/rokaland/ha-a-fagyi-es-a-suti-egy-desszerten-belul-talalkozik-a-cloud-9-ice-cream-desserts-uzleteben-jartunk/
hirdetés

RÓKALAND
A Rovatból
hirdetés

Ha a fagyi és a süti egy desszerten belül találkozik – a Cloud 9 Ice Cream Desserts üzletében jártunk

A város legcsinosabb fagylaltdesszertjei nem okoztak csalódást.
hirdetés

Egy fagyizóról nehéz hosszasan írni. Sorra lehet venni az ízeket és a mentességeket, aztán nagyjából ennyi. De a Cloud 9 Ice Cream Desserts egy másik dimenzió. Itt a minőségi fagyi csak a kezdet, csak a desszert alapja.

A Cloud 9 egy főleg Amerikában használatos kifejezés a boldog állapotra. És ha valamitől, hát egy fagylaltcsodától igazán boldog lehet az ember, főleg ilyen melegben, így boldogan sétáltunk el mi is az Arany János utcába, hogy ebéd helyett befagyizzunk.

Az üzlet modern berendezésű. Van bent klíma, de kint egy teraszon is le lehet telepedni. Jellemzően egy fagyira ugranak be az emberek, aztán kóstolás után maradnak, még többet kóstolni.

De hogy mitől olyan izgalmas ez a koncepció?

Főként a poharas fagylalt desszertektől, amiknek felépítésére egyszerűbb, ha hozok azonnal egy példát:

hirdetés

A 95-100 grammos fagylalt desszert minden esetben kétféle fagylaltból áll, és tésztafélékkel, öntetekkel, magokkal, szárított gyümölcsökkel van megbolondítva. Ügyelnek az összhangra, és arra is, hogy különböző textúrák találkozzanak. A fagyi krémessége mellett biztos lesz például valami, ami roppan, és ez már sokkal izgalmasabb élmény, mint egy sima fagyikehely.

Többféle mentes opció is van. Így ha a cukrot, a glutént vagy a laktózt mellőznéd, akkor is tudsz miből választani.

Ha bármi jöhet, akkor azonban bajban leszel, mert eszméletlenül dekoratív az összes kis pohár.

Mi három verziót is kipróbáltunk:

Sóskaramella-Törökmogyoró: sóskaramella fagylalt, törökmogyoró fagylalt, házi brownie, sóskaramella öntet, pirított-tört törökmogyoró

Eper-pisztácia: eper sorbet, zöld szicíliai pisztácia fagylalt, morzsatészta, eper öntet, pisztácia töret, liofilizált eper. Ez a verzió gluténmentes is!

Mangó-passió-kókusz: mangó-passió sorbet, tejmentes kókuszfagylalt, kókuszos dacquoise, mangó-passió öntet, liofilizált mangó, kókuszchips, passió habkocka. Ez az opció tej és gluténmentes is, de ezt kapásból meg nem mondanád róla.

Ebből a háromból kiindulva, az összeset érdemes lehet kipróbálni, hiszen mindegyik nagyon más élmény, teljesen más kombináció és ezáltal hangulat.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk