/rokaland/gombocbol-sok-kaviarbol-es-pezsgobol-meg-tobb/
hirdetés

RÓKALAND
A Rovatból
hirdetés

Gourmet: gombócból sok, kaviárból és pezsgőből még több!

Minden, amit az ide Gourmet Fesztiválról tudni kell!
hirdetés

Én személy szerint könnyekig hatódtam a Gourmet Fesztivál idei témáitól: gombóc, kaviár és pezsgő.

Biztos vagyok benne, hogy a gombóc szóra sok ismerős kép ugrik be mindannyiunknak (szilvás, túrós, húsos...), de én érzem ebben a témában az izgalmas kihívást is, hiszen megannyi dolgot lehet tésztába tölteni, és rengeteg dolgot lehet így formázni. Biztos hogy lesznek meglepő és izgalmas kombinációk.

A másik főszereplő, a kaviár meg az az étel, ami a magyar tányérokon abszolút nem szokványos és nem is túl gyakori vendég, úgyhogy remek alkalom lesz ez az ismerkedésre.

Jah, és a pezsgő! Hát kérem, a buborékoknál elegánsabb kísérőt nem is találhattak volna.

Szóval idén tényleg izgatottan várhatjuk, hogy milyen fogások születnek majd, és csodás napoknak nézünk elébe a Millenárison. És bár én borzasztó hosszan tudnék még arról is beszélni, hogy milyen várakozásokkal indulok ki május 17-én a terepre, inkább írok nektek a legfontosabb információkról, hogy lázba hozhassátok magatokat.

hirdetés

Hiszen túl vagyunk a hivatalos sajtóeseményen is, így mostanra minden részletre fény derült.DSC_0673DSC_0690DSC_0700DSC_0818DSC_0710DSC_0692

Kezdjük azzal az alap igazsággal, hogy a Gourmet Fesztivál egy lehetőség. Lehetőség arra, hogy új helyeket, új ízeket ismerhessünk meg, jóval barátságosabb áron, mintha körbejárnánk a felsorakozó éttermeket. Ne féljetek kísérletezni, mert ez a pár nap kifejezetten erre van.

Az éttermek mellett szokás szerint lesznek bort, sört és röviditalt kínáló standok is, de cukrászdákba és különböző gasztronómiai finomságokat kínáló szereplőkbe is belefuthatunk. És a kóstolás csak a kezdet. Mindegyik napon hallgathatunk előadásokat, és akár fakanalat is ragadhatunk egy-egy workshop alkalmával.

A fesztivál sztárvendége idén Heinz Reitbauer, a világ 10. legjobb éttermeként számon tartott, 2 Michelin-csillagos Steirereck séfje lesz. Rajta kívül itt lesz Lengyelország összes Bib Gourmand minősítésű éttermének séfje, Kamilla Seidler, Latin Amerika legjobb női séfje és Maksut Askar, az isztambuli Neolokal séfje, a régió egyik nagy nemzetközi felfedezettje. A színpadi programon túl ők mindannyian exkluzív vacsorákat is adnak.

Az exkluzív ebédek és vacsorák limitáltak, fentieken túl 5 vidéki és 5 budapesti étterem is közös különleges menüvel készül. Foglaljatok helyet időben!DSC_0752DSC_0763DSC_0775DSC_0738DSC_0749DSC_0812

A workshopokra is érdemes már most jelentkezni, mert nem akárkiktől lehet tanulni. Előad többek között Pataki Ádám, cukrász, Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje, Jahni László, a Kistücsök séfje, és ott lesz például Fördős Zé, Vágó Piros és Anger Zsolt is.

A színpadi program is sok izgalmat ígér: a Zazzi elárulja a híres Édes álom receptjét, Reitbauer gombákat készít el többféleképpen, találkozhatnak a Csallóköz ízeivel, Nyíri Szásától megtudhatják, hogyan készül a kaviár, de különleges programmal lép fel a már két Michelin-csillagos Onyx és az idén 160 éves Gerbeaud is. Végül a júniusi megmérettetés előtt még találkozhatnak Pohner Ádámmal, az ifjú séftehetséggel, aki Magyarországot képviseli a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyen.

Idén is lesz díjátadó, és kiosztásra kerülnek a Gourmet-díjak. A közönség és egy szakmai zsűri is megválasztja kedvenc ételét.

És természetesen a kisebbekről sem feledkeztek el, 14 éves kor alatt ingyenes a belépés, és lesznek gyerekprogramok is a Kerek Perec és a Chefparade jóvoltából.

Aki rajong a gasztronómiáért, annak idén is ott a helye!DSC_0754DSC_0788DSC_0735DSC_0737DSC_0814DSC_0817

Fontos információk:

Időpont:

május 17-20.

A fesztivál csütörtökön 17-23 óráig, pénteken 12-23 óráig, hétvégén pedig 11-23 óráig tart nyitva.

Helyszín:

Millenáris Park (Budapest II. ker., Kis Rókus u. 16–20)

Fizetés:

Festipay kártyával, illetve Mastercard PayPass vagy Maestro PayPass kártyával, valamint a Simple appnak köszönhetően már okostelefonnal is

 

Napijegy: 4300 Ft

Bérlet: 8600 FT

A jegyár tartalmaz:

Spiegelau borospoharat

Electrolux street food falatkát

Stella Artois, Leffe, Hoegaarden vagy Belle-Vue Kriek sörkóstolót

Grand Tokaj borkóstolót

villányi RedY bisztróbor kóstolót

Martini welcome pezsgőt (naponta az első 500 látogatónak)

1 darab Rauch Fresh 0,33L-es gyümölcslevet (naponta az első 1000 látogatónak)

saját összeállítású street kitchen fűszerkeveréket (naponta az első 500 látogatónak)

valamint számos érdekes előadást és kóstolót a gasztroszínpadon, illetve ingyenes gyerekprogramokat a Kerek Perec gasztronómiai játszótéren és a Chefparade főzőiskolában.

 

További információk és jegyvásárlás:

https://gourmetfesztival.huDSC_0672DSC_0807DSC_0799DSC_0724DSC_0677DSC_0705


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk