hirdetés

RÓKALAND

HÚ!SVÉT Palkonyán: a stílusos vidéki éttermek és cukrászműhelyek fesztiválja

Immár hagyományosan a Hú!SVÉT+SWEET nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) 2017-es éve az ünnepet követő hétvégén (április 22-23).
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 12.

hirdetés

Az esemény házigazdája, a Villányi borvidék közkedvelt gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként és gasztroműhelyként működő PalKonyha.

A minifesztivál idén is tematikus lesz,

de ezúttal nem alapanyagok köré épül a koncepció. A szombat a vidéki éttermek napja, mely 9.30-kor egy falusi SVÉT-asztalos közösségi reggelivel indul. Ennek célja a helyi, házi készítésű különlegességek népszerűsítése, továbbá, hogy rámutasson a reggeli étkezés fontosságára.

Déltől indul a Gasztropódium, izgalmas szellemi táplálékkal, azaz beszélgetésekkel gasztro, illetve boros témákban. 12.00-kor nyitnak a hagyományosan felújított paraszt porták, ahol a SVÉT-tagok és meghívott vendégéttermek a saját környékükre jellemző húsvéti és vidéki ízekkel készülnek egészen az esti órákig, idén tehát már a vacsora is megoldható lesz helyben.

A nap zárásaként megnyitják a Babka pop-up bárt, ahol helyi borokkal, színes koktélokkal, DJ-vel és fényfestéssel készülnek.

hirdetés
DSC_4468DSC_4429

Vasárnap is lesz reggeli, de immár párbajjal megspékelve, ahol neves női gasztrobloggerek zsűrizésével a Babka Budapest és a PalKonyha mérkőzik meg, hogy kiderüljön vajon vidéken, vagy a fővárosban jobb-e a reggeli (regisztráció szükséges: svet.hu).

Déltől a vidéki cukrászműhelyeké a főszerep,

de aggodalomra semmi ok, mert a falubéli porták felkeresésével a bevitt kalóriák legyalogolhatók, ezzel együtt a tündéri baranyai mintafalu, Palkonya is megismerhető.

A hétvégén a gyerekek sem unatkoznak majd. Lesz nyitott gazdaság és gyerekparkoló, ahol nyuszi, boci, bari, pipi és a többiek tartanak fogadó órát. A helyszínnel szemben autentikus fa játszótér, illetve kézműves foglalkozások várják a családokat.DSC_4315DSC_4422

A szombati nap helyszínei és éttermei:

Mokos Pincészet  Jankovich Kúria (Rácalmás)

Német és Németh Pincészet  Kistücsök Étterem (Balatonszemes)

Blázsovics Pince  Spaletta (Kecskemét)

Haraszti Családi Pincészet  Chianti Étterem (Veszprém), Baricska Csárda (Balatonfüred)

Hárságyi Pincészet, Borvirág Vendégház  VIATOR Apátsági Étterem és Bor-Bár (Pannonhalma)

Cifra Udvar  Bonne Chance (Bázakerettye)

Parázs Vendégház  Pannónia Gasztrohajó (Duna), Walter Vendéglő (Perbál)

Faluház  Bistro Sparhelt (Balatonfüred)

Közösségi Herbárium  Paletta (Keszthely)

Nóra Porta  Mandula Étterem és Bor-Bár (Villány)

PalKonyha SVÉT GASZTRO PÓDIUM  Dűlő Étterem (Miskolc), Babka (Budapest), Anyukám mondta (Encs) és exkluzív meglepetés vendégek

Suta Pince – Malackrumpli Real Farm Food (Balatonfüred)

Nagypál Nyitott Gazdaság helló nyuszi, bari, pipi, boci, gyermek programok

 A SWEET vasárnapi cukrászműhelyei és helyszínei:

Haraszti Családi Pincészet Jókai Cukrászda (Pécs) 

Hárságyi Pincészet, Borvirág Vendégház Pausa Apátsági Kávéház (Pannonhalma)

Faluház Pataki Cukrászda (Érd)

Nóra Porta Villa Gréta (Siófok)

PalKonyha Yokka desszertműhely (Pécs)Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron) valamint további meglepetés vendégekDSC_4720DSC_4709

HÚ!SVÉT+SWEET KISOKOS:

Dátum: 2017. Április 22-23. (húsvét utáni hétvége)

Helyszín: Palkonya, Baranya megye, Villányi borvidék

Házigazda: Palkonyha falusi lakásétterem és a Cuki Sütiműhely

Fizetőeszköz: paypass-os bankkártyával, vagy a helyszínen megvásárolható fesztiválkártyákkal.

Szállás: Palkonyán és a Villányi borvidéken

 

A Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomról

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a műértő közönséget és az akkor még csak 8 innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 16 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás.

A cél mindezek népszerűsítése évi több rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

DSC_4700DSC_4621

Fotó: Szinbád


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk