hirdetés

RÓKALAND

A krumplis tészta és túrós csusza legszebb arca - kipróbáltuk Jókuti András új éttermét, a Nudlit

Ha a menzás tészta nosztalgikus emlékeket idéz fel benned, de ma már inkább éttermi minőségben fogyasztanád, akkor a Nudli neked szól!
Vass Adrienn - szmo.hu
2020. december 19.

hirdetés

Én azok közé az emberek közé tartozom, akik mindenhogy szeretik a tésztát. Akkor is ha kicsit puhább a kelleténél, akkor is, ha tojásos, és akkor is, ha csak víz és liszt alkotja. Simán bevágok egy menzás bolognait is, de nagyon értékelem, amikor magasabb minőség kerül a tányéromra, amikor érzem, hogy friss, házi tésztába szalad bele a villám, és szintén minőségi alapanyagokból készült rá feltét. Ilyen tapasztalataim általában olasz vagy olaszos helyeken voltak, de ha nagyon mélyre ások, akkor sem tudok felidézni kiemelkedő krumplis tésztás élményt.

Azaz tegnapig nem tudtam, aztán jött a Nudli.

"Nagymamáink még tudták, hogy mi kell a boldogsághoz: liszt, tojás, víz és még pár apróság. A lényeg, hogy minden friss legyen és kiváló minőségű. Tésztakészítési missziónk van: visszaadni a becsületét az egyszerű magyar tésztaételeknek… Erre egy utat ismerünk: a leggondosabban elkészített, hagyományokat tiszteletben tartó, kiadós, örömteli tésztaélmény."

Az ötlet Jókuti András - Világevő fejéből pattant ki, de már egy ideje azt is lehetett tudni, hogy a Costes csoport legújabb egységeként nyit majd meg a hely, Gerendai Károly társtulajdonos segítségével.

Ez a két név garancia lehetne egy új, fine dining hely sikerére, de ők mégis egy tésztakantint hoztak össze. És bár azt ők sem sejthették, hogy a világjárvány miatt nem tudnak majd a szokásos módon megnyitni, ez az ötlet szerencsére kompatibilis a mostani helyzettel is, hiszen ezeket az egyszerűbb tésztaételeket minden probléma nélkül ki lehet szállítani.

hirdetés

Nyilván szuperfrissen lenne az igazi, nyilván jobb lesz majd beülni hozzájuk, de 2020 már csak ilyen vészmegoldásokat megkívánó év.

Szóval az még a jövő zenéje, hogy mennyire jön majd be a budapestieknek maga az éttermi élmény, vagy hogy hogyan fog tetszeni a külföldi turistáknak a mi nudlink, de reméljük, nemsokára ez az idő is eljön.

Hiszen jó gulyást vagy pörköltet elég sok helyen lehet kóstolni top minőségben, de eddig nehéz lett volna olyan helyet ajánlani mondjuk egy tengeren túlról érkező, gasztronómia iránt is nyitott embernek, ahol gourmet káposztás tésztát vagy betűtésztás paradicsomlevest ehet.

Mi már tegnap, egy nappal a hivatalos nyitás előtt házhoz kaptunk pár finomságot tőlük, és azt már most elárulhatom, hogy ilyen ételekkel eddig még nem találkoztam kiszállítós formában.

Meg tudok nyugtatni mindenkit: az alap ízek megmaradtak, de a menzás élménytől azért megfelelő távolságra kerültünk.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk