hirdetés

RÓKALAND

Egy hely a Várban, ahol ehetsz popcorn krémest répafagyival

Leesik az állad, olyan ételekkel is találkozhatsz a Vár: a Speizban.
Vass Adrienn írása - szmo.hu
2016. március 19.

hirdetés

Március elején újranyitott a Vár: a Speiz. A belső tér és az étlap is jelentős változáson esett át, ebből az apropóból látogattunk el hozzájuk.

Az első, igazi tavaszi napok egyikét sikerült elkapnom, miközben a Budai Várnegyed egyik legkedvesebb gyöngyszeme a Vár: a Speiz felé igyekeztem. El is kalandoztam, el is tévedtem, el is késtem, ahogy azt kell. De hát hiába boldogul az ember a budapesti közlekedésben, a turisták által kedvelt látványosságok környékén aligha van nagy rutinja a többségünknek. Szégyelltem is magam, meg nem is, és már ekkor bőszen fogadkoztam, hogy gyakrabban fogok erre járni, mert nem véletlenül mutogatjuk a világnak Budapest ezen részét. Határozottan kellemes érzés erre bóklászni.

Bár a sietségből adódóan még nagy lendülettel estem át a küszöbön, a képtől, ami fogadott, azonnal nyugalmasabb állapotba kerültem.

speiz_foto

hirdetés

Az új design lenyűgöző. A koncepció nagyon modern, mégis a hangulat barátságos és otthonos. Az egybenyitott tér tele van olyan apró tárgyakkal, részletekkel, amiken hosszú percekig képes az ember a szemét legeltetni, mégis a végén harmonikus egésszé áll össze minden.

DSC_7990

DSC_8140

Én személy szerint szeretem a minimált, és villódzó neonok alatt is komfortosan érzem magam, de ez a hely olyan, mintha hazamennél. És azt már régóta tudjuk, hogy hosszútávon mégiscsak a legjobb otthon.

Az ebéd előtt egy laza beszélgetés közben sok fontos dolog kiderült az étterem céljait, jövőbeli terveit illetően. Úgy szeretnék továbbra is kielégíteni az idelátogató külföldi turisták igényeit, hogy egyre több helyi lakost is becsalogassanak. Fiatalokat, családokat, budapestieket és vidékieket, visszajáró közönséget szeretnének ideszoktatni.

belso

A séf, Kovács Árpád hozzáállása ebből a szempontból hibátlan. Nem valamiféle elvont víziót akar a fogyasztóra ráerőltetni, hanem csak egyszerűen, modern technikák segítségével tuningol fel hagyományos alapanyagokat, fogásokat. Megmarad a magyaros érzés, ugyanakkor olyan plusz színezetet kap, amitől egy csirkepaprikás is izgalmasság válik.

A LouLou-t, Bábelt, 21-et és Café Pierrot-ot is megjárt balatoni származású séf, 2014 óta építi ugyanazzal a személyzettel a Vár: a Speiz hírnevét, és csapatépítés gyanánt még mindig egy klasszikus disznóvágásra szavaz Siófokon. Ez számunkra azért remek hír, mert házi kolbásszal és sonkával is találkozhatunk az étlapon.

"
Kucsmagombát mindenbe rakok, a világ legjobb gombája.

- jegyezte meg mosolyogva.

Majd hozzáfűzte, hogy a háromfogásos ebéd, amit fogyasztani fogunk, a további kedvenceit vonultatja fel.

Egy kis magyar, egy kis külföldi alapanyaggal. Egy kis tradíció, modern köntösben.

Mondanom sem kell, ekkor már tűkön ültem!

Nem ért akkora meglepetésként, hogy már az első fogással térdre kényszerítettek. Szent Jakab kagyló mangóval, mákkal. Ha nem csordul ki a könnyed a szavak hallatán, majd ki fog, amikor eléd teszik a tányért!

ma

Jó, bevallom, ez a kedvenc kagylóm, a mangó meg pár hónapja a legintenzívebb gasztromegbolondulásom tárgya, de ez az étel még ezek nélkül - az elfogultságomat erősítő tényezők nélkül - is megállja a helyét. Többféle textúra, kellemes, édeskés utóhatás. Szemet gyönyörködtető látvány és harmonikus ízélmény. Szerettem nagyon.

A főétel zselici szarvas. Gerinc meg comb, csak hogy itt is kétféle arcát mutathassák meg egy alapanyagnak. Mellé vörösáfonyás birsalma krém, rebarbara kompót, korianderpúderbe forgatott birs gyöngyök. És egy masszív, húsos, férfias ételből hirtelen női szívet is megérintő fogás lesz. Még egyszer mondanám: korianderpúder!

szarvas

Az adag akkora, hogy szépen meg is telsz vele. (Itt jegyezném meg, hogy fine dining ide vagy oda, én még mindig annak a híve vagyok, hogy akkora adagokat szolgáljunk fel, ami nem csak egy fogyókúrázó modellnek kedvez.)

Engem ezen a ponton már nem izgatott a desszert ígérete.

És pontosan addig nem érdekelt, míg ki nem hozták. Nem túlzom el, hirtelen az egyik legszebben tálalt desszerttel találtam szembe magam.

fagyi

Ez szerintem nagyjából átjön kép alapján is, de tovább igazolja a szavaimat a tény, hogy az asztaltársaim közül is mindenki egyszerre sóhajtott fel.

Popcorn krémes, szecsuáni borsos répafagyival és amaránttal.

Az ilyen fagylaltoktól egy kicsit mindig megbolondulok. Ha nem ettem volna tele magam szarvassal és eggyel kevésbé adnék arra, hogy mit gondol majd a többi vendég rólam, azonnal követeltem volna még pár gombóccal.

Erőlködhetnék, de igazából nem is nagyon akarok rosszat mondani. Szerintem a hely koncepciója, filozófiája, célkitűzése nagyon rendben van. Jó ide betérni, jókat lehet enni. Jóllakottan, feltöltődve lehet távozni. Az ár-érték arányok is megfelelőek (azért lássuk be, ez „luxus-gasztronómia”), és a folyamatosan megújuló étlap újabb és újabb okot ad arra, hogy visszajárjunk.

Én egy mentás, zöldborsós rizottóért látogatok majd el legközelebb, kíváncsi vagyok, hogy egy vegetáriánus fogás is kielégít-e majd.

Olyan romantikusan hangzik, hogy az ember új törzshelyévé váljon a Vár környéke. Hát, miért is ne?

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
RÓKALAND

Íme a tökéletes töltött káposzta receptje

Legalábbis szerintünk ez az. Te is így készíted, vagy teljesen más receptre esküszöl?
Vass Adrienn, Csákvári Péter - szmo.hu
2020. december 22.

hirdetés

Ahány ház, annyi szokás. Ez a töltött káposztára is igaz.

Van, aki paradicsomosan készíti, van, aki kapros-tejfölösen. A töltelék nem csak rizs lehet, hanem köles vagy akár kukorica is. A gombócok mellé pedig egyesek nagyobb húsokat vagy kolbászt is csempésznek a fazékba. És az sem mindegy, hogy mekkora az a gombóc, vagy hogy milyen alakban hajtogatja meg az ember...

Az étel eredete:

A töltött káposzta az oszmán-török konyháról indulva terjedt Európában. Közismert étel lett a Balkánon és Magyarországon. Már a 18. sz.-ban már széles körben kedvelt volt.

A töltött káposztának a déli nyelvjárásokban honos szárma és a már elavult erdélyi dalma elnevezése török (’betakart, töltelék’) eredetű. Mindkettő a balkáni nyelvekben is elterjedt.

A hazai tájak töltött káposztája igen különböző, a változatok a csak töltelékből álló, vízben főtt, lé és aprókáposzta nélkül tálalt ételtől a vágott aprókáposzta berántott – gyakran paradicsomos – főzelékében úszó burkolatlan kásás húsgombócig terjednek.

hirdetés

A húsos töltött káposzta a parasztkonyhán mindenütt ünnepi étel, téli vasárnapi ebédek és különleges alkalmak fogása. Lakodalmi étrendeken sokfelé a nagyobb húsdarabokkal főtt savanyú-káposzta-főzeléket váltja fel. A töltött káposzta kásája gyakran kukorica, árpa, köles volt.

Forrás: Magyar Néprajzi Lexikon

Az én nagymamám a kolbászhús töltelékét vette alapul, és akkora gombócokat készített, hogy egy darabbal megvoltunk másnap reggelig. Jó savanyú volt a leve, és füstölt hús is került bele. Nem volt egy gyomorbarát verzió, de azóta se ettem olyan finomat.

Az én gombócaim sokkal kisebbek, és nem is olyan erőteljes az ízük, mint a kolbásztöltelékesnek. Ráadásul sokkal több friss, édes káposztát használok bele, így kevésbé lesz savanyú.

Azt rátok bízom, hogy raktok-e a fazékba húst, húsos szalonnát vagy kolbászt (én nem szoktam). Jó ízt ad neki bármelyik, de ha kihagyjátok belőle, akkor is finom és tartalmas lesz az étel.

Ha pedig nem szeretitek a disznóhúst, használhattok darált marhát vagy akár pulykát is, sőt a vega verzióhoz remek lehet a füstölt tofu és gomba keveréke.

Töltött káposzta

Hozzávalók:

1 fej káposzta (lehet savanyú káposztalevél is)

500 g darált sertéshús

200 g rizs

500-600 g savanyúkáposzta

2 tojás

2 ek sűrített paradicsom (vagy pár kanál lecsó)

3 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

őrölt pirospaprika

kömény

babérlevél

bors

+ plusz ízesítő gyanánt húsos szalonna vagy kolbász

Ha sikerül savanyított káposzta leveleket vennetek, akkor könnyebb dolgotok lesz, mert azokat azonnal meg lehet tölteni. De egy kicsit savanyúbb is lesz a végeredmény, úgyhogy ha az édeskésebb ízeket kedvelitek, dolgozzatok friss káposztával.

Vágjátok ki alulról a torzsáját, úgy, hogy a fej egészben maradjon. Tegyétek egybe, egy nagy lábas vízbe a fejet, és kezdjétek el főzni. Egy kicsit rásegíthettek fakanállal, hogy a levelek szépen sorban elkezdjenek leválni a fejről, és ha már megpuhultak annyira, hogy hajtogatni lehet őket, egyesével vegyétek ki a vízből és tegyétek félre a töltéshez.

1 fej vöröshagymát, 1 fej fokhagymát, 2 tojást és 2 kanál sűrített paradicsomot turmixoljatok vagy botmixerezzetek összel. Fűszerezzétek be, és öntsétek hozzá a kemény rizst és a nyers, darált húst. Dolgozzátok össze az egészet, és töltsétek be vele a leveleket. Ha elég nagy a káposztátok és van sok leveletek, inkább kisebb adagokat tegyetek egy levélbe, és jól csomagoljátok be, hogy ki ne folyjon. Ha a levél túl nagy, formára is vághatjátok őket (a leeső darabokat se dobjátok ki, jó lesz majd a lábas aljába).

Egy nagy lábasba a következőképpen rétegezzétek az ételt: Alulra menjen egy kis zsír vagy olaj. Aztán rá a felkockázott vöröshagyma és fokhagyma (ezt előre meg is lehet pirítani, de nem fontos), majd az édes káposzta maradéka felszeletelve, majd savanyú káposzta, és egy sor gombóc. És ebből jöhet akár még egy sor, aminek a tetejét szintén érdemes káposztával betakarni. Minden réteget fűszerezzünk meg paprikával, sóval, borssal, köménnyel és mehet pár levél babér is közé. Ha használtok kolbászt vagy húst még pluszba, az is mehet a rétegek közé.

Jó szorosan pakoljuk tele a lábast, és csak annyi vízzel öntsük fel, amennyi ellepi. Közepes vagy kis lángon, lefedve főzzük kb. 2 órán keresztül, hogy csak éppen főjön, "pöszörögjön" az egész, de ne égjen le és ne ugráljon benne nagyon az étel.

Ha teljesen elfő közben a víz, pótoljuk, de csak annyira, hogy éppen ellepje. Mielőtt lezárjuk a gázt a 2 óra után, az egyik gombócot szedjük szét, és ellenőrizzük, hogy megfőtt-e a rizs. Egy rántással (zsíradékon pirított liszt) be is sűríthetjük a levét, de ez abszolút nem szükséges.

Mi ezt az adagot ketten faltuk fel, de eltartott 2-3 napig.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
RÓKALAND

Ilyen lett a 10 éve felújításra váró Avar Hotel – tökéletes kikapcsolódás Mátrafüreden

Így újult meg az egykori szellemhotel Mátrafüred központjában, és tette újra még vonzóbbá a könyéket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 11.

hirdetés

A Mátrát látni kell ősszel! Persze harsogó zöldben és hófedte télben is csodás látványt nyújt, de ősszel, amikor sárgulnak és barnulnak a levelek, és színes szőnyegben lehet gázolni... Na az valami leírhatatlan csoda!

Nem véletlenül lett Mátrafüred legszebb szállodájának a neve is Avar!

A hotel azért is különleges, mert sok éven keresztül üresen állt, és 2017-ben még "szellemhotelként" utaltak rá. (Képek a romos állapotban lévő hotelről EBBEN a cikkben találhatóak.)

2010-ben felújításra hivatkozva zárták be, de sajnos az akkori tulajdonos nem tudta kivitelezni a tervét, és 10 évet kellett várni, hogy Mátrafüred központi része a hotellel együtt végre megújuljon.

Az új tulajdonos az áprilisi, zárt körű megnyitóhoz azért ragaszkodott, mert pontosan 44 évvel ezelőtt 1976-ban írták alá az Avar megnyitó dokumentumát, és remélik, hogy ez a kerek dátum szerencsét hoz majd.

hirdetés

Az biztos, hogy aki egyszer náluk jár, az később visszavágyik majd, nekünk szabályosan elállt a szavunk a belső design láttán, de erről majd kicsit később... Hiszen Mátrafüred nem csak a szálloda miatt lehet vonzó célpont.

Nemrég adtak át ugyanis egy másik fontos épületet, a Harkály Házat.

Az épületben interaktív kiállítás keretében mutatják be a Mátra élővilágát, emellett pedig környezeti nevelési programok keretében igyekeznek elsősorban a gyerekekhez közelebb vinni a Mátra természeti kincseit.

Kérhető szakvezetés, de le lehet tölteni egy online kiállításvezetőt is, így a bemutatóhely önállóan is bejárható.

Bár mi nem vagyunk gyerekek, egyfelől nagyon sok hasznos információkat szereztünk a kiállítás körbejárása közben, másfelől nagyon jól szórakoztunk. Sokféle játékos feladatot és felfedezni valót rejt a ház, és ha utána indul az ember erdei sétára, jobban figyel majd az apró nyomokra, jelekre, a természet sokszínűségére.

Mi a Cincér Tanösvényt jártuk be. Érdemes figyelni a Harkály Ház és a Bükki Nemzeti Park oldalát is, mert vezetett túrákat is szoktak szervezni, de szívesen adnak iránymutatást, ha az ember egyedül barangolna.

A tanösvény teljes hossza: 3,5 km, 8 állomással, és 3-3,5 órát vesz igénybe.

A túra végpontja Sástó, aminek a partján megpihenni és kacsát etetni a legjobb befejezés.

De ha valaki nem csak a természeti értékekre kíváncsi: Mátrafüred Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítással is büszkélkedik.

Mi biztosra vettük, hogy ez is gyerekeknek való elfoglaltság, de a szakvezetés közben hamar kiderült, hogy sokkal jobban hasonlít ez egy sétára a múltban. A palóc hagyományokat bemutató tárgyak és a különböző korokat megjelenítő babák ugyanis nagyon sok történetet hívnak elő, és az ember könnyedén beleszövi a saját múltjának darabjait abba az egy-két órába, amit a tárlat darabjai közt tölthet.

És ezen a ponton térjünk vissza a szállodához, mert ha az ember mondjuk csak két napot vesz ki, egy rövid szünetet iktat be az őszi hajtásba, akkor talán az is egy vonzó program lehet, hogy: NE CSINÁLJON SEMMIT! És erre az Avar tökéletesen alkalmas.

Én az aktív pihenés híve vagyok, szeretek jönni-menni felfedezni, de ez a szálloda még engem is kísértésbe ejtett.

Vannak más, gyönyörű hotelek Magyarországon, de egy új hotelhez semmi nem fogható.

És az Avar Hotel nemcsak hogy vadiúj, szupertiszta és rendezett, de valami elképesztően kellemes hangulatot is áraszt. Az összes kis részlet egyszerre minimalista és átlátható, de meleg, hangulatos, kényelmes és barátságos is. Mint egy skandináv hygge álom.

A képek nem képesek visszaadni azt, hogy milyen szépen jelenik meg az őszi avar motívuma a falakon és a lábunk alatt is, és hogy mennyire kényelmes és lazításra hívó a wellness részleg, de higgyétek el, ebben a helyben lehetetlen csalódni.

Ha pedig ez nem lenne elég, a félpanziós ellátás több mint kielégítő.

Ez nem az a fajta svédasztal, amiről csak összetúrsz a táladra egy nagy katyvaszt, és örülsz, hogy sokat ettél.

Itt az ételek fantasztikusan néznek is, és isteni finomak is.

Ha csak kikapcsolódni mennétek, akkor is az egyik legjobb választás a Mátra, de komolyabb túrákra és aktív felfedezésekre is alkalmas.

Öröm látni, hogy ebben a turisztikailag sanyarú időszakban is vannak települések, amik ilyen szépen fejlődnek, és igazi ékszerdobozzá növik ki magukat!

 

 

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND

Székely étterem nyílt az Andrássy úton – rögtön ki is próbáltuk

Így mutatnak a tradicionális ízek, modern köntösben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 31.

hirdetés

Mi jut eszetekbe, ha a székely konyhára gondoltok?

Nekem van egy óriási klisé a fejemben: Népi öltözetben egy menyecske elém rak egy óriási fatányéron húsokat, majd valami káposztafélét. Az egészet köménypálinkával indítjuk és zárjuk, és a végén kürtőskalácsot forgatunk parázson. Ha pedig egy székely éttermet kellene felvázolnom zsigerből, szintén csak népi motívumok, fafaragások és a legvirítóbb piros szín ugrik be.

Aztán meghívást kapok egy vacsorára, és egy ilyen hangulattal találom szemben magam:

A SZÉK Restaurant & Bar nem kicsit lepett meg. És azt érzem, hogy egyfelől kellett ez, mint egy falat kenyér a városnak, másfelől milyen jó, hogy nem egy megúszós verziót kaptunk.

Elegáns belső tér, erőteljes, jeges kékkel. A rovásírás a falon finom utalás, de semmi nincs túlzottan hagyományos, magyaros irányba lökve.

hirdetés

Hiszen 2020 van, a tradicionális magyar és a székely konyha remekeinek ugyanúgy ott a helyük ebben a világban is, de a körítés miért ne lehetne kényelmes és modern, a mai hétköznapokba jobban illeszkedő.

És a látványhoz szépen illeszkedik az általunk kóstolt menüsor és annak tálalása is. Van orda, van puliszka és van kürtőskalács is. Nem hímzett abroszon, de frissített formában.

Annak érdekében, hogy minél több dolgot ki tudjunk próbálni, mi csökkentett adagokat kaptunk, de abból rengeteget... Ezt azért szeretném mindenképpen kihangsúlyozni, mert a most következő képeken megjelenő adagok nem feltétlenül tükrözik azt a méretet, amivel majd ti találkozhattok az étteremben. Egy főétel ennél kétszer, háromszor kiadósabb lehet és lesz is. Innen nem mentek haza éhesen, az biztos!

Mi ezeket az ételeket kóstoltuk:

Hagyományos Csorba Leves (sült borjúgombóc, zöldbab,borsó, sárgarépa, tejföl, lestyán)

Puliszka gombákkal

Agyag edényben sült töltött paprika, fátyol szalonna (töltött kápia, zelleres paradicsom veloute, póré szalma, apró burgonya, szalonna fátyol)

Brassói sertésszűz, ropogós burgonyával (sertés szűz, brassói pecsenye zaft, sült kocka burgonya, bacon morzsa, fokhagyma chips)

Mics (Ez az étlapon házi zakuszkával, lepény kenyérrel, pikáns káposztasalátával szerepel.)

Kürtőskalács, grillázs krém, eper krémfagylalt (eredeti recept alapján faszénen sütve, házi eper fagylalttal, grillázs krémmel)

Az alapanyagokon túl pedig sok Székelyföldről származó bor és párlat is színesíti a kínálatot, így minden fronton tudnak hatni ránk.

A cég ügyvezetője, Varga Szidónia Tímea Székelyudvarhelyről származik, így személyes tapasztalataival hiteles hátteret biztosít az étteremnek, a hely háziasszonya, Kemenczei Andrea pedig a Kárpát-medencei borkultúra szakértője. És sikerült a tökéletes séfet is megtalálni, Réti Sebestyén személyében.

Lehet sokféleképpen vizsgálni ezt a témát, de egy székely hangulatú étteremnél vannak azért jól körülírható határok. Sebestyén pont annyira nyúlt bele az ételekben, hogy kezei által csinosabbak, modernebbek lettek, de ízükben nem távolodnak el nagyon a hagyományostól.

Egyszerűbben fogalmazva: minden nagyon házias és finom volt. Nekem puliszka még nem tetszett ennyire ebben az életben, és töltött paprika rajongóként is elégedetten dőltem hátra.

Már csak ezért a két ételért is visszamennék, de egyszer egy hentes fatálra vagy egy sajttálra is rámennék borral, vagy az ebédmenüt is útba ejteném (és fogom is), mert az kiemelkedően jó áron van (2 választható fogás 1690 forintért, 3 fogás 1990 forintért).

A SZÉK elég nehéz időben robbant be, de hiánypótló és remek, úgyhogy sok sikert kívánunk nekik.

Tegyétek próbára őket!

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 41.

Asztalfoglalás: +36 1 721 3154

E-mail: szekelyszeker@gmail.com

https://www.szekrestaurant.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND

Tojásos galuska és lángos elegáns kivitelben – visszatért Budapestre a MÁK

Magas minőség és laza hangulat jellemzi a helyet, elérhető áron. Mi is kipróbáltuk.
Szöveg: Vass Adrienn, fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2020. október 14.

hirdetés

Minden étterem úgy él túl, ahogy tud. Egyes helyek, mint például az idén 10 éves MÁK igazán váratlan ötlettel álltak elő.

A Mizsei János neve alatt működő konyha a nyárra dobta Budapestet, és leköltözött a Balatonra,

Ördög Nóra és Nánási Pál kisboltja mellé, ahol egy food truckból árulták a luxi lángost és tacot.

Mi nem utaztunk le utánuk, hanem inkább megvártuk, míg visszajönnek és újranyitnak, és az első hetekben támadtuk le őket, hazai terepen.

Sosem értettem, hogy mások mit esznek a MÁKon. Mert azt láttam, hogy eszik és osztják és szeretik, de valahogy nem tudtam hova tenni magamban.

hirdetés

Mi ezt a hely? Egy bisztró vagy egy fine dining étterem? Elegáns? Laza? Vagy elegánsan laza?

Aztán most eltöltöttem náluk egy estét, és megértettem:

A MÁK a csúcsgasztronómiát próbálja közelebb hozni az átlag fogyasztóhoz. Van egy fiatalos bája, egy laza, kötetlen hangulata, de közben mégis vér profi az egész. Az ízek, a tálalás, a személyzet.

Mizsei szellemiségéből adódóan ott vannak a skandináv gasztronómiára jellemző jegyek, de közben a magyar elemek, emlékek és hangulatok is. Főleg most, hogy a balatoni menüjük egyes szereplőit beemelték az új étlapba.

Az 5 fogásos MÁK Pop-Up menü 15 000 forintba kerül, és gyakorlatilag a nyár kedvenceit vonultatja fel.

A 4 fogásos MÁKsor 13 500 forint, és itt mi magunk választhatunk különböző opciók közül. Így kicsit személyre szabhatóbb a dolog, de mégis megvan a teljes estés degusztációs menü élménye.

Ezekkel a menüsorokkal, hiába tűnnek aprónak az adagok, nagyon jól tele lesz az ember az este végére.

Hiszen még mielőtt jönnének a komolyabb fogások, már 3 üdvözlőfalaton túl leszünk. (És a desszert után is van még egy záró kedvesség.)

Ezek az elő-elő ételek mindkét menüsornál azonosak:

A MÁK Pop-Up menü májjal, tojásos galuskával, szürkeharcsával, marhapofával és madártejjel kényeztet. Ismerős ízek, de mégis annyira játékosak és újszerűek.

Aki a klasszikusokat szereti, az sem fog csalódni, de mégis kap valami extrát.

A 4 fogásos MÁKsor talán még egy fokkal bevállalósabb. A karfiolos-csalános előételtől kezdve, a sárgacéklával és homoktövissel körített kacsán és a marhanyelven keresztül végül a MÁKos gubához érkezünk el.

Semmi sem az, amit a papíron olvasottak szerint magad elé képzelnél, hanem sokkal több, egy egész estén át tartó, nagyszerű meglepetéssorozat.

Ne féljetek az olykor furcsának tűnő alapanyagoktól. Minden tálon van ismerős íz, így ha van bennetek kíváncsiság, nagyon fogjátok szeretni.

Tudom, hogy sokan felszisszennek egy 15.000 forintos menü árának láttán. De kérdem én, egy hasonló színvonalú belvárosi étteremben 3 fogás után nem ugyanitt vagy? És egy ilyen menü annál sokkal többet ad.

Nemcsak étkezés, hanem kísérletezés és szórakozás!

 

Budapest, 1051, Vigyázó Ferenc u. 4. 

Facebook oldal: www.facebook.com/mak.bistro

Instagram oldal: www.instagram.com/makbistro

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: