hirdetés

RÓKALAND

5 hely Budapesten, ahová azonnal kiülünk az eső után!

„Örökké nem eshet!” És amikor eláll, azonnal kikívánkozunk a friss levegőre. Budapest teraszai közül pedig pillanatok alatt találtunk öt olyat, amire idén is rávetjük magunkat.
Vass Adrienn - szmo.hu
2020. június 18.

hirdetés

Azt mondják, hogy csapadékos nyarunk lesz, és ez eddig be is jött eddig. Azonban két zivatar között mégis a szabadba vágyik az ember. Mutatjuk, hogy mi melyik 5 helyet támadjuk be első körben.

Haris Park - Bobo Restaurant

A Haris Parknak van egy remek étterme, a Bobo Restaurant. Az étteremhez kapcsolódik egy hangulatos, fedett terasz, de nem ez az egyetlen opció a parkon belül. Több különböző kis oázis található itt, így az ember igazán jól el tud vonulni, ha arra van igénye. Ezen kívül a gyerekeknek is van egy külön sarok kialakítva, és még télikerttel is tudnak szolgálni, ha kint az idő borúsra vált.

Én többször jártam már náluk, de kimeríthetetlennek tűnnek az opciók, ráadásul idén a zöld területeket is birtokba lehet venni, és akár a fűre is le lehet telepedni. No de nem akárhogy! Fonott kosár, prosecco, tukános pléd a kézbe, és indulhat a mesebeli piknik.

Ha egyszer ezt kipróbálod, rájössz, hogy a budai, hibátlan gyepet erre teremtették! Bővebben:

hirdetés

Piknik a Haris Parkban - vol. 2 

Cím: Marczibányi tér 6-7.

Esetleg Bisztró

Ha trendi helyet kell ajánlani, akkor nekem elsők közt jut eszembe az Esetleg nyáresti terasza.

Finom elektronika és vízpára száll a szélben. Habzik a prosecco és csilingelnek a jégkockák a koktélospohár alján. Szépek az emberek, vadító a panoráma.

Budapestnek sokféle arca van, de ezt az életérzést nyugodtan rányomtathatnánk a legmodernebb képeslapra. Ha szeretitek a pezsgő, friss és fiatalos helyeket, de nem az üvöltve bulizós formák vagytok, hanem inkább a napszemüvegben mosolyogva andalgók, akkor ezt a helyet mindenképpen ki kell próbálnotok egyszer a nyáron.

Érdemes már délután érkezni, és a naplementével teljesíteni ki az élményt.

Cím: Fővám tér 11-12

Csendes Társ

A Csendes Társ az egyik legkedvesebb kiülős hely a városban. Egy finom kávét, egy kis harapnivaló, és elő is csaphatunk egy könyvet. Itt nem az otromba rövidezésbe áll bele az ember, hanem a kacagós fröccsözésig jut egy barátnős dumaparty végén. Mondjuk a Károlyi kert bejárata valahogy meg is kívánja azt, hogy itt egy ilyen bájos hely legyen.

Nappal az óriás fák árnyéka miatt tökéletes, este pedig a gyertyafény hívogató. Próbáljátok ki így is, úgy is.

Cím: Magyar u. 18.

Pántlika

A Városliget nem maradhat ki, ha Budapest oázisait vadásszuk. Építkezések és átalakítások ide vagy oda, még mindig megannyi hangulatos placcot találni itt. Néha pont elég egy pokróc és két doboz behűtött sör, de olykor kifejezetten rákíván az ember a piroskockás abroszra.

A Pántlika legenda, és egy jó fröccs, vagy egy babgulyás évről évre ugyanolyan jól esik náluk.

Cím: Városliget (Hermina út 47-tel szemben)
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk