hirdetés

RÓKALAND

A Hard Rock nyitott éttermet a régi Instant helyén – kipróbáltuk

Ki az, aki jelenleg bevállal egy étteremnyitást? Hát a Hard Rock! Kíváncsiak voltunk, mivel dobbantanak.
Vass Adrienn és Csákvári Péter - szmo.hu
2020. szeptember 02.

hirdetés

- Ez egy veszélyes környék?

- Manapság? Nem. Talán egy pár évvel ezelőtt még elég balhés volt éjjel, de ma már nem hinném, hogy jellemző lenne ez rá.

- Mi is volt itt régen?

- Az Instant. És őrült bulik, és az utcán hajnalban is éneklő, részeg fiatalok. Jó, meg néha én is... De a környék totálisan átalakult. Inkább vacsorázni, meg beszélgetni járnak már a Nagymezőbe az emberek. Talán ugyanazok az emberek, mint akik régen, csak már felnőttek szépen.

 

hirdetés

Ezzel a beszélgetéssel indítottam a vadi új Sessions étterem falai között az estét.

Hard Rock Hotels már készen áll, és azt beszélik, hogy elég impozáns lett, de a nyitás még kicsit várat magára. Vírus és külföldihiány. Gondolom nem kell részletezni.

A hotelhez tartozó éttermet azonban már a múlt héten megnyitották, és mi is kíváncsian vártuk, hogy mivel jönnek elő, ebben a távolról sem könnyű helyzetben.

Gyorsan tisztázzuk, hogy ez a Hard Rock, nem az a Hard Rock, ami a Vörösmarty téren van. A Hard Rock Cafe Budapest árasztja magából az amerikai életérzést. Hamburger van és oldalas, meg fagyidesszert óriási kehelyben. Hangosan szól a rock, a pultnál söröznek, és minden falon gitárok meg híres zenészek relikviái lógnak. Ha nem próbáltátok még, mindenképpen érdemes, hiszen a világon mindenhol ugyanazok az alapreceptek, és tényleg nagyon sajátos a hangulata az egésznek.

A Hard Rock Hotels Sessions étterme ezzel szemben egy sokkal kifinomultabb vonalat képvisel, és sokkal több magyar vagy magyaros elemet is magába foglal. Az étlapon és a felszolgálók ruháján is népi hímzéshez hasonló motívumok fedezhetőek fel, és az ételek, valamint italok között is sok-sok magyar alapanyag rejtőzik.

A koncepció gondolom az, hogy a vendéget becsalogatja az ismerős Hard Rock név, ők pedig megmutatják az ország jellegzetességeit, a saját szájízük szerint.

Maguk a séfek is magyarok. Lipták Tamás executive séf és Sziszik István sous séf külföldön edződött, 15 éves közös szakmai múlttal rendelkező páros. Így a magyar gyökereiket igyekszenek majd beépíteni a nemzetközi nyelvbe.

A design laza, bohókás és a megszokott Hard Rock zeneiséget is hozza. De azért érezni rajta, hogy ez egy kifinomultabb étterem, nem egy hamburgerező.

A sajtóbemutatón egy szűkített étlapból csemegézhettünk, ami egyfelől rákényszerített minket, hogy a legkülönlegesebb ételeket válasszuk, másfelől sok olyan részletet nem érintett, amire kíváncsi lettem volna. Hiszen az étlapon van gulyásleves, libamáj, kacsacomb és sokféle steak is. Érdekelt volna, hogy egy sallang nélküli klasszikust hogyan készítenek el. Na majd legközelebb...
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk