erre az aranyéremre. 2017-ben pedig irány Lyon! Meg kell nyerni azt is!

Addig pedig élvezzünk a magyar konyha egyre híresebb gyümölcseit.

marksomay-7312_1500x1001

Május 12-én kezdetét veszi a Gourmet Fesztivál, ahol pénteken este Széll Tamás csapatával is találkozhattok. Gyertek és hallgassátok meg tőlük, hogy milyen élmény volt a verseny és gratuláljatok nekik személyesen!

I. helyezett: Magyarország

(Széll Tamás, Szabó Kevin, Vomberg Frigyes és Szulló Szabina csapata)

II. helyezett: Norvégia

III. helyezett: Svédország

Hús különdíj: Franciaország

Hal különdíj: Izland

Legjobb commis: Svédország

További helyezések, akik európát képviselik a 2017-es Lyon-i világdöntőn:

4. Franciaország

5. Izland

6. Finnország

7. Hollandia

8. Svájc

9. Belgium

10. Dánia

11. Észtország

marksomay-7179_1500x1001

marksomay-7217_1500x1001

Ha te is örülsz a magyar sikernek, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
RÓKALAND

Íme a tökéletes töltött káposzta receptje

Legalábbis szerintünk ez az. Te is így készíted, vagy teljesen más receptre esküszöl?
Vass Adrienn, Csákvári Péter - szmo.hu
2020. december 22.

hirdetés

Ahány ház, annyi szokás. Ez a töltött káposztára is igaz.

Van, aki paradicsomosan készíti, van, aki kapros-tejfölösen. A töltelék nem csak rizs lehet, hanem köles vagy akár kukorica is. A gombócok mellé pedig egyesek nagyobb húsokat vagy kolbászt is csempésznek a fazékba. És az sem mindegy, hogy mekkora az a gombóc, vagy hogy milyen alakban hajtogatja meg az ember...

Az étel eredete:

A töltött káposzta az oszmán-török konyháról indulva terjedt Európában. Közismert étel lett a Balkánon és Magyarországon. Már a 18. sz.-ban már széles körben kedvelt volt.

A töltött káposztának a déli nyelvjárásokban honos szárma és a már elavult erdélyi dalma elnevezése török (’betakart, töltelék’) eredetű. Mindkettő a balkáni nyelvekben is elterjedt.

A hazai tájak töltött káposztája igen különböző, a változatok a csak töltelékből álló, vízben főtt, lé és aprókáposzta nélkül tálalt ételtől a vágott aprókáposzta berántott – gyakran paradicsomos – főzelékében úszó burkolatlan kásás húsgombócig terjednek.

hirdetés

A húsos töltött káposzta a parasztkonyhán mindenütt ünnepi étel, téli vasárnapi ebédek és különleges alkalmak fogása. Lakodalmi étrendeken sokfelé a nagyobb húsdarabokkal főtt savanyú-káposzta-főzeléket váltja fel. A töltött káposzta kásája gyakran kukorica, árpa, köles volt.

Forrás: Magyar Néprajzi Lexikon

Az én nagymamám a kolbászhús töltelékét vette alapul, és akkora gombócokat készített, hogy egy darabbal megvoltunk másnap reggelig. Jó savanyú volt a leve, és füstölt hús is került bele. Nem volt egy gyomorbarát verzió, de azóta se ettem olyan finomat.

Az én gombócaim sokkal kisebbek, és nem is olyan erőteljes az ízük, mint a kolbásztöltelékesnek. Ráadásul sokkal több friss, édes káposztát használok bele, így kevésbé lesz savanyú.

Azt rátok bízom, hogy raktok-e a fazékba húst, húsos szalonnát vagy kolbászt (én nem szoktam). Jó ízt ad neki bármelyik, de ha kihagyjátok belőle, akkor is finom és tartalmas lesz az étel.

Ha pedig nem szeretitek a disznóhúst, használhattok darált marhát vagy akár pulykát is, sőt a vega verzióhoz remek lehet a füstölt tofu és gomba keveréke.

Töltött káposzta

Hozzávalók:

1 fej káposzta (lehet savanyú káposztalevél is)

500 g darált sertéshús

200 g rizs

500-600 g savanyúkáposzta

2 tojás

2 ek sűrített paradicsom (vagy pár kanál lecsó)

3 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

őrölt pirospaprika

kömény

babérlevél

bors

+ plusz ízesítő gyanánt húsos szalonna vagy kolbász

Ha sikerül savanyított káposzta leveleket vennetek, akkor könnyebb dolgotok lesz, mert azokat azonnal meg lehet tölteni. De egy kicsit savanyúbb is lesz a végeredmény, úgyhogy ha az édeskésebb ízeket kedvelitek, dolgozzatok friss káposztával.

Vágjátok ki alulról a torzsáját, úgy, hogy a fej egészben maradjon. Tegyétek egybe, egy nagy lábas vízbe a fejet, és kezdjétek el főzni. Egy kicsit rásegíthettek fakanállal, hogy a levelek szépen sorban elkezdjenek leválni a fejről, és ha már megpuhultak annyira, hogy hajtogatni lehet őket, egyesével vegyétek ki a vízből és tegyétek félre a töltéshez.

1 fej vöröshagymát, 1 fej fokhagymát, 2 tojást és 2 kanál sűrített paradicsomot turmixoljatok vagy botmixerezzetek összel. Fűszerezzétek be, és öntsétek hozzá a kemény rizst és a nyers, darált húst. Dolgozzátok össze az egészet, és töltsétek be vele a leveleket. Ha elég nagy a káposztátok és van sok leveletek, inkább kisebb adagokat tegyetek egy levélbe, és jól csomagoljátok be, hogy ki ne folyjon. Ha a levél túl nagy, formára is vághatjátok őket (a leeső darabokat se dobjátok ki, jó lesz majd a lábas aljába).

Egy nagy lábasba a következőképpen rétegezzétek az ételt: Alulra menjen egy kis zsír vagy olaj. Aztán rá a felkockázott vöröshagyma és fokhagyma (ezt előre meg is lehet pirítani, de nem fontos), majd az édes káposzta maradéka felszeletelve, majd savanyú káposzta, és egy sor gombóc. És ebből jöhet akár még egy sor, aminek a tetejét szintén érdemes káposztával betakarni. Minden réteget fűszerezzünk meg paprikával, sóval, borssal, köménnyel és mehet pár levél babér is közé. Ha használtok kolbászt vagy húst még pluszba, az is mehet a rétegek közé.

Jó szorosan pakoljuk tele a lábast, és csak annyi vízzel öntsük fel, amennyi ellepi. Közepes vagy kis lángon, lefedve főzzük kb. 2 órán keresztül, hogy csak éppen főjön, "pöszörögjön" az egész, de ne égjen le és ne ugráljon benne nagyon az étel.

Ha teljesen elfő közben a víz, pótoljuk, de csak annyira, hogy éppen ellepje. Mielőtt lezárjuk a gázt a 2 óra után, az egyik gombócot szedjük szét, és ellenőrizzük, hogy megfőtt-e a rizs. Egy rántással (zsíradékon pirított liszt) be is sűríthetjük a levét, de ez abszolút nem szükséges.

Mi ezt az adagot ketten faltuk fel, de eltartott 2-3 napig.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
RÓKALAND

Ilyen lett a 10 éve felújításra váró Avar Hotel – tökéletes kikapcsolódás Mátrafüreden

Így újult meg az egykori szellemhotel Mátrafüred központjában, és tette újra még vonzóbbá a könyéket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 11.

hirdetés

A Mátrát látni kell ősszel! Persze harsogó zöldben és hófedte télben is csodás látványt nyújt, de ősszel, amikor sárgulnak és barnulnak a levelek, és színes szőnyegben lehet gázolni... Na az valami leírhatatlan csoda!

Nem véletlenül lett Mátrafüred legszebb szállodájának a neve is Avar!

A hotel azért is különleges, mert sok éven keresztül üresen állt, és 2017-ben még "szellemhotelként" utaltak rá. (Képek a romos állapotban lévő hotelről EBBEN a cikkben találhatóak.)

2010-ben felújításra hivatkozva zárták be, de sajnos az akkori tulajdonos nem tudta kivitelezni a tervét, és 10 évet kellett várni, hogy Mátrafüred központi része a hotellel együtt végre megújuljon.

Az új tulajdonos az áprilisi, zárt körű megnyitóhoz azért ragaszkodott, mert pontosan 44 évvel ezelőtt 1976-ban írták alá az Avar megnyitó dokumentumát, és remélik, hogy ez a kerek dátum szerencsét hoz majd.

hirdetés

Az biztos, hogy aki egyszer náluk jár, az később visszavágyik majd, nekünk szabályosan elállt a szavunk a belső design láttán, de erről majd kicsit később... Hiszen Mátrafüred nem csak a szálloda miatt lehet vonzó célpont.

Nemrég adtak át ugyanis egy másik fontos épületet, a Harkály Házat.

Az épületben interaktív kiállítás keretében mutatják be a Mátra élővilágát, emellett pedig környezeti nevelési programok keretében igyekeznek elsősorban a gyerekekhez közelebb vinni a Mátra természeti kincseit.

Kérhető szakvezetés, de le lehet tölteni egy online kiállításvezetőt is, így a bemutatóhely önállóan is bejárható.

Bár mi nem vagyunk gyerekek, egyfelől nagyon sok hasznos információkat szereztünk a kiállítás körbejárása közben, másfelől nagyon jól szórakoztunk. Sokféle játékos feladatot és felfedezni valót rejt a ház, és ha utána indul az ember erdei sétára, jobban figyel majd az apró nyomokra, jelekre, a természet sokszínűségére.

Mi a Cincér Tanösvényt jártuk be. Érdemes figyelni a Harkály Ház és a Bükki Nemzeti Park oldalát is, mert vezetett túrákat is szoktak szervezni, de szívesen adnak iránymutatást, ha az ember egyedül barangolna.

A tanösvény teljes hossza: 3,5 km, 8 állomással, és 3-3,5 órát vesz igénybe.

A túra végpontja Sástó, aminek a partján megpihenni és kacsát etetni a legjobb befejezés.

De ha valaki nem csak a természeti értékekre kíváncsi: Mátrafüred Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítással is büszkélkedik.

Mi biztosra vettük, hogy ez is gyerekeknek való elfoglaltság, de a szakvezetés közben hamar kiderült, hogy sokkal jobban hasonlít ez egy sétára a múltban. A palóc hagyományokat bemutató tárgyak és a különböző korokat megjelenítő babák ugyanis nagyon sok történetet hívnak elő, és az ember könnyedén beleszövi a saját múltjának darabjait abba az egy-két órába, amit a tárlat darabjai közt tölthet.

És ezen a ponton térjünk vissza a szállodához, mert ha az ember mondjuk csak két napot vesz ki, egy rövid szünetet iktat be az őszi hajtásba, akkor talán az is egy vonzó program lehet, hogy: NE CSINÁLJON SEMMIT! És erre az Avar tökéletesen alkalmas.

Én az aktív pihenés híve vagyok, szeretek jönni-menni felfedezni, de ez a szálloda még engem is kísértésbe ejtett.

Vannak más, gyönyörű hotelek Magyarországon, de egy új hotelhez semmi nem fogható.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
RÓKALAND

Székely étterem nyílt az Andrássy úton – rögtön ki is próbáltuk

Így mutatnak a tradicionális ízek, modern köntösben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 31.

hirdetés

Mi jut eszetekbe, ha a székely konyhára gondoltok?

Nekem van egy óriási klisé a fejemben: Népi öltözetben egy menyecske elém rak egy óriási fatányéron húsokat, majd valami káposztafélét. Az egészet köménypálinkával indítjuk és zárjuk, és a végén kürtőskalácsot forgatunk parázson. Ha pedig egy székely éttermet kellene felvázolnom zsigerből, szintén csak népi motívumok, fafaragások és a legvirítóbb piros szín ugrik be.

Aztán meghívást kapok egy vacsorára, és egy ilyen hangulattal találom szemben magam:

A SZÉK Restaurant & Bar nem kicsit lepett meg. És azt érzem, hogy egyfelől kellett ez, mint egy falat kenyér a városnak, másfelől milyen jó, hogy nem egy megúszós verziót kaptunk.

Elegáns belső tér, erőteljes, jeges kékkel. A rovásírás a falon finom utalás, de semmi nincs túlzottan hagyományos, magyaros irányba lökve.

hirdetés

Hiszen 2020 van, a tradicionális magyar és a székely konyha remekeinek ugyanúgy ott a helyük ebben a világban is, de a körítés miért ne lehetne kényelmes és modern, a mai hétköznapokba jobban illeszkedő.

És a látványhoz szépen illeszkedik az általunk kóstolt menüsor és annak tálalása is. Van orda, van puliszka és van kürtőskalács is. Nem hímzett abroszon, de frissített formában.

Annak érdekében, hogy minél több dolgot ki tudjunk próbálni, mi csökkentett adagokat kaptunk, de abból rengeteget... Ezt azért szeretném mindenképpen kihangsúlyozni, mert a most következő képeken megjelenő adagok nem feltétlenül tükrözik azt a méretet, amivel majd ti találkozhattok az étteremben. Egy főétel ennél kétszer, háromszor kiadósabb lehet és lesz is. Innen nem mentek haza éhesen, az biztos!

Mi ezeket az ételeket kóstoltuk:

Hagyományos Csorba Leves (sült borjúgombóc, zöldbab,borsó, sárgarépa, tejföl, lestyán)

Puliszka gombákkal

Agyag edényben sült töltött paprika, fátyol szalonna (töltött kápia, zelleres paradicsom veloute, póré szalma, apró burgonya, szalonna fátyol)hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
RÓKALAND

Tojásos galuska és lángos elegáns kivitelben – visszatért Budapestre a MÁK

Magas minőség és laza hangulat jellemzi a helyet, elérhető áron. Mi is kipróbáltuk.
Szöveg: Vass Adrienn, fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2020. október 14.

hirdetés

Minden étterem úgy él túl, ahogy tud. Egyes helyek, mint például az idén 10 éves MÁK igazán váratlan ötlettel álltak elő.

A Mizsei János neve alatt működő konyha a nyárra dobta Budapestet, és leköltözött a Balatonra,

Ördög Nóra és Nánási Pál kisboltja mellé, ahol egy food truckból árulták a luxi lángost és tacot.

Mi nem utaztunk le utánuk, hanem inkább megvártuk, míg visszajönnek és újranyitnak, és az első hetekben támadtuk le őket, hazai terepen.

Sosem értettem, hogy mások mit esznek a MÁKon. Mert azt láttam, hogy eszik és osztják és szeretik, de valahogy nem tudtam hova tenni magamban.

hirdetés

Mi ezt a hely? Egy bisztró vagy egy fine dining étterem? Elegáns? Laza? Vagy elegánsan laza?

Aztán most eltöltöttem náluk egy estét, és megértettem:

A MÁK a csúcsgasztronómiát próbálja közelebb hozni az átlag fogyasztóhoz. Van egy fiatalos bája, egy laza, kötetlen hangulata, de közben mégis vér profi az egész. Az ízek, a tálalás, a személyzet.

Mizsei szellemiségéből adódóan ott vannak a skandináv gasztronómiára jellemző jegyek, de közben a magyar elemek, emlékek és hangulatok is. Főleg most, hogy a balatoni menüjük egyes szereplőit beemelték az új étlapba.

Az 5 fogásos MÁK Pop-Up menü 15 000 forintba kerül, és gyakorlatilag a nyár kedvenceit vonultatja fel.

A 4 fogásos MÁKsor 13 500 forint, és itt mi magunk választhatunk különböző opciók közül. Így kicsit személyre szabhatóbb a dolog, de mégis megvan a teljes estés degusztációs menü élménye.

Ezekkel a menüsorokkal, hiába tűnnek aprónak az adagok, nagyon jól tele lesz az ember az este végére.

Hiszen még mielőtt jönnének a komolyabb fogások, már 3 üdvözlőfalaton túl leszünk. (És a desszert után is van még egy záró kedvesség.)

Ezek az elő-elő ételek mindkét menüsornál azonosak:

A MÁK Pop-Up menü májjal, tojásos galuskával, szürkeharcsával, marhapofával és madártejjel kényeztet. Ismerős ízek, de mégis annyira játékosak és újszerűek.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: