hirdetés

RÓKALAND

„Ilyen tökéletes kacsavacsora még nem került az asztalunkra!” - Rendeld házhoz az ételedet, és támogasd a kedvenc éttermedet!

Ilyenkor is lehet élményt ajándékozni! A négy fal között, közösen elfogyasztott vacsora is lehet különleges.
Szöveg: Vass Adrienn, fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2020. november 25.

hirdetés

A turizmus és a vendéglátóipar a legnagyobb vesztese ennek az időszaknak. Ne legyenek illúzióink, nem tudunk mindenkit megmenteni, de éppen ezért nagyon fontos, hogy hova tesszük most a pénzünket, hogy kiket támogatunk vele.

Ha van egy kedvenc helyed, ahova akár évek óta jársz, akikhez sok kedves emlék fűz, ne is gondolkodj tovább, keresd és támogasd őket. Ha van elviteles vagy házhoz szállítási lehetőség, élj vele és tedd különlegessé a hét egyik napját egy jó reggelivel, ebéddel vagy vacsorával.

Felesleges tágyak helyett egy meghitt étkezés formájában is ajándékozhatunk élményt a velünk élőknek, ha tehetjük, éljünk hát ezzel a lehetőséggel.

Mi is összegyűjtöttünk egy csokorra valót a kedvenc kiszállítós helyeink közül (és természetesen az elvitel is működik náluk). Ha még keresnétek az igazit, közülük bátran választhattok.

A címlapon szereplő óriási kacsa is egy opció lehet, de hagyjuk a nagyágyút a végére, és haladjunk szépen sorban.

hirdetés

Stex Ház

A 8. kerületi étteremre egy összefogás kapcsán figyeltünk fel. A Hozzád húzunk kampány lényege nagyjából ugyanaz, amiről már írtam a bevezetésben: Rendelj a szívednek kedves helyekről, fordulj hozzájuk közvetlenül, hívd őket a saját elérhetőségükön, és ezzel segíts megtartani munkahelyeket.

A kampányhoz bárki csatlakozhat, de akik már jelenleg is egymást erősítik, az a Paletta Budapest, a BVSC Sport Bisztró, a Fat Mama és a Stex Ház.

A Stex Ház kínálatában igazi klasszikusok vannak: tatár beefsteak, hortobágyi, babgulyás, csirkemellpaprikás, kárpáti borzaska...

Mi a grill hústál (mozzarellával töltött hátszíntekercs, fokhagymás sertésflekken, színesborsos szűzérmék, fűszeres héjas cikkburgonya) és a pesztós, pisztáciás tagliatelle (aszalt paradicsommal, rukkolával) mellett döntöttünk. És az egyik fogást sem tudtuk maradék nélkül elpusztítani. Ezek nem azok az adagok, amik csak mutatóba vannak a tányéron, hanem valóban emberesek. Ráadásul az ízek tekintetében sem találtunk hibát.

Bármikor újra rendelnénk, és alig várjuk, hogy újranyissanak, és élőben is szemügyre vehessük őket!

Elérhetőség: Budapest VIII., József Körút. 55-57.

telefon: 06-30-179-80-83

https://www.stexhaz.hu

Crunchy

A Crunchy az a hely, amit nyugodt szívvel ajánlok bármelyik nagyobb gyorsétteremlánc helyett. Ez egy csirkemennyország!

Az alap szendvics valami fenomenális. Szaftos, puha, ízletes. Én nem gyakran mondok ilyet, de még a sajt sem hiányzik belőle. A csirkeszárnyak szintén kirobbanó ízűek, és az alap verzió pont csak egy picit csíp, nem mész falnak tőle, de nagyon jól esik. Ha pedig igazán erős élményre vágysz, azt külön lehet kérni. Többféle erősségi fokozatot is tudnak készíteni.

A kedvenc részem azonban a köretfelhozatal. Itt nem papírzacsiban összeszikkadt krumpli van, hanem majonézes krumplisaláta vagy mac and cheese vagy waffle, vagy akár több dolog is egyszerre.

Ha bírod a csirkés street food vonalat, ezt imádni fogod!

Elérhetőség: 1117, Kőrösy József u. 9.

https://www.facebook.com/crunchy.budapest/

hummusbar

Nálunk, itthon nagyon komoly humuszfanság van. Meg falafelfanság is.

Meggyőződésem, hogy ezt a kis golyót csak az nem szereti, aki rossz, száraz, ízetlen példányt fogott ki belőle, egy huszadrangú gyrososnál.

A hummusbar falafelje a kiváló példa (mi a Nagymező utcából szoktunk rendelni)! Nem száraz, nem fűrészporos, hanem omlós és ízletes. De bármikor szívesen bevágunk egy hummus tálat vagy egy shakshukát (izraeli lecsó) is!

A falafeles pitájuk pedig csak 990, így ha olcsó, de minőségi ebédet akarunk gyorsan, akkor is sokszor fordulunk hozzájuk.

Elérhetőség: Több üzletük is van, úgyhogy célszerű a hozzád legközelebb esőt kiválasztani.

https://hummusbar.hu
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk