Az 5 legjobb food truck Budapesten
A meleg ételeket kínáló teherautók, a Food truckok megszaporodtak a fővárosban, manapság trendinek számít ilyen helyen enni. Food truck alatt persze nem a lakókocsis lángossütők értendők, hanem a komplexebb, specifikáltabb ételeket árusító mobil konyha-teherautók. Ezek között vannak kiemelkedően jók is, mi azt az ötöt mutatjuk most be, amelyik szerintünk a legjobb.
Meat & Sauce
"Képzeld el, hogy életed legkedvesebb ízeinek esszenciáit szétdobálták a Galaxis különböző sarkaiban és csak távolodtak az idők végezetéig, majd egyszer hirtelen egymásba ütköznek és összeállnak egy nagy egésszé, amikor beleharapsz ebbe a malacos-narancsos currys szendvicsbe” - ezzel a hasonlattal magyarázta egy pultot támasztó vendég nekünk, hogy miképp esett választása a malacosra aznap ebédre. A Meat & Sauce már-már ikonikus szendvicsezője idén már food truck kivitelben is jelen van a városban és a nyári fesztiválokon.
Bite
Biteék összehozták a leghatalmasabb guruló konyhát az országban. Méreteiben leköröz akár egy átlagos Kazinczy utcai konyhát is. Tépett húsos szendvicseik mellett olyan igazi jó magyaros ebédmenüvel várják az éhező irodistákat, vagy a Westendből kilépő járókelőket, mivel hogy a monstrum a bevásárló központ északi kijáratánál operál.
Zing
Az elsők között volt amikor elindult kis hazánkban a foodtruck-mozgalom. A Gozsdu-udvarban álló majdhogynem állandó helyükön többen fordulnak meg, mint egyes forgalmas gozsdubéli étteremben. Ez volt az a kis vállalkozás, ami az újabb autók, sőt állandó étterem mellett odáig fejlődött, hogy a neve örökre bekerült a nagy magyar burger-történelemkönyvbe.
Gnocchi furgon
Ez a kicsi épphogy csak cammogni képes szerkezet az idei fesztiválok legnagyobb meglepetése volt. Gnocchi még nem volt olyan isteni, mint ahogy a srácok készítik. A helyben készített burgonyagombócokra egyszerű, de annál nagyszerűbb, klasszikus szószok kerülnek és sajt. Sok sajt! A Szigeten a legeldugottabb helyen bújtak meg, mégis kígyózó sorok várakoztak állandóan egy-egy adagért.
Paneer
A rántott sajt újraértelmezői egy egészen új fogalmat hoztak be a magyar street food világába, és az nem más, mint a rántottsajt-burger. Az olcsó trappisták helyett azonban kiváló sajtok kerülnek bebundázásra, köztük olyan, eddig kabátot nem látott sajtok, mint például az ementáli, vagy a Cheddar.
Almási Gáborral, a Kazinczy utcai Karaván alapítójával és tulajdonosával készült korábbi nagyinterjúnkat ITT OLVASHATJÁKOK
Ha szívesen belekóstolnál valamelyik food truck menüjébe, nyomj egy lájkot!