hirdetés

RÓKALAND

A magyar és a vietnámi harmonikus találkozása – az Andrássy úti Vin.Vin City-t teszteltük

Éttermi minőséget kínálnak, utcai büféárakon. Ezen a helyen tényleg mindenki nyer.
Szöveg: Vass Adrienn és Csákvári Péter, Fotók: Csákvári Péter - szmo.hu
2018. június 19.

hirdetés

Meleg nyári nap volt. Baromi meleg. És teljesen rosszul voltam a gondolattól, hogy ma egy kifőzdében kell enni. Mert valahogy a kajaszag+sok szója+sok olaj fless nyáron nem annyira vonzó opció. De megígértük, közel is van, menni kell!

Aztán beléptünk az Andrássy úti üzlet ajtaján, és baromira meglepődtünk. Ez egy igazán modern, igazán elbűvölő hangulatú, igazán nem kifőzde...

A Vin.Vin név ismerősen csenghet azoknak, akik eddig az Árpád híd környékén szerettek volna vietnámi ételt kóstolni. Az ott található étterem klasszikus önkiszolgálóként működik a mai napig, de a tulajdonoshoz, Simihez (Nguyen Tien Sy) sokan fordultak azzal az igénnyel, hogy úgy beülnének valami takarosabb, valami elegánsabb, valami belvárosközelibb helyre ugyanazt az ételt fogyasztani.

Simi pedig, mivel saját elmondása szerint is szeret dolgozni, belevágott, és nem aprózta el. Nem akarta saját maga összeszenvedni a dizájnt, és nem akarta a tradicionális elemeket a szokásos módon erőltetni. Nagyon jól tette! Ha csak a hangulatot kéne díjazni, maximum pontot érdemelne a hely.

Simi amúgy nem csak azért lett szimpatikus rögtön, mert tényleg szereti a munkáját, hanem mert több mint harminc év nálunk tartózkodás után ő az egyik legigazibb keveréke a magyar és a vietnámi kultúrának. Beszélgettünk vele arról, hogy milyen ízeket, élményeket hoz a mai napig otthonról, de megemlítette azt is, hogy néha már magyarul álmodik.

hirdetés

A szakácsokat is Vietnámból hozza, de figyelnek arra, hogy úgy készítsék el az ételt, hogy nekünk magyaroknak is megfelelő legyen. Sok zöldség, sok gazdag íz, de egy picit óvatosabb fűszerezés kell ehhez.

Aztán miután a főételem lapátolása közben fél szemmel végig követett, megdicsért, hogy szépen eszem pálcikával. Azt hiszem, titkon az ember mindig ilyen bókra vágyik.

Az ételek pontosan azt tükrözik amiről bevezető gyanánt beszélgettünk. Friss alapanyagok, gondosan elkészítve. Nem fogsz belefutni brutálisan zsíros, mócsingos darabokba, mert még ha az egy vietnámi embernek ízlene is, Simiék tudják, hogy a magyar gyomor nem feltétlenül veszi be.

És nem tocsog minden olajban vagy szójában sem, egyértelműen győznek a zöldségek.

Nem vagyok egy pho leveses, de itt például az is nagyon ízlett. A titok az lehet, hogy Vietnámban sem egyformán készítik el, és Simiéknél az a verzió van, amit kevesebb betéttel tömnek meg, de ami benne van, az nagyon zöld, és sokkal erőteljesebb ízű az alaplé. Nekem ez fekszik.

Tetszett, hogy a rákocskák mindkét ételben tökéletesen voltak elkészítve (egy kínai kifőzdében ki sem mertem volna kérni őket), és tetszettek a különféle szószok és mártogatók is.

Én, aki még éhesnek sem neveztem magam az érkezés előtt, dugig ettem magam.

Férfi vélemény:

Ezer meg ezer ázsiai étterem van már az országban, így annyira nem vág földhöz az információ, ha valahol nyílik egy új. Gondoltuk azért megnézzük ezt a Vin.Vin City-t, mivel az Andrássyn nem annyira jellemző ázsiai kifőzdét nyitni. No igen, és itt jön a csavar. Általában egész Európában az a trend, hogy egy ázsiai étterem - legyen az vietnámi, kínai, koreai, stb. – vagy alacsony kategóriás kifőzdében nyilvánul meg, vagy az igazán luxus kategóriában, általában 5 csillagos hotelek aljában. A középkategória viszont alig, vagy egyáltalán nem képviselteti magát. Talán egy, vagy két vietnámi hely jut eszembe, ami illene ide, de a berendezés például visszarántja a kifőzde stilóba.

A Vin.Vin viszont az abszolút tökéletes közép kategória, ahol vietnámi profi szakácsok, vietnámi profi ételeket készítenek egy profi magyar enteriőrben, vietnámi árakon. Az Andrássyról belépve a gigászi Vin.Vin felirat alatt egy elképesztően hangulatos és barátságos miliő fogad. Az agyam egyből 2-3 ezres kategóriába kapcsolt, de valójában nincs 2000ft feletti tétel az étlapon. Az ételek minősége pazar, és mégis pofátlanul olcsó. Ha a tálalással is foglalkoznának, konkrétan nem hinném el, hogy mi történik körülöttem, de ennek hiánya a helyén tartja a dolgot, meg amúgy sem nagy divat a hasonló éttermekben.

Az üzlet tulajdonosa egyébként Nguyen Tien Sy (Simi) 1986-ban érkezett Magyarországra, hogy kohómérnöknek tanuljon Miskolcon. Olyan érthetően és gyorsan beszél magyarul, hogy muszáj megdicsérnem, de közben leesik, hogy előbb tanult magyarul beszélni, mint én. Egyből több üzletben gondolkozik, már keresi a szakácsait vietnámból a következő Vin.Vin City-be, ugyanis franchise-t szeretne belőle.

Nem szoktuk az árakat kiemelni egy étteremtesztnél, mert általában nem szeretnénk, ha ez lenne a fő motiváció, hogy valaki meglátogassa az adott helyet. De itt Peti és én is azt éreztük, hogy fontos részlet.

Egyszerűen jól esik, hogy ennyiért kapod ezt az éttermi minőséget. Tehát jöjjenek az ételek, amiket mi fogyasztottunk, számokban kifejezve.

Mini marhás pho leves - 550

(Van nagy, ami tényleg óriási 1490-ért, és van kicsi is 990-ért)

Tavaszi tekercs - 290/db, vega 490/6db

Nyári tekercs - 390/db, vega 350/db

Pirított rák zöldséggel - 1990 + jázmin rizs - 290

Pirított marha gyömbérrel - 1690 + pirított rizs 390

Sült banán, karamell öntet - 690

Win-win... azaz Vin-vin! Ezen a helyen tényleg mindenki nyer!

Andrássy út 79.

11:00 – 22:00

https://www.facebook.com/VinVin-City

A Vin.Vin City tereit a New Age Interior belsőépítész iroda tervezte és kivitelezte, az étterem arculatát pedig a DekoRatio Branding & Design Studio alkotta meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
RÓKALAND

Íme a tökéletes töltött káposzta receptje

Legalábbis szerintünk ez az. Te is így készíted, vagy teljesen más receptre esküszöl?
Vass Adrienn, Csákvári Péter - szmo.hu
2020. december 22.

hirdetés

Ahány ház, annyi szokás. Ez a töltött káposztára is igaz.

Van, aki paradicsomosan készíti, van, aki kapros-tejfölösen. A töltelék nem csak rizs lehet, hanem köles vagy akár kukorica is. A gombócok mellé pedig egyesek nagyobb húsokat vagy kolbászt is csempésznek a fazékba. És az sem mindegy, hogy mekkora az a gombóc, vagy hogy milyen alakban hajtogatja meg az ember...

Az étel eredete:

A töltött káposzta az oszmán-török konyháról indulva terjedt Európában. Közismert étel lett a Balkánon és Magyarországon. Már a 18. sz.-ban már széles körben kedvelt volt.

A töltött káposztának a déli nyelvjárásokban honos szárma és a már elavult erdélyi dalma elnevezése török (’betakart, töltelék’) eredetű. Mindkettő a balkáni nyelvekben is elterjedt.

A hazai tájak töltött káposztája igen különböző, a változatok a csak töltelékből álló, vízben főtt, lé és aprókáposzta nélkül tálalt ételtől a vágott aprókáposzta berántott – gyakran paradicsomos – főzelékében úszó burkolatlan kásás húsgombócig terjednek.

hirdetés

A húsos töltött káposzta a parasztkonyhán mindenütt ünnepi étel, téli vasárnapi ebédek és különleges alkalmak fogása. Lakodalmi étrendeken sokfelé a nagyobb húsdarabokkal főtt savanyú-káposzta-főzeléket váltja fel. A töltött káposzta kásája gyakran kukorica, árpa, köles volt.

Forrás: Magyar Néprajzi Lexikon

Az én nagymamám a kolbászhús töltelékét vette alapul, és akkora gombócokat készített, hogy egy darabbal megvoltunk másnap reggelig. Jó savanyú volt a leve, és füstölt hús is került bele. Nem volt egy gyomorbarát verzió, de azóta se ettem olyan finomat.

Az én gombócaim sokkal kisebbek, és nem is olyan erőteljes az ízük, mint a kolbásztöltelékesnek. Ráadásul sokkal több friss, édes káposztát használok bele, így kevésbé lesz savanyú.

Azt rátok bízom, hogy raktok-e a fazékba húst, húsos szalonnát vagy kolbászt (én nem szoktam). Jó ízt ad neki bármelyik, de ha kihagyjátok belőle, akkor is finom és tartalmas lesz az étel.

Ha pedig nem szeretitek a disznóhúst, használhattok darált marhát vagy akár pulykát is, sőt a vega verzióhoz remek lehet a füstölt tofu és gomba keveréke.

Töltött káposzta

Hozzávalók:

1 fej káposzta (lehet savanyú káposztalevél is)

500 g darált sertéshús

200 g rizs

500-600 g savanyúkáposzta

2 tojás

2 ek sűrített paradicsom (vagy pár kanál lecsó)

3 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

őrölt pirospaprika

kömény

babérlevél

bors

+ plusz ízesítő gyanánt húsos szalonna vagy kolbász

Ha sikerül savanyított káposzta leveleket vennetek, akkor könnyebb dolgotok lesz, mert azokat azonnal meg lehet tölteni. De egy kicsit savanyúbb is lesz a végeredmény, úgyhogy ha az édeskésebb ízeket kedvelitek, dolgozzatok friss káposztával.

Vágjátok ki alulról a torzsáját, úgy, hogy a fej egészben maradjon. Tegyétek egybe, egy nagy lábas vízbe a fejet, és kezdjétek el főzni. Egy kicsit rásegíthettek fakanállal, hogy a levelek szépen sorban elkezdjenek leválni a fejről, és ha már megpuhultak annyira, hogy hajtogatni lehet őket, egyesével vegyétek ki a vízből és tegyétek félre a töltéshez.

1 fej vöröshagymát, 1 fej fokhagymát, 2 tojást és 2 kanál sűrített paradicsomot turmixoljatok vagy botmixerezzetek összel. Fűszerezzétek be, és öntsétek hozzá a kemény rizst és a nyers, darált húst. Dolgozzátok össze az egészet, és töltsétek be vele a leveleket. Ha elég nagy a káposztátok és van sok leveletek, inkább kisebb adagokat tegyetek egy levélbe, és jól csomagoljátok be, hogy ki ne folyjon. Ha a levél túl nagy, formára is vághatjátok őket (a leeső darabokat se dobjátok ki, jó lesz majd a lábas aljába).

Egy nagy lábasba a következőképpen rétegezzétek az ételt: Alulra menjen egy kis zsír vagy olaj. Aztán rá a felkockázott vöröshagyma és fokhagyma (ezt előre meg is lehet pirítani, de nem fontos), majd az édes káposzta maradéka felszeletelve, majd savanyú káposzta, és egy sor gombóc. És ebből jöhet akár még egy sor, aminek a tetejét szintén érdemes káposztával betakarni. Minden réteget fűszerezzünk meg paprikával, sóval, borssal, köménnyel és mehet pár levél babér is közé. Ha használtok kolbászt vagy húst még pluszba, az is mehet a rétegek közé.

Jó szorosan pakoljuk tele a lábast, és csak annyi vízzel öntsük fel, amennyi ellepi. Közepes vagy kis lángon, lefedve főzzük kb. 2 órán keresztül, hogy csak éppen főjön, "pöszörögjön" az egész, de ne égjen le és ne ugráljon benne nagyon az étel.

Ha teljesen elfő közben a víz, pótoljuk, de csak annyira, hogy éppen ellepje. Mielőtt lezárjuk a gázt a 2 óra után, az egyik gombócot szedjük szét, és ellenőrizzük, hogy megfőtt-e a rizs. Egy rántással (zsíradékon pirított liszt) be is sűríthetjük a levét, de ez abszolút nem szükséges.

Mi ezt az adagot ketten faltuk fel, de eltartott 2-3 napig.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
RÓKALAND

Ilyen lett a 10 éve felújításra váró Avar Hotel – tökéletes kikapcsolódás Mátrafüreden

Így újult meg az egykori szellemhotel Mátrafüred központjában, és tette újra még vonzóbbá a könyéket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 11.

hirdetés

A Mátrát látni kell ősszel! Persze harsogó zöldben és hófedte télben is csodás látványt nyújt, de ősszel, amikor sárgulnak és barnulnak a levelek, és színes szőnyegben lehet gázolni... Na az valami leírhatatlan csoda!

Nem véletlenül lett Mátrafüred legszebb szállodájának a neve is Avar!

A hotel azért is különleges, mert sok éven keresztül üresen állt, és 2017-ben még "szellemhotelként" utaltak rá. (Képek a romos állapotban lévő hotelről EBBEN a cikkben találhatóak.)

2010-ben felújításra hivatkozva zárták be, de sajnos az akkori tulajdonos nem tudta kivitelezni a tervét, és 10 évet kellett várni, hogy Mátrafüred központi része a hotellel együtt végre megújuljon.

Az új tulajdonos az áprilisi, zárt körű megnyitóhoz azért ragaszkodott, mert pontosan 44 évvel ezelőtt 1976-ban írták alá az Avar megnyitó dokumentumát, és remélik, hogy ez a kerek dátum szerencsét hoz majd.

hirdetés

Az biztos, hogy aki egyszer náluk jár, az később visszavágyik majd, nekünk szabályosan elállt a szavunk a belső design láttán, de erről majd kicsit később... Hiszen Mátrafüred nem csak a szálloda miatt lehet vonzó célpont.

Nemrég adtak át ugyanis egy másik fontos épületet, a Harkály Házat.

Az épületben interaktív kiállítás keretében mutatják be a Mátra élővilágát, emellett pedig környezeti nevelési programok keretében igyekeznek elsősorban a gyerekekhez közelebb vinni a Mátra természeti kincseit.

Kérhető szakvezetés, de le lehet tölteni egy online kiállításvezetőt is, így a bemutatóhely önállóan is bejárható.

Bár mi nem vagyunk gyerekek, egyfelől nagyon sok hasznos információkat szereztünk a kiállítás körbejárása közben, másfelől nagyon jól szórakoztunk. Sokféle játékos feladatot és felfedezni valót rejt a ház, és ha utána indul az ember erdei sétára, jobban figyel majd az apró nyomokra, jelekre, a természet sokszínűségére.

Mi a Cincér Tanösvényt jártuk be. Érdemes figyelni a Harkály Ház és a Bükki Nemzeti Park oldalát is, mert vezetett túrákat is szoktak szervezni, de szívesen adnak iránymutatást, ha az ember egyedül barangolna.

A tanösvény teljes hossza: 3,5 km, 8 állomással, és 3-3,5 órát vesz igénybe.

A túra végpontja Sástó, aminek a partján megpihenni és kacsát etetni a legjobb befejezés.

De ha valaki nem csak a természeti értékekre kíváncsi: Mátrafüred Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítással is büszkélkedik.

Mi biztosra vettük, hogy ez is gyerekeknek való elfoglaltság, de a szakvezetés közben hamar kiderült, hogy sokkal jobban hasonlít ez egy sétára a múltban. A palóc hagyományokat bemutató tárgyak és a különböző korokat megjelenítő babák ugyanis nagyon sok történetet hívnak elő, és az ember könnyedén beleszövi a saját múltjának darabjait abba az egy-két órába, amit a tárlat darabjai közt tölthet.

És ezen a ponton térjünk vissza a szállodához, mert ha az ember mondjuk csak két napot vesz ki, egy rövid szünetet iktat be az őszi hajtásba, akkor talán az is egy vonzó program lehet, hogy: NE CSINÁLJON SEMMIT! És erre az Avar tökéletesen alkalmas.

Én az aktív pihenés híve vagyok, szeretek jönni-menni felfedezni, de ez a szálloda még engem is kísértésbe ejtett.

Vannak más, gyönyörű hotelek Magyarországon, de egy új hotelhez semmi nem fogható.

És az Avar Hotel nemcsak hogy vadiúj, szupertiszta és rendezett, de valami elképesztően kellemes hangulatot is áraszt. Az összes kis részlet egyszerre minimalista és átlátható, de meleg, hangulatos, kényelmes és barátságos is. Mint egy skandináv hygge álom.

A képek nem képesek visszaadni azt, hogy milyen szépen jelenik meg az őszi avar motívuma a falakon és a lábunk alatt is, és hogy mennyire kényelmes és lazításra hívó a wellness részleg, de higgyétek el, ebben a helyben lehetetlen csalódni.

Ha pedig ez nem lenne elég, a félpanziós ellátás több mint kielégítő.

Ez nem az a fajta svédasztal, amiről csak összetúrsz a táladra egy nagy katyvaszt, és örülsz, hogy sokat ettél.

Itt az ételek fantasztikusan néznek is, és isteni finomak is.

Ha csak kikapcsolódni mennétek, akkor is az egyik legjobb választás a Mátra, de komolyabb túrákra és aktív felfedezésekre is alkalmas.

Öröm látni, hogy ebben a turisztikailag sanyarú időszakban is vannak települések, amik ilyen szépen fejlődnek, és igazi ékszerdobozzá növik ki magukat!

 

 

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND

Székely étterem nyílt az Andrássy úton – rögtön ki is próbáltuk

Így mutatnak a tradicionális ízek, modern köntösben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 31.

hirdetés

Mi jut eszetekbe, ha a székely konyhára gondoltok?

Nekem van egy óriási klisé a fejemben: Népi öltözetben egy menyecske elém rak egy óriási fatányéron húsokat, majd valami káposztafélét. Az egészet köménypálinkával indítjuk és zárjuk, és a végén kürtőskalácsot forgatunk parázson. Ha pedig egy székely éttermet kellene felvázolnom zsigerből, szintén csak népi motívumok, fafaragások és a legvirítóbb piros szín ugrik be.

Aztán meghívást kapok egy vacsorára, és egy ilyen hangulattal találom szemben magam:

A SZÉK Restaurant & Bar nem kicsit lepett meg. És azt érzem, hogy egyfelől kellett ez, mint egy falat kenyér a városnak, másfelől milyen jó, hogy nem egy megúszós verziót kaptunk.

Elegáns belső tér, erőteljes, jeges kékkel. A rovásírás a falon finom utalás, de semmi nincs túlzottan hagyományos, magyaros irányba lökve.

hirdetés

Hiszen 2020 van, a tradicionális magyar és a székely konyha remekeinek ugyanúgy ott a helyük ebben a világban is, de a körítés miért ne lehetne kényelmes és modern, a mai hétköznapokba jobban illeszkedő.

És a látványhoz szépen illeszkedik az általunk kóstolt menüsor és annak tálalása is. Van orda, van puliszka és van kürtőskalács is. Nem hímzett abroszon, de frissített formában.

Annak érdekében, hogy minél több dolgot ki tudjunk próbálni, mi csökkentett adagokat kaptunk, de abból rengeteget... Ezt azért szeretném mindenképpen kihangsúlyozni, mert a most következő képeken megjelenő adagok nem feltétlenül tükrözik azt a méretet, amivel majd ti találkozhattok az étteremben. Egy főétel ennél kétszer, háromszor kiadósabb lehet és lesz is. Innen nem mentek haza éhesen, az biztos!

Mi ezeket az ételeket kóstoltuk:

Hagyományos Csorba Leves (sült borjúgombóc, zöldbab,borsó, sárgarépa, tejföl, lestyán)

Puliszka gombákkal

Agyag edényben sült töltött paprika, fátyol szalonna (töltött kápia, zelleres paradicsom veloute, póré szalma, apró burgonya, szalonna fátyol)

Brassói sertésszűz, ropogós burgonyával (sertés szűz, brassói pecsenye zaft, sült kocka burgonya, bacon morzsa, fokhagyma chips)

Mics (Ez az étlapon házi zakuszkával, lepény kenyérrel, pikáns káposztasalátával szerepel.)

Kürtőskalács, grillázs krém, eper krémfagylalt (eredeti recept alapján faszénen sütve, házi eper fagylalttal, grillázs krémmel)

Az alapanyagokon túl pedig sok Székelyföldről származó bor és párlat is színesíti a kínálatot, így minden fronton tudnak hatni ránk.

A cég ügyvezetője, Varga Szidónia Tímea Székelyudvarhelyről származik, így személyes tapasztalataival hiteles hátteret biztosít az étteremnek, a hely háziasszonya, Kemenczei Andrea pedig a Kárpát-medencei borkultúra szakértője. És sikerült a tökéletes séfet is megtalálni, Réti Sebestyén személyében.

Lehet sokféleképpen vizsgálni ezt a témát, de egy székely hangulatú étteremnél vannak azért jól körülírható határok. Sebestyén pont annyira nyúlt bele az ételekben, hogy kezei által csinosabbak, modernebbek lettek, de ízükben nem távolodnak el nagyon a hagyományostól.

Egyszerűbben fogalmazva: minden nagyon házias és finom volt. Nekem puliszka még nem tetszett ennyire ebben az életben, és töltött paprika rajongóként is elégedetten dőltem hátra.

Már csak ezért a két ételért is visszamennék, de egyszer egy hentes fatálra vagy egy sajttálra is rámennék borral, vagy az ebédmenüt is útba ejteném (és fogom is), mert az kiemelkedően jó áron van (2 választható fogás 1690 forintért, 3 fogás 1990 forintért).

A SZÉK elég nehéz időben robbant be, de hiánypótló és remek, úgyhogy sok sikert kívánunk nekik.

Tegyétek próbára őket!

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 41.

Asztalfoglalás: +36 1 721 3154

E-mail: szekelyszeker@gmail.com

https://www.szekrestaurant.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
RÓKALAND

Tojásos galuska és lángos elegáns kivitelben – visszatért Budapestre a MÁK

Magas minőség és laza hangulat jellemzi a helyet, elérhető áron. Mi is kipróbáltuk.
Szöveg: Vass Adrienn, fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2020. október 14.

hirdetés

Minden étterem úgy él túl, ahogy tud. Egyes helyek, mint például az idén 10 éves MÁK igazán váratlan ötlettel álltak elő.

A Mizsei János neve alatt működő konyha a nyárra dobta Budapestet, és leköltözött a Balatonra,

Ördög Nóra és Nánási Pál kisboltja mellé, ahol egy food truckból árulták a luxi lángost és tacot.

Mi nem utaztunk le utánuk, hanem inkább megvártuk, míg visszajönnek és újranyitnak, és az első hetekben támadtuk le őket, hazai terepen.

Sosem értettem, hogy mások mit esznek a MÁKon. Mert azt láttam, hogy eszik és osztják és szeretik, de valahogy nem tudtam hova tenni magamban.

hirdetés

Mi ezt a hely? Egy bisztró vagy egy fine dining étterem? Elegáns? Laza? Vagy elegánsan laza?

Aztán most eltöltöttem náluk egy estét, és megértettem:

A MÁK a csúcsgasztronómiát próbálja közelebb hozni az átlag fogyasztóhoz. Van egy fiatalos bája, egy laza, kötetlen hangulata, de közben mégis vér profi az egész. Az ízek, a tálalás, a személyzet.

Mizsei szellemiségéből adódóan ott vannak a skandináv gasztronómiára jellemző jegyek, de közben a magyar elemek, emlékek és hangulatok is. Főleg most, hogy a balatoni menüjük egyes szereplőit beemelték az új étlapba.

Az 5 fogásos MÁK Pop-Up menü 15 000 forintba kerül, és gyakorlatilag a nyár kedvenceit vonultatja fel.

A 4 fogásos MÁKsor 13 500 forint, és itt mi magunk választhatunk különböző opciók közül. Így kicsit személyre szabhatóbb a dolog, de mégis megvan a teljes estés degusztációs menü élménye.

Ezekkel a menüsorokkal, hiába tűnnek aprónak az adagok, nagyon jól tele lesz az ember az este végére.

Hiszen még mielőtt jönnének a komolyabb fogások, már 3 üdvözlőfalaton túl leszünk. (És a desszert után is van még egy záró kedvesség.)

Ezek az elő-elő ételek mindkét menüsornál azonosak:

A MÁK Pop-Up menü májjal, tojásos galuskával, szürkeharcsával, marhapofával és madártejjel kényeztet. Ismerős ízek, de mégis annyira játékosak és újszerűek.

Aki a klasszikusokat szereti, az sem fog csalódni, de mégis kap valami extrát.

A 4 fogásos MÁKsor talán még egy fokkal bevállalósabb. A karfiolos-csalános előételtől kezdve, a sárgacéklával és homoktövissel körített kacsán és a marhanyelven keresztül végül a MÁKos gubához érkezünk el.

Semmi sem az, amit a papíron olvasottak szerint magad elé képzelnél, hanem sokkal több, egy egész estén át tartó, nagyszerű meglepetéssorozat.

Ne féljetek az olykor furcsának tűnő alapanyagoktól. Minden tálon van ismerős íz, így ha van bennetek kíváncsiság, nagyon fogjátok szeretni.

Tudom, hogy sokan felszisszennek egy 15.000 forintos menü árának láttán. De kérdem én, egy hasonló színvonalú belvárosi étteremben 3 fogás után nem ugyanitt vagy? És egy ilyen menü annál sokkal többet ad.

Nemcsak étkezés, hanem kísérletezés és szórakozás!

 

Budapest, 1051, Vigyázó Ferenc u. 4. 

Facebook oldal: www.facebook.com/mak.bistro

Instagram oldal: www.instagram.com/makbistro

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: